СЛС: Спартак влада сјевером, Војводина понижена!

Локални дерби решен убедљивом победом гостију.  Убијање у појам: Спартак развалио Војводину, орило се „управа, напоље“! Петарда каква се не памти! Мачва изненадила Вождовац, Павков опет погодио, прорадио и Пуровић, Младост убедљива у Лучанима, преокрет у Крушевцу.  Бачка до бода у Земуну у 89'! Повратник у најјачи ранг домаћег фудбала везао и трећу победу!

Фудбал 26.08.2017 | 23:35
СЛС: Спартак влада сјевером, Војводина понижена!
Славиће се ове суботе увече у Суботици! Немају навијачи Спартака често прилику да се радују победама против новосадске Војводине, али овај пут играчи су им то омогућили на фантастичан начин:

Војводина - Спартак 0:5 (0:1) у утакмици седмог кола Суперлиге.

Од почетка је "мирисало" на победу гостију, пошто су домаћи играчи у утакмицу ушли у грчу, видело се да нису концентрисани, а наговештај потопа била је статива Ђорђа Ивановића средином првог полувремена. Капитен Спартака у 34. је био прецизнији, што му и није било тешко после неспоразума Бразилца Ренана и голмана Роцкова.

На 2:0 Спартак је дуплирао у 53. минуту из пенала који је прецизно извео Немања Николић.

У 69. се Ивановић по други пут уписао у стрелце, а онда и Николић у 81. Тачку на резулат прелепим ударцем са око 20 метара ставио је Бојан Чечарић у 88. минуту.

Пре тога, међу играчима и навијачима домаћег тима већ је било прокључало, па се тензија са трибина пренела и на Стефана Михајловића, који је због оштрог старта у 71. минуту добио директан црвени картон. У тим тренуцима, па до краја утакмице, трибинама је одзвањало "Управа напоље".

Тешки дани предстоје новосадском прволигашу, којем је ово био други пораз у сезону, али уз пет победа. Много више од резултата, навијаче Војводине боли распродаја тима и неубедљива игра у локалном дербију.

Каква црна Војводина, каква неутемељена нада новосадског клуба да може да запрети вечитима. То не да није за врх табеле, то је фудбал за звиждуке који су се чули ове вечери са трибина „Карађорђа“, пошто су навијачи црвено-белих гнев усмерили ка челницима клуба после једног од најтежих пораза у новијој историји.

Довољно је написати - 0:5 у дуелу са Спартаком, у оквиру седмог кола Суперлиге Србије!

Тим Ненада Ванића изгледао је као разбијена банда којој су Суботичани, тачно 363 дана после 0:5, истом ривалу вратили мило за драго. Двапут Ђорђе Ивановић, па двапут и Немања Николић уништили су одбрану Лала, коју је у финишу докрајчио резервиста Бојан Чечарић.

Колико је Војводина, заправо, била непрепознатљива показују два детаља. Први из 33. минута кад је бразилски штопер Ренан комичном интервенцијом практично преверио голмана Емила Роцкова и омогућио Ивановићу да поентира, а други из 72. минута кад је нападач Стефан Михајловић добио црвени картон, због оштрог фаула над Радовановићем.

Опште расуло и незадовољство навијача, после другог пораза у првенству ове сезоне.

Спартак је величанственим тријумфом избио на деобу трећег места и поравано се са Вождовцем и Радничким из Ниша, који су пропустили да очекиваним слављенима на домаћем терену избију на лидерску позицију, макар док у недељу вече 155. вечити дерби не одиграју Црвена звезда и Партизан.

Убедљива је била и Младост из Лучана, која је као домаћин савладала комшијски Борац Чачак 4:1.

Дебитант у најјачем рангу домаћег фудбала, Мачва, уписао је и трећу победу, пошто је у Београду савладан Вождовац 2:0.

Још један комшијски дуел ове суботе увече, Раднички Ниш - Радник, завршен је без победника - 2:2.

Напредак је победом 2:1 у Крушевцу везао трећу победу, док је Јавор нанизао исто толико пораза.

Серију од пет узастопних пораза фудбалери Бачке прекинули су победом у прошлом колу, а сада су надовезали и реми.

Бод је освојен у Земуну и то поготком у 89. минуту!

Јунак гостујућег тима био је Дино Шарац, који је анулирао вођство домаћина од 37. минута, када је прецизан био 19-годишњи Литванац који је овог лета стигао у Земун из Жалгириса, Јустас Ласицкас, у 37. минуту.

Плаво-зелени били су на добром путу да вежу и трећу победу, али нису успели...

Змајеви су претходно на крову тржног центра тукли Јавор и Борац и чинило се да неће имати проблема са Мачвом, али су им Шапчани осујетили план и славили 2:0. Много боље су гости ушли у меч и повели голом најбољег играча, Бојана Матића, његовим већ шестим ове сезоне, чиме је избио на прво место листе стрелаца.

У последњем минуту Миодраг Гемовић је првенцем на елитној сцени оверио велики тријумф екипе Драгана Аничића. И на овој утакмици виђено је искључење, пошто је капитен Вождовца Милош Михајлов искључен због другог жутог картона у 72. минуту.

Изненађења није било у Лучанима, где је Младост убедљиво савладала Борац, уз два поготка Милоша Трифуновића. У дербију јужне пруге Раднички је у Нишу двапут водио - опет је погодио Милан Павков, трећи пут откако се вратио из Црвене звезде - али је Радник ишчупао бод захваљујући првом голу искусног Милана Пуровића откако се вратио у наш фудбал.

Вреди истаћи да је трећу узастопну победу забележио Напредак. После Бачке и Борца Крушевљани су били бољи и од Јавора, после преокрета.

ПАРОВИ 7. КОЛА:

Земун - ОФК Бачка 1:1 (1:0)
/Ласицкас 37 - Шарац 89/

Вождовац - Мачва 0:2 (0:1)
/Матић 14, Гемовић 90+1/

Младост - Борац 4:1 (1:0)
/Трифуновић 38, 55п, Пејовић 70, Оташевић 77аг - Трипковић 87/

Напредак - Јавор 2:1 (1:1)
/Шљивић 37п, Вулић 60 - Каришик 23/

Раднички Ниш - Радник 2:2 (1:1)
/Арсић 14, Павков 54 - Ивановић 40, Пуровић 75/

Војводина - Спартака 0:5 (0:1)
/Ивановић 34, 69, Николић 53п, 81, Чечарић 88/

у недељу:

Црвена звезда - Партизан 19.00

у петак:

Рад - Чукарички 1:0 (0:0)
/Мудрински 65/

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-2) 15, Војводина 15, Спартак 14, Вождовац 14, Раднички 14, Партизан (-2) 12, Чукарички 10, Земун 8, Напредак (-1) 10, Рад 7, Мачва 9, Младост 8, Радник 6, Јавор 4, Бачка 4, Борац (-1) 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар