SLS: Spartak vlada sjeverom, Vojvodina ponižena!

Lokalni derbi rešen ubedljivom pobedom gostiju.  Ubijanje u pojam: Spartak razvalio Vojvodinu, orilo se „uprava, napolje“! Petarda kakva se ne pamti! Mačva iznenadila Voždovac, Pavkov opet pogodio, proradio i Purović, Mladost ubedljiva u Lučanima, preokret u Kruševcu.  Bačka do boda u Zemunu u 89'! Povratnik u najjači rang domaćeg fudbala vezao i treću pobedu!

Fudbal 26.08.2017 | 23:35
SLS: Spartak vlada sjeverom, Vojvodina ponižena!
Slaviće se ove subote uveče u Subotici! Nemaju navijači Spartaka često priliku da se raduju pobedama protiv novosadske Vojvodine, ali ovaj put igrači su im to omogućili na fantastičan način:

Vojvodina - Spartak 0:5 (0:1) u utakmici sedmog kola Superlige.

Od početka je "mirisalo" na pobedu gostiju, pošto su domaći igrači u utakmicu ušli u grču, videlo se da nisu koncentrisani, a nagoveštaj potopa bila je stativa Đorđa Ivanovića sredinom prvog poluvremena. Kapiten Spartaka u 34. je bio precizniji, što mu i nije bilo teško posle nesporazuma Brazilca Renana i golmana Rockova.

Na 2:0 Spartak je duplirao u 53. minutu iz penala koji je precizno izveo Nemanja Nikolić.

U 69. se Ivanović po drugi put upisao u strelce, a onda i Nikolić u 81. Tačku na rezulat prelepim udarcem sa oko 20 metara stavio je Bojan Čečarić u 88. minutu.

Pre toga, među igračima i navijačima domaćeg tima već je bilo proključalo, pa se tenzija sa tribina prenela i na Stefana Mihajlovića, koji je zbog oštrog starta u 71. minutu dobio direktan crveni karton. U tim trenucima, pa do kraja utakmice, tribinama je odzvanjalo "Uprava napolje".

Teški dani predstoje novosadskom prvoligašu, kojem je ovo bio drugi poraz u sezonu, ali uz pet pobeda. Mnogo više od rezultata, navijače Vojvodine boli rasprodaja tima i neubedljiva igra u lokalnom derbiju.

Kakva crna Vojvodina, kakva neutemeljena nada novosadskog kluba da može da zapreti večitima. To ne da nije za vrh tabele, to je fudbal za zvižduke koji su se čuli ove večeri sa tribina „Karađorđa“, pošto su navijači crveno-belih gnev usmerili ka čelnicima kluba posle jednog od najtežih poraza u novijoj istoriji.

Dovoljno je napisati - 0:5 u duelu sa Spartakom, u okviru sedmog kola Superlige Srbije!

Tim Nenada Vanića izgledao je kao razbijena banda kojoj su Subotičani, tačno 363 dana posle 0:5, istom rivalu vratili milo za drago. Dvaput Đorđe Ivanović, pa dvaput i Nemanja Nikolić uništili su odbranu Lala, koju je u finišu dokrajčio rezervista Bojan Čečarić.

Koliko je Vojvodina, zapravo, bila neprepoznatljiva pokazuju dva detalja. Prvi iz 33. minuta kad je brazilski štoper Renan komičnom intervencijom praktično preverio golmana Emila Rockova i omogućio Ivanoviću da poentira, a drugi iz 72. minuta kad je napadač Stefan Mihajlović dobio crveni karton, zbog oštrog faula nad Radovanovićem.

Opšte rasulo i nezadovoljstvo navijača, posle drugog poraza u prvenstvu ove sezone.

Spartak je veličanstvenim trijumfom izbio na deobu trećeg mesta i poravano se sa Voždovcem i Radničkim iz Niša, koji su propustili da očekivanim slavljenima na domaćem terenu izbiju na lidersku poziciju, makar dok u nedelju veče 155. večiti derbi ne odigraju Crvena zvezda i Partizan.

Ubedljiva je bila i Mladost iz Lučana, koja je kao domaćin savladala komšijski Borac Čačak 4:1.

Debitant u najjačem rangu domaćeg fudbala, Mačva, upisao je i treću pobedu, pošto je u Beogradu savladan Voždovac 2:0.

Još jedan komšijski duel ove subote uveče, Radnički Niš - Radnik, završen je bez pobednika - 2:2.

Napredak je pobedom 2:1 u Kruševcu vezao treću pobedu, dok je Javor nanizao isto toliko poraza.

Seriju od pet uzastopnih poraza fudbaleri Bačke prekinuli su pobedom u prošlom kolu, a sada su nadovezali i remi.

Bod je osvojen u Zemunu i to pogotkom u 89. minutu!

Junak gostujućeg tima bio je Dino Šarac, koji je anulirao vođstvo domaćina od 37. minuta, kada je precizan bio 19-godišnji Litvanac koji je ovog leta stigao u Zemun iz Žalgirisa, Justas Lasickas, u 37. minutu.

Plavo-zeleni bili su na dobrom putu da vežu i treću pobedu, ali nisu uspeli...

Zmajevi su prethodno na krovu tržnog centra tukli Javor i Borac i činilo se da neće imati problema sa Mačvom, ali su im Šapčani osujetili plan i slavili 2:0. Mnogo bolje su gosti ušli u meč i poveli golom najboljeg igrača, Bojana Matića, njegovim već šestim ove sezone, čime je izbio na prvo mesto liste strelaca.

U poslednjem minutu Miodrag Gemović je prvencem na elitnoj sceni overio veliki trijumf ekipe Dragana Aničića. I na ovoj utakmici viđeno je isključenje, pošto je kapiten Voždovca Miloš Mihajlov isključen zbog drugog žutog kartona u 72. minutu.

Iznenađenja nije bilo u Lučanima, gde je Mladost ubedljivo savladala Borac, uz dva pogotka Miloša Trifunovića. U derbiju južne pruge Radnički je u Nišu dvaput vodio - opet je pogodio Milan Pavkov, treći put otkako se vratio iz Crvene zvezde - ali je Radnik iščupao bod zahvaljujući prvom golu iskusnog Milana Purovića otkako se vratio u naš fudbal.

Vredi istaći da je treću uzastopnu pobedu zabeležio Napredak. Posle Bačke i Borca Kruševljani su bili bolji i od Javora, posle preokreta.

PAROVI 7. KOLA:

Zemun - OFK Bačka 1:1 (1:0)
/Lasickas 37 - Šarac 89/

Voždovac - Mačva 0:2 (0:1)
/Matić 14, Gemović 90+1/

Mladost - Borac 4:1 (1:0)
/Trifunović 38, 55p, Pejović 70, Otašević 77ag - Tripković 87/

Napredak - Javor 2:1 (1:1)
/Šljivić 37p, Vulić 60 - Karišik 23/

Radnički Niš - Radnik 2:2 (1:1)
/Arsić 14, Pavkov 54 - Ivanović 40, Purović 75/

Vojvodina - Spartaka 0:5 (0:1)
/Ivanović 34, 69, Nikolić 53p, 81, Čečarić 88/

u nedelju:

Crvena zvezda - Partizan 19.00

u petak:

Rad - Čukarički 1:0 (0:0)
/Mudrinski 65/

TABELA: Crvena zvezda (-2) 15, Vojvodina 15, Spartak 14, Voždovac 14, Radnički 14, Partizan (-2) 12, Čukarički 10, Zemun 8, Napredak (-1) 10, Rad 7, Mačva 9, Mladost 8, Radnik 6, Javor 4, Bačka 4, Borac (-1) 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar