ИТА: Ђенова водила 2:0, Јуве славио! Интерова освета Роми!

Аргентинац постигао три гола у преокрету и победи "старе даме" у Ђенови.  Подизање стандарда после шест титула - Јуве да два гола форе, а онда Дибала упали турбо за преокрет! Два гола „постигнута“ из студија, после одлуке судије Бантија да консултује видео технологију.  То, то, Маурито! Интер уништио Рим! Интер после великог преократ на Олимпику нокаутирао Рому. Два гола Икардија и две асистенције Перишића.  Интерова сурова освета Римљанима! Идентичним резултатом као што су поражени у претходном дуелу, играчи Интера овај пут победили Рому.

Фудбал 26.08.2017 | 22:45
ИТА: Ђенова водила 2:0, Јуве славио! Интерова освета Роми!
Два гола заостатка имао је Јувентус на Марасију, али шампион Италије има Паола Дибалу!

Сјајни Аргентинац са два поготка најавио је преокрет „Старе Даме“, а да би у судијској надокнади уписао хет-трик и овјерио побједу Јувентуса.

ЂЕНОВА – ЈУВЕНТУС 2:4 (2:2) у лудој утакмици у којој је виђен други најбржи гол у Серији А, односно аутогол, те два пенала, и то оба послије прегледања видео-снимка.

Три нападача извео је Масимилијано Алегри али је након само 19 секунди гледао како Ђанлуиђи Буфон вади лопту из мреже.

Искусни Горан Пандев пробио је по десној страни и центрирао, а репрезентативац БиХ Миралем Пјанић скренуо лопту у своју мрежу, на одушевљење домаћих навијача.

Пјанић је тако изједначио рекорд Сулија Мунтарија који је 2013. постигао други најбржи гол у Серији А, такође против Јувентуса.

Послије само седам минута игре на семафору је стајало 2:0. Бугарин Галабинов оборен је у шеснаестерцу, судија Лука Банти то у први мах није видио, али је након интервенције и прегледања видео снимка показао на бијелу тачку.

Сигуран реализатор једанаестерца био је Галабинов за 2:0.

Два гола заостатка били су сигнал за шампиона Италије да крене офанзивније и агресивније, а у 14. минуту Јуве је стигао до изједначења. Паоло Дибала одиграо је добру акцију са саиграчима и рутински завршио акцију за 2:1.

Ђенова се грчевито бранила до краја полувремена, а голман Перин у 42. минуту одбранио је немогуће, прво је скинуо зицер Дибали, а потом у наставку акције одбранио шут Манџукића.

„Стара Дама“ је ипак до краја првог полувремена стигла до изједначења, и то након још једног превида Бантија којег је исправљала видео-технологија.

Лопта је погодила у руку Дарка Лазовића, а Дибала је из пенала погодио за 2:2.

Потпуни преокрет Јувентус је направио у 62. минуту послије мајсторије Квадрадо. Колумбијац је сјајно примио лопту и ослободио се чувара и послао лопту у мрежу.

Ђенова није имала снаге да у финишу стигне бар до изједначења, или да понови успјех из прошле сезоне када је на Марасију уписала сва три бода против Јувентуса.

Умјесто тога Дибала је у судијској надокнади „вагнуо“ Ђентилетија на рубу шеснаестерца, а потом послао лопту кроз ноге штопера Ђенова и тако изненадио Перина, који је морао четврти пут да вади лопту из мреже.

Био је ово 50. гол Дибале у Серији А и први хет-трик у италијанском првенству.

Италијанска Серија А за Јувентус дође као једна велика дечија играоница. Стара дама ради шта хоће и како хоће и сама себи поставља нове изазове. Шампион Италије као гост је победио екипу Ђенове са 4:2, иако је губио са 2:0!

Пауло Дибала још једном је показао да је алфа и омега торинског великана, а утакмицу је завршио хет-триком.

А почетак меча деловао је као ноћна мора за навијаче Јувентуса јер је Миралем Пјанић већ у првом минуту затресао сопствену мрежу. Као да то није било довољно за Стару даму, па је у седмом минуту арбитар Лука Банти, на основу видео технологије, досудио пенал за Ђенову. Сигуран са беле тачке био је Андреј Галабинов.

Међутим, показало се још једном да 2:0 уме да буде најопаснији резултат. Овај пут за Ђенову. Стара дама је кренула на све или ништа.

А у 14. минуту је Пауло Дибала крунисао добру акцију целе екипе лепим голом и најавио почетак великог преокрета. У завршници првог полувремена дошао је ред да Јувентус профитира од видео технологије.

После шута Игуаина лопта је на петерцу Ђенове погодила у руку Данка Лазовића, па јеБанти и овај пут консултовао студио. А Дибала је после тога рутински сместио лопту у мрежу са креча.  

И онда, некако очекивано, Стара дама је у другом полувремену стигла и до тог трећег гола отворивши врата тријумфа. Играо се 62. минут када је Марио Манџукић проиграо Хуана Квадрада, а Колумбијац запечатио судбину Ђеновљана. Сјајну  партију свемоћни Дибала крунисао је поготком у судијској надокнади утакмице. 

Дерби другог кола Серије А припао је гостима. Истим резултатом као што су поражени у претходном међусобном дуелу, фудбалери Интера овај пут савладали Рому. После 1:3 у Милану, 1:3 у Риму!

"Вучица" је водила и дуго била бољи ривал, али се онда пробудио Мауро Икарди. Капитен "нероазура" донео је преокрет, а тачку је ставио Матијас Већино...

Римљани су повели у 15. минуту голом Едина Џека. На 1:1 изједначио је Икарди у 67, а 10 минута касније донео предност свом тиму, да би коначних 3:1 за Интер поставио Већино у 87. 

У неверици, раширених уста и сузних очију, навијачи Роме дочекали су крај утакмице на Олимпику....

Интер после два кола има максималних шест бодова, као Јувентус, док је Рома остала на три.

Мауро Икарди срушио је Олимпико! Сјајни капитен Интера сам је донео преокрет и победу над Ромом (3:1) у великом дербију другог кола италијанског шампионата, а Неразури су показали да ове сезоне са њима нема шале. 

А заиста сјајан меч одиграла су ова два тима, био је то прави дерби, у којем је све прштало, а захваљујући магичним тренуцима Икардија који се баш и није прославио у првом полувремену, Неразури су сачували максималан учинак и најавили да би ове сезоне заиста могли да нападну место које води у Лигу шампиона.

Икарди је буквално за 10 минута са два гола смрвио одбрану Вучице и показао спортском директору Монћију где мора да појача екипу.

У 67. минуту Икарди је вешто избегао офсајд замку и ударцем из окрета са 15-ак метара послао лопту у мрежу. Асистурао му је Кандрева. На сличан начин, пошто се окренуо, у 77. минуту је Икарди искористио додавање Ивана Перишића и донео велики преокрет.

Шок на лицима навијача Роме у том тренутку био је заиста невероватан. Тачку на велики и важан тријумф Неразура ставио је Матијас Весино после још једног доброг додавања Перишића.

Иначе, ово је Интеру била прва победа у лиги на Олимпику после чак девет година.

Олимпико је експлодирао у 15. минуту, када је Един Џеко на асистенцију, а кога другог него „нинџе“ Наинголана, затресао мрежу и показао да итекако намерава да понови у голгетерском смислу прошлу сезону.

А само два минута пре тога Антонио Кандрева је успео да уради невероватну ствар - промашио је празан гол са свега неколико метара!

И деловало је након гола Џека да Рома мање-више рутински контролише ситуацију на терену. А пет минута пре краја првог полувремена Наинголан је погодио стативу.

СЕРИЈА А, треће коло:

Беневенто – Болоња 0:1 (0:0)
/Донсах 55/

Ђенова – Јувентус 2:4 (2:2)
/Пјанић 1 аутогол, Галабинов 7 пенал – Дибала 14, 45+3, 90+2, Квадрадо 62/

Рома – Интер 1:3 (1:0)
/Џеко 15 - Икарди 66, 76, Већино 87/

недјеља:

Торино – Сасуоло (18.00)
Милан – Каљари
Кјево – Лацио (20.45)
Кротоне – Верона
Фиорентина – Сампдориа
Наполи – Аталанта
Спал – Удинезе

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 6, Интер (+1) 6, Болоња (+1) 4, Милан 3, Наполи 3, Сампдориа 3, Кјево 3, Рома (+1) 3, Торино 1, Сасуоло 1, Спал 1, Лацио 1, Ђенова (+1) 1, Удинезе 0, Аталанта 0, Верона 0 , Кротоне 0, Фиорентина 0, Каљари 0 Беневенто (+1) 0

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар