Енди Мари се повукао са УС Опена! Крај сезоне?!

Британски тенисер Енди Мари неће играти на УС опена пошто је објавио да се повлачи због повреде кука.  

Тенис 26.08.2017 | 23:45
Енди Мари се повукао са УС Опена! Крај сезоне?!
Иако се Мари припремао за учешће на последњем Гренд слему сезоне, није упео да залечи повреду и повукао се два дана пред почетка Отвореног првенства Америке.

"Урадио сам све што сам могао да се припремим за турнир и узео сам неколико недеља слободно после Вимблдона. Разговарао сам са бројним специјалистма. Покушао сам да се одморим, ишао сам на рехабилитацију како бих се припремио за Ју Ес опен. Прилично добро сам тренирао претходних неколико дана, али имам превелике болове да бих освојио турнир. Због победе на турниру сам дошао у Њујорк и тренирао", рекао је Мари. 

Мари није играо од 12. јула на Вимблдону, где није успео да одбрани титулу, после пораза у четвртфиналу од Американца Сема Кверија. 

Он је рекао да је имао проблема са куком и током пораза у полуфиналу Ролан Гароса од Стена Вавринке у јуну. Британац је навео да ће у наредних неколико дана одлучити да ли ће завршити сезону. 

"Сигурно је да не бих желео да наносим себи још већи бол тако што бих покушавао да играм", додао је Мари, који је 2012. године освојио УС опен. 

Мари се повукао два дана пре почетка последњег Гренд слема сезоне, на коме је био други носилац. 

"Последње две године Мари се много истрошио. Календарска година је изузетно тешка и готова да нема простора за одмор", рекла је Џуди Мари, мајка британског тенисер. 

Британац се тако придружио Новаку Ђоковићу, Стану Вавринки, Милошу Раонићу и Кеију Нишикорију, који су већ раније отказали учешће на Отвореном првенству Америке. У конкуренцији тенисерки, од учешћа је одустала Викторија Азаренка, због породичних разлога. 

Британац није играо још од Вимблдона, а саопштио је да је покушао све да би био спреман за последњи Гренд слем сезоне, који почиње у понедељак.

Ова објава Мареја је дошла прилично изненада, а на конференцији за новинаре британски тенисер је, преноси АП, практично једва говорио.

"Кук ме превише боли да бих могао да освојим турнир", поручио је Британац и додао да ће у наредних неколико дана донети одлуку да ли да стави тачку на ову сезону због повреде.

Учешће на Отвореном првенству Америке претходно су отказали Новак Ђоковић, Стен Вавринка, Милош Раонић и Кеи Нишикори.

УС Опен на програму почиње у понедељак, 28. августа и трајаће до 10. септембра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар