POR: Sudije i u Portugalu pomažu velikima!

Rio Ave je zaslužio ovaj bod, ako ne i više! Da li je sudija pogurao Benfiku? Čudna situacija u 66. minutu pred golom domaćih.

Fudbal 27.08.2017 | 10:45
POR: Sudije i u Portugalu pomažu velikima!
Nema sumnje da će Benfika i ove godine biti u najužem krugu kandidata za osvajanje krune, ali da li zbog toga drugi klubovi moraju da trpe? Rio Ave je ove subotnje večeri pružio više nego konkretnu partiju protiv višestrukog uzastopnog šampiona Portugalije i bio možda čak i bliži pobedi, ali na kraju je osvojio tek jedan bod. I to, čini se, zahvaljujući tome što je arbitar Ugo Migel pomogao Benfiki - 1:1. 

Sve se dešavalo u 66. minutu, u trenucima kada je Rio Ave tek poveo protiv lisabonskih Orlova posle autogola Lisandra Lopeza. Lopta je bila upućena duboko u šesnaesterac Rio Avea, a onda se dogodio minimalni kontakt, koji je sudija okarakterisao kao start za najstrožu kaznu! Bunili su se fudbaleri domaćeg sastava, ali Migel nije želeo da odustane od prvobitne odluke. Pokazao je na belu tačku, a sa tog mesta precizan je bio Žonas. 

Čovek koji je vrlo lako mogao da promeni tok utakmice bio je Andrija Živković. Nekadašnji prvotimac Partizana ušao je u igru po isteku prvog sata igre i definitivno je ubrzao igru i razdrmao svoje uspavane saigrače. Imao je dva dobra dodavanja za Žonasa, ali je golman Kasio izrastao u pravog heroja, pošto je Benfiki „skinuo“ čak tri stopostotne šanse do kraja utakmice!

Bilo kako, Benfika je izgubila prve bodove u sezoni, a Rio Ave izjednačio je dosadašnji klupski rekord po broju osvojenih bodova od starta sezone - deset iz četiri utakmice. Oba tima trenutno dele prvu poziciju na tabeli Primeire. 

PORTUGAL 1, 4. KOLO

Petak:

Belenenseš - Vitorija Setubal 1:1 (1:0)
/Pasijensija 21ag - Pinto 81/

Subota:

Fereira - Gimaraeš 0:0

Moreirense - Tondela 0:3 (0:1)
/Tomane 22, Kosta 54, Bojd 86/

Šaves - Feirense 0:2 (0:1)
/Flavio 26, Silva 86/

Rio Ave - Benfika 1:1 (0:0)
/Lopez 61 - Žonas 66 penal/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar