ШПА: Алавес - Меси 0:2! Ђирона је хит!

Пачеко бранио, одбрана поклањала, Меси кажњавао! Барселона у другом полувремену захваљујући грешкама домаћих играча сломила отпор Алавеса, у чијем протоколу није било Александра Катаија.  Меси 351! Први фудбалер после Герда Милера у "Лигама петице" са 350 или више голова. За то му је било потребно 384 утакмице.  Ђирона постаје хит Примере - Малага је смазана! Депортиво и Леванте узели по бод, мада су гости са Ријазора били на прагу тријумфа - 2:2.

Фудбал 26.08.2017 | 23:05
ШПА: Алавес - Меси 0:2! Ђирона је хит!
Одлично је бранио голман Алавеса, Пачеко, успео чак и да заустави шут Лионела Месија са беле тачке у 39. минуту, али су га саиграчи "продали".

Грешкама дефанзиваца домаћег тима, Барселона је успела да дође до голова у 55. и 66. минуту и упише победу 2:0.

Оба пута стрелац је био Меси, прво се сам сјајно снашао у казненом простору и изборио за лопту после центаршута Делофеуа. Имао је, додуше, Аргентинац срећу да на путу ка голу лопта закачи једног од дефанзиваца домаћег тима и превари сјајног Пачека.

Затим је у сарадњи са Паком Алкасером успео да изврши притисак на задњу линију Алавеса после изгубљене лопте и дуплира предност.

Није Барселона деловала убедљиво као раније, приметно је да недостају Нејмар који је отишао у ПСЖ и повређени Луис Енрике, али оно што је најважније за навијаче каталонског клуба - у прве две утакмице Примере, уписане су две победе.

Што не може нико, може - Лео Меси! Многи му замерају то што је комплетну каријеру посветио једном клубу, многи чак и љубоморно, па и тврдоглаво одбијају да прихвате чињеницу да је уз Кристијана Роналда најбољи на свету, донекле баш због њихове френетичне привржености португалском мајстору. Али, титуле и бројке говоре у његово име. А оне су баш бруталне! 

У утакмици против Алавеса успео је све, да промаши пенал, да и поред тога два пута затресе мреже и овери победу резултатом 2:0, али и да опет испише историју и постане први фудбалер из "Лига петице" после Герда Милера са 350 или више голова на свом рачуну! Меси је овог суботњег поподнева стигао до 351 рецке, а за тај подухват било му је потребно тачно 384 утакмице! 

Волели га или не, оваквом мајстору треба скинути капу. 

Огроман терет пао је на леђа аргентинског чаробњака од Нејмаровог одласка у Пари Сен Жермен, али и после повреде Луиса Суареза. Али, нема те препреке коју Лео Меси не може да превазиђе. Алавес јесте био тврд орах, још је било теже када је голман Пачеко„прочитао“ Месијеву намеру и одбранио му ударац са беле тачке. И поред тога, он је изашао као победник. 

И све је било готово у распону од само једанаест минута чисте Месијеве инспирације. Додуше, код оба гола имао је велику помоћ Алавесове одбране, која је деловала потпуно изгубљено. Меси је, ипак, превелики фудбалер да би такве поклоне тек тако потрошио. 

Рутински.

Барселонина публика имала је прилику да види и појачање од 40.000.000 евра, Паулиња, у последњих неколико минута утакмице. Али, премало је времена било да би Бразилац било шта показао. 

Велико изненађење направила је Ђирона када је на отварању сезоне откинула два бода Атлетико Мадриду, али после утакмице против Малаге изгледа да би филијала Манчестер Ситија могла да постане хит шпанског првенства! Ђирона је на свом терену остварила минималан тријумф (1:0) и тако послала екипу из Андалузије на само дно Примере!

Лош почетак за некадашњег учесника Лиге шампиона, док фудбалери Ђироне живе свој сан. Јер, после другог кола могли би да се задрже у горњем дому шпанског фудбала. Наравно, ништа ово не мора да значи, али јасно је да ће Ђирони сваки бод добро доћи у борби за опстанак.

Једини гол на мечу постигао је Педро Алкала већ у 28. минуту и то после великог поклона Малагине одбрамбене линије.

Депортиво Ла Коруња је успео да испусти вођство од 2:0 на гостовању Левантеу и кући се врати само с једним бодом - 2:2.

Мада је Депортиво до 31. минута већ имао два гола предности захваљући погоцима Картабије и Сиднеја, Леванте је до одласка на велики одмор успео да преполови заостатак преко Бардија, да би у 83. минуту Иви са беле тачке срушио противникове снове о великој победи. Првој ове сезоне. 

ПРИМЕРА, 2. коло:

Алавес - Барселона 0:2 (0:0)
/Меси 55, 66/

Ђирона - Малага 1:0 (1:0)
/Алкала 28/

Леванте - Ла Коруња 2:2 (1:2)
/Барди 35, Иви 82п - Картабиа 5, Сиднеи 31/

Лас Палмас - Атлетико Мадрид 22.15

у суботу:

Реал Сосиједад - Виљареал 3:0 (3:0)
/Вилијан 25, Пријето 34, Хуанми 45/

Бетис - Селта 2:1 (1:1)
/Леон 31, Федал 77 - Гомез 10/

у недељу:

Еибар - Атлетик Билбао 18.15
Еспањол - Леганес 18.15
Хетафе - Севиља 20.15
Реал Мадрид Валенсија 22.15

ТАБЕЛА: Барселона 6, Реал Сосиједад 6, Ђирона 4, Леванте 4, Реал Мадрид (-1) 3, Еибар (-1) 3, Леганес (-1) 3, Валенсија (-1) 3, Бетис 3, Атлетико Мадрид (-1) 1, Еспањол (-1) 1, Севиља (-1) 1, Атлетик Билба (-1) 1, Хетафе (-1) 1, Депортиво 1, Алавес 0, Лас Палмас (-1) 0, Малага (-1) 0, Селта 0, Виљареал 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар