ПЛ: Овај Јунајтед делује шампионски!

Жозе Мурињо је баш озбиљно "затегао" тим са Олд Трафорда. Резервисти донели победу против Лестера.  Тако мурињовски! Давила змија жабу, Рашфорд тек у 70, па Фелаини из офсајда! Касперу Шмајхелу пошло за руком оно што његовом оцу никад није - да одбрани пенал на Олд Трафорду. Лукаку лоше шутирао.

Фудбал 26.08.2017 | 22:55
ПЛ: Овај Јунајтед делује шампионски!
Ни дискутабилно поништен погодак Хуана Мате у 18. минуту, ни неискоришћен пенал Ромелуа Лукакуа у 52. нису пољуљали самопоуздање фудбалерима Манчестер јунајтеда. 

"Црвени ђаволи" остали су прибрани и савладали Лестер 2:0 за трећу победу у прве три утакмице Премијер лиге.

Иако је тек почетак сезоне, слободно се може рећи да екипа Жозеа Муриња делује врло убедљиво, врло сигурно на терену и после дуго времена чини се да ће опет конкурисати за титулу.

Три бода ове суботе домаћину, за који је цео меч одиграо Немања Матић, донели су резервисти, Маркус Рашфорд голом после акције из прекида у 70. минуту и Маруан Фелаини у 82, додуше, можда из офсајд позиције...

"Лисице" су дуго одолевале, али далеко је овај тим од оног шампионског од пре две године и пре ће се поново борити за опстанак, него што ће опет конкурисати за место у врху табеле.

Жозе Мурињо дефинитивно је упалио машину звану Манчестер Јунајтед. Црвени ђаволи на свом терену су победили Лестер са 2:0 у трећем колу Премијер лиге, сачували максималан учинак и то без примљеног гола!

Добро је играо Јунајтед и данас на крцатом Олд Трафорду, плесао је око гола противника, али се баш намучио како би откључао екипу Крега Шекспира. 

Када је Каспер Шмајхел у 52. минуту Лукакуу одбранио пенал Ромелуу Лукакуу, а то је нешто што његовом оцу никада није пошло за руком на Олд Трафорду за толике године, деловало је да би Јунајтед могао га киксне.

Ипак, ова екипа дефинитивно добија оне најбоље карактеристике које су имали и претходни Мурињови тимови. А једна од тих одлика је и велика упорност.

Наставили су домаћи, и после неискоришћеног пенала да надиру ка противничком казненом простору. Може се рећи да је гол висио у ваздуху, а онда је у 70. минуту Рашфорд скинуо велики терет са леђа саиграчима и навијачима.

Хенрик Мхитаријан је извео корнер са десне стране, а Јунајтедов џокер је добро реаговао и са 10-ак метара затресао мрежу.

Победу домаћина потврдио је, потпуно неочекивано, Маруан Фелаини осам минута пре краја утакмице, мада је деловало да се налази у офсајду на петерцу пре него што му се лопта после шута Лингарда одбила од ноге и преварила Шмајхела. 

Лестер је у судијској надокнади имао одличну шансу за гол, али је Де Хеа парадом скинуо зицер Слиманију.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 3. КОЛО:

Борнмут - Манчестер сити 1:2 (1:1)
/Данијелс 13 - Габријел 21, Стерлинг 90+7/

Кристал Палас - Свонси 0:2 (0:1)
/Абрахам 44, Ајев 48/

Хадерсфилд - Саутемптон 0:0

Њукасл - Вест Хем 3:0 (1:0)
/Хоселу 36, Кларк 72, Митровић 86/

Вотфорд - Брајтон 0:0

Манчестер јунајтед - Лестер 2:0 (0:0)
/Рашфорд 70, Фелаини 82/

у недељу:

Челси - Евертон (14.30)
ВБА - Стоук (14.30)
Ливерпул - Арсенал (17.00)
Тотенхем - Барнли (17.00)

ТАБЕЛА: Јунајтед 9, Сити 7, Хадерсфилд 7, ВБА (-1) 6, Вотфорд 5, Свонси 4, Ливерпул (-1) 4, Саутемптон 5, Евертон (-1) 4, Лестер 3, Тотенхем (-1) 3, Арсенал (-1) 3, Челси (-1) 3, Барнли (-1) 3, Стоук (-1) 3, Њукасл 3, Брајтон 1, Борнмут 0, Кристал Палас 0, Вест Хем 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар