PL: Ovaj Junajted deluje šampionski!

Žoze Murinjo je baš ozbiljno "zategao" tim sa Old Traforda. Rezervisti doneli pobedu protiv Lestera.  Tako murinjovski! Davila zmija žabu, Rašford tek u 70, pa Felaini iz ofsajda! Kasperu Šmajhelu pošlo za rukom ono što njegovom ocu nikad nije - da odbrani penal na Old Trafordu. Lukaku loše šutirao.

Fudbal 26.08.2017 | 22:55
PL: Ovaj Junajted deluje šampionski!
Ni diskutabilno poništen pogodak Huana Mate u 18. minutu, ni neiskorišćen penal Romelua Lukakua u 52. nisu poljuljali samopouzdanje fudbalerima Mančester junajteda. 

"Crveni đavoli" ostali su pribrani i savladali Lester 2:0 za treću pobedu u prve tri utakmice Premijer lige.

Iako je tek početak sezone, slobodno se može reći da ekipa Žozea Murinja deluje vrlo ubedljivo, vrlo sigurno na terenu i posle dugo vremena čini se da će opet konkurisati za titulu.

Tri boda ove subote domaćinu, za koji je ceo meč odigrao Nemanja Matić, doneli su rezervisti, Markus Rašford golom posle akcije iz prekida u 70. minutu i Maruan Felaini u 82, doduše, možda iz ofsajd pozicije...

"Lisice" su dugo odolevale, ali daleko je ovaj tim od onog šampionskog od pre dve godine i pre će se ponovo boriti za opstanak, nego što će opet konkurisati za mesto u vrhu tabele.

Žoze Murinjo definitivno je upalio mašinu zvanu Mančester Junajted. Crveni đavoli na svom terenu su pobedili Lester sa 2:0 u trećem kolu Premijer lige, sačuvali maksimalan učinak i to bez primljenog gola!

Dobro je igrao Junajted i danas na krcatom Old Trafordu, plesao je oko gola protivnika, ali se baš namučio kako bi otključao ekipu Krega Šekspira. 

Kada je Kasper Šmajhel u 52. minutu Lukakuu odbranio penal Romeluu Lukakuu, a to je nešto što njegovom ocu nikada nije pošlo za rukom na Old Trafordu za tolike godine, delovalo je da bi Junajted mogao ga kiksne.

Ipak, ova ekipa definitivno dobija one najbolje karakteristike koje su imali i prethodni Murinjovi timovi. A jedna od tih odlika je i velika upornost.

Nastavili su domaći, i posle neiskorišćenog penala da nadiru ka protivničkom kaznenom prostoru. Može se reći da je gol visio u vazduhu, a onda je u 70. minutu Rašford skinuo veliki teret sa leđa saigračima i navijačima.

Henrik Mhitarijan je izveo korner sa desne strane, a Junajtedov džoker je dobro reagovao i sa 10-ak metara zatresao mrežu.

Pobedu domaćina potvrdio je, potpuno neočekivano, Maruan Felaini osam minuta pre kraja utakmice, mada je delovalo da se nalazi u ofsajdu na petercu pre nego što mu se lopta posle šuta Lingarda odbila od noge i prevarila Šmajhela. 

Lester je u sudijskoj nadoknadi imao odličnu šansu za gol, ali je De Hea paradom skinuo zicer Slimaniju.

PREMIJER LIGA, 3. KOLO:

Bornmut - Mančester siti 1:2 (1:1)
/Danijels 13 - Gabrijel 21, Sterling 90+7/

Kristal Palas - Svonsi 0:2 (0:1)
/Abraham 44, Ajev 48/

Hadersfild - Sautempton 0:0

Njukasl - Vest Hem 3:0 (1:0)
/Hoselu 36, Klark 72, Mitrović 86/

Votford - Brajton 0:0

Mančester junajted - Lester 2:0 (0:0)
/Rašford 70, Felaini 82/

u nedelju:

Čelsi - Everton (14.30)
VBA - Stouk (14.30)
Liverpul - Arsenal (17.00)
Totenhem - Barnli (17.00)

TABELA: Junajted 9, Siti 7, Hadersfild 7, VBA (-1) 6, Votford 5, Svonsi 4, Liverpul (-1) 4, Sautempton 5, Everton (-1) 4, Lester 3, Totenhem (-1) 3, Arsenal (-1) 3, Čelsi (-1) 3, Barnli (-1) 3, Stouk (-1) 3, Njukasl 3, Brajton 1, Bornmut 0, Kristal Palas 0, Vest Hem 0.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar