ŠPA: Alaves - Mesi 0:2! Đirona je hit!

Pačeko branio, odbrana poklanjala, Mesi kažnjavao! Barselona u drugom poluvremenu zahvaljujući greškama domaćih igrača slomila otpor Alavesa, u čijem protokolu nije bilo Aleksandra Kataija.  Mesi 351! Prvi fudbaler posle Gerda Milera u "Ligama petice" sa 350 ili više golova. Za to mu je bilo potrebno 384 utakmice.  Đirona postaje hit Primere - Malaga je smazana! Deportivo i Levante uzeli po bod, mada su gosti sa Rijazora bili na pragu trijumfa - 2:2.

Fudbal 26.08.2017 | 23:05
ŠPA: Alaves - Mesi 0:2! Đirona je hit!
Odlično je branio golman Alavesa, Pačeko, uspeo čak i da zaustavi šut Lionela Mesija sa bele tačke u 39. minutu, ali su ga saigrači "prodali".

Greškama defanzivaca domaćeg tima, Barselona je uspela da dođe do golova u 55. i 66. minutu i upiše pobedu 2:0.

Oba puta strelac je bio Mesi, prvo se sam sjajno snašao u kaznenom prostoru i izborio za loptu posle centaršuta Delofeua. Imao je, doduše, Argentinac sreću da na putu ka golu lopta zakači jednog od defanzivaca domaćeg tima i prevari sjajnog Pačeka.

Zatim je u saradnji sa Pakom Alkaserom uspeo da izvrši pritisak na zadnju liniju Alavesa posle izgubljene lopte i duplira prednost.

Nije Barselona delovala ubedljivo kao ranije, primetno je da nedostaju Nejmar koji je otišao u PSŽ i povređeni Luis Enrike, ali ono što je najvažnije za navijače katalonskog kluba - u prve dve utakmice Primere, upisane su dve pobede.

Što ne može niko, može - Leo Mesi! Mnogi mu zameraju to što je kompletnu karijeru posvetio jednom klubu, mnogi čak i ljubomorno, pa i tvrdoglavo odbijaju da prihvate činjenicu da je uz Kristijana Ronalda najbolji na svetu, donekle baš zbog njihove frenetične privrženosti portugalskom majstoru. Ali, titule i brojke govore u njegovo ime. A one su baš brutalne! 

U utakmici protiv Alavesa uspeo je sve, da promaši penal, da i pored toga dva puta zatrese mreže i overi pobedu rezultatom 2:0, ali i da opet ispiše istoriju i postane prvi fudbaler iz "Liga petice" posle Gerda Milera sa 350 ili više golova na svom računu! Mesi je ovog subotnjeg popodneva stigao do 351 recke, a za taj poduhvat bilo mu je potrebno tačno 384 utakmice! 

Voleli ga ili ne, ovakvom majstoru treba skinuti kapu. 

Ogroman teret pao je na leđa argentinskog čarobnjaka od Nejmarovog odlaska u Pari Sen Žermen, ali i posle povrede Luisa Suareza. Ali, nema te prepreke koju Leo Mesi ne može da prevaziđe. Alaves jeste bio tvrd orah, još je bilo teže kada je golman Pačeko„pročitao“ Mesijevu nameru i odbranio mu udarac sa bele tačke. I pored toga, on je izašao kao pobednik. 

I sve je bilo gotovo u rasponu od samo jedanaest minuta čiste Mesijeve inspiracije. Doduše, kod oba gola imao je veliku pomoć Alavesove odbrane, koja je delovala potpuno izgubljeno. Mesi je, ipak, preveliki fudbaler da bi takve poklone tek tako potrošio. 

Rutinski.

Barselonina publika imala je priliku da vidi i pojačanje od 40.000.000 evra, Paulinja, u poslednjih nekoliko minuta utakmice. Ali, premalo je vremena bilo da bi Brazilac bilo šta pokazao. 

Veliko iznenađenje napravila je Đirona kada je na otvaranju sezone otkinula dva boda Atletiko Madridu, ali posle utakmice protiv Malage izgleda da bi filijala Mančester Sitija mogla da postane hit španskog prvenstva! Đirona je na svom terenu ostvarila minimalan trijumf (1:0) i tako poslala ekipu iz Andaluzije na samo dno Primere!

Loš početak za nekadašnjeg učesnika Lige šampiona, dok fudbaleri Đirone žive svoj san. Jer, posle drugog kola mogli bi da se zadrže u gornjem domu španskog fudbala. Naravno, ništa ovo ne mora da znači, ali jasno je da će Đironi svaki bod dobro doći u borbi za opstanak.

Jedini gol na meču postigao je Pedro Alkala već u 28. minutu i to posle velikog poklona Malagine odbrambene linije.

Deportivo La Korunja je uspeo da ispusti vođstvo od 2:0 na gostovanju Levanteu i kući se vrati samo s jednim bodom - 2:2.

Mada je Deportivo do 31. minuta već imao dva gola prednosti zahvaljući pogocima Kartabije i Sidneja, Levante je do odlaska na veliki odmor uspeo da prepolovi zaostatak preko Bardija, da bi u 83. minutu Ivi sa bele tačke srušio protivnikove snove o velikoj pobedi. Prvoj ove sezone. 

PRIMERA, 2. kolo:

Alaves - Barselona 0:2 (0:0)
/Mesi 55, 66/

Đirona - Malaga 1:0 (1:0)
/Alkala 28/

Levante - La Korunja 2:2 (1:2)
/Bardi 35, Ivi 82p - Kartabia 5, Sidnei 31/

Las Palmas - Atletiko Madrid 22.15

u subotu:

Real Sosijedad - Viljareal 3:0 (3:0)
/Vilijan 25, Prijeto 34, Huanmi 45/

Betis - Selta 2:1 (1:1)
/Leon 31, Fedal 77 - Gomez 10/

u nedelju:

Eibar - Atletik Bilbao 18.15
Espanjol - Leganes 18.15
Hetafe - Sevilja 20.15
Real Madrid Valensija 22.15

TABELA: Barselona 6, Real Sosijedad 6, Đirona 4, Levante 4, Real Madrid (-1) 3, Eibar (-1) 3, Leganes (-1) 3, Valensija (-1) 3, Betis 3, Atletiko Madrid (-1) 1, Espanjol (-1) 1, Sevilja (-1) 1, Atletik Bilba (-1) 1, Hetafe (-1) 1, Deportivo 1, Alaves 0, Las Palmas (-1) 0, Malaga (-1) 0, Selta 0, Viljareal 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar