Endi Mari se povukao sa US Opena! Kraj sezone?!

Britanski teniser Endi Mari neće igrati na US opena pošto je objavio da se povlači zbog povrede kuka.  

Tenis 26.08.2017 | 23:45
Endi Mari se povukao sa US Opena! Kraj sezone?!
Iako se Mari pripremao za učešće na poslednjem Grend slemu sezone, nije upeo da zaleči povredu i povukao se dva dana pred početka Otvorenog prvenstva Amerike.

"Uradio sam sve što sam mogao da se pripremim za turnir i uzeo sam nekoliko nedelja slobodno posle Vimbldona. Razgovarao sam sa brojnim specijalistma. Pokušao sam da se odmorim, išao sam na rehabilitaciju kako bih se pripremio za Ju Es open. Prilično dobro sam trenirao prethodnih nekoliko dana, ali imam prevelike bolove da bih osvojio turnir. Zbog pobede na turniru sam došao u Njujork i trenirao", rekao je Mari. 

Mari nije igrao od 12. jula na Vimbldonu, gde nije uspeo da odbrani titulu, posle poraza u četvrtfinalu od Amerikanca Sema Kverija. 

On je rekao da je imao problema sa kukom i tokom poraza u polufinalu Rolan Garosa od Stena Vavrinke u junu. Britanac je naveo da će u narednih nekoliko dana odlučiti da li će završiti sezonu. 

"Sigurno je da ne bih želeo da nanosim sebi još veći bol tako što bih pokušavao da igram", dodao je Mari, koji je 2012. godine osvojio US open. 

Mari se povukao dva dana pre početka poslednjeg Grend slema sezone, na kome je bio drugi nosilac. 

"Poslednje dve godine Mari se mnogo istrošio. Kalendarska godina je izuzetno teška i gotova da nema prostora za odmor", rekla je Džudi Mari, majka britanskog teniser. 

Britanac se tako pridružio Novaku Đokoviću, Stanu Vavrinki, Milošu Raoniću i Keiju Nišikoriju, koji su već ranije otkazali učešće na Otvorenom prvenstvu Amerike. U konkurenciji teniserki, od učešća je odustala Viktorija Azarenka, zbog porodičnih razloga. 

Britanac nije igrao još od Vimbldona, a saopštio je da je pokušao sve da bi bio spreman za poslednji Grend slem sezone, koji počinje u ponedeljak.

Ova objava Mareja je došla prilično iznenada, a na konferenciji za novinare britanski teniser je, prenosi AP, praktično jedva govorio.

"Kuk me previše boli da bih mogao da osvojim turnir", poručio je Britanac i dodao da će u narednih nekoliko dana doneti odluku da li da stavi tačku na ovu sezonu zbog povrede.

Učešće na Otvorenom prvenstvu Amerike prethodno su otkazali Novak Đoković, Sten Vavrinka, Miloš Raonić i Kei Nišikori.

US Open na programu počinje u ponedeljak, 28. avgusta i trajaće do 10. septembra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar