ITA: Đenova vodila 2:0, Juve slavio! Interova osveta Romi!

Argentinac postigao tri gola u preokretu i pobedi "stare dame" u Đenovi.  Podizanje standarda posle šest titula - Juve da dva gola fore, a onda Dibala upali turbo za preokret! Dva gola „postignuta“ iz studija, posle odluke sudije Bantija da konsultuje video tehnologiju.  To, to, Maurito! Inter uništio Rim! Inter posle velikog preokrat na Olimpiku nokautirao Romu. Dva gola Ikardija i dve asistencije Perišića.  Interova surova osveta Rimljanima! Identičnim rezultatom kao što su poraženi u prethodnom duelu, igrači Intera ovaj put pobedili Romu.

Fudbal 26.08.2017 | 22:45
ITA: Đenova vodila 2:0, Juve slavio! Interova osveta Romi!
Dva gola zaostatka imao je Juventus na Marasiju, ali šampion Italije ima Paola Dibalu!

Sjajni Argentinac sa dva pogotka najavio je preokret „Stare Dame“, a da bi u sudijskoj nadoknadi upisao het-trik i ovjerio pobjedu Juventusa.

ĐENOVA – JUVENTUS 2:4 (2:2) u ludoj utakmici u kojoj je viđen drugi najbrži gol u Seriji A, odnosno autogol, te dva penala, i to oba poslije pregledanja video-snimka.

Tri napadača izveo je Masimilijano Alegri ali je nakon samo 19 sekundi gledao kako Đanluiđi Bufon vadi loptu iz mreže.

Iskusni Goran Pandev probio je po desnoj strani i centrirao, a reprezentativac BiH Miralem Pjanić skrenuo loptu u svoju mrežu, na oduševljenje domaćih navijača.

Pjanić je tako izjednačio rekord Sulija Muntarija koji je 2013. postigao drugi najbrži gol u Seriji A, takođe protiv Juventusa.

Poslije samo sedam minuta igre na semaforu je stajalo 2:0. Bugarin Galabinov oboren je u šesnaestercu, sudija Luka Banti to u prvi mah nije vidio, ali je nakon intervencije i pregledanja video snimka pokazao na bijelu tačku.

Siguran realizator jedanaesterca bio je Galabinov za 2:0.

Dva gola zaostatka bili su signal za šampiona Italije da krene ofanzivnije i agresivnije, a u 14. minutu Juve je stigao do izjednačenja. Paolo Dibala odigrao je dobru akciju sa saigračima i rutinski završio akciju za 2:1.

Đenova se grčevito branila do kraja poluvremena, a golman Perin u 42. minutu odbranio je nemoguće, prvo je skinuo zicer Dibali, a potom u nastavku akcije odbranio šut Mandžukića.

„Stara Dama“ je ipak do kraja prvog poluvremena stigla do izjednačenja, i to nakon još jednog previda Bantija kojeg je ispravljala video-tehnologija.

Lopta je pogodila u ruku Darka Lazovića, a Dibala je iz penala pogodio za 2:2.

Potpuni preokret Juventus je napravio u 62. minutu poslije majstorije Kvadrado. Kolumbijac je sjajno primio loptu i oslobodio se čuvara i poslao loptu u mrežu.

Đenova nije imala snage da u finišu stigne bar do izjednačenja, ili da ponovi uspjeh iz prošle sezone kada je na Marasiju upisala sva tri boda protiv Juventusa.

Umjesto toga Dibala je u sudijskoj nadoknadi „vagnuo“ Đentiletija na rubu šesnaesterca, a potom poslao loptu kroz noge štopera Đenova i tako iznenadio Perina, koji je morao četvrti put da vadi loptu iz mreže.

Bio je ovo 50. gol Dibale u Seriji A i prvi het-trik u italijanskom prvenstvu.

Italijanska Serija A za Juventus dođe kao jedna velika dečija igraonica. Stara dama radi šta hoće i kako hoće i sama sebi postavlja nove izazove. Šampion Italije kao gost je pobedio ekipu Đenove sa 4:2, iako je gubio sa 2:0!

Paulo Dibala još jednom je pokazao da je alfa i omega torinskog velikana, a utakmicu je završio het-trikom.

A početak meča delovao je kao noćna mora za navijače Juventusa jer je Miralem Pjanić već u prvom minutu zatresao sopstvenu mrežu. Kao da to nije bilo dovoljno za Staru damu, pa je u sedmom minutu arbitar Luka Banti, na osnovu video tehnologije, dosudio penal za Đenovu. Siguran sa bele tačke bio je Andrej Galabinov.

Međutim, pokazalo se još jednom da 2:0 ume da bude najopasniji rezultat. Ovaj put za Đenovu. Stara dama je krenula na sve ili ništa.

A u 14. minutu je Paulo Dibala krunisao dobru akciju cele ekipe lepim golom i najavio početak velikog preokreta. U završnici prvog poluvremena došao je red da Juventus profitira od video tehnologije.

Posle šuta Iguaina lopta je na petercu Đenove pogodila u ruku Danka Lazovića, pa jeBanti i ovaj put konsultovao studio. A Dibala je posle toga rutinski smestio loptu u mrežu sa kreča.  

I onda, nekako očekivano, Stara dama je u drugom poluvremenu stigla i do tog trećeg gola otvorivši vrata trijumfa. Igrao se 62. minut kada je Mario Mandžukić proigrao Huana Kvadrada, a Kolumbijac zapečatio sudbinu Đenovljana. Sjajnu  partiju svemoćni Dibala krunisao je pogotkom u sudijskoj nadoknadi utakmice. 

Derbi drugog kola Serije A pripao je gostima. Istim rezultatom kao što su poraženi u prethodnom međusobnom duelu, fudbaleri Intera ovaj put savladali Romu. Posle 1:3 u Milanu, 1:3 u Rimu!

"Vučica" je vodila i dugo bila bolji rival, ali se onda probudio Mauro Ikardi. Kapiten "neroazura" doneo je preokret, a tačku je stavio Matijas Većino...

Rimljani su poveli u 15. minutu golom Edina Džeka. Na 1:1 izjednačio je Ikardi u 67, a 10 minuta kasnije doneo prednost svom timu, da bi konačnih 3:1 za Inter postavio Većino u 87. 

U neverici, raširenih usta i suznih očiju, navijači Rome dočekali su kraj utakmice na Olimpiku....

Inter posle dva kola ima maksimalnih šest bodova, kao Juventus, dok je Roma ostala na tri.

Mauro Ikardi srušio je Olimpiko! Sjajni kapiten Intera sam je doneo preokret i pobedu nad Romom (3:1) u velikom derbiju drugog kola italijanskog šampionata, a Nerazuri su pokazali da ove sezone sa njima nema šale. 

A zaista sjajan meč odigrala su ova dva tima, bio je to pravi derbi, u kojem je sve prštalo, a zahvaljujući magičnim trenucima Ikardija koji se baš i nije proslavio u prvom poluvremenu, Nerazuri su sačuvali maksimalan učinak i najavili da bi ove sezone zaista mogli da napadnu mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Ikardi je bukvalno za 10 minuta sa dva gola smrvio odbranu Vučice i pokazao sportskom direktoru Monćiju gde mora da pojača ekipu.

U 67. minutu Ikardi je vešto izbegao ofsajd zamku i udarcem iz okreta sa 15-ak metara poslao loptu u mrežu. Asisturao mu je Kandreva. Na sličan način, pošto se okrenuo, u 77. minutu je Ikardi iskoristio dodavanje Ivana Perišića i doneo veliki preokret.

Šok na licima navijača Rome u tom trenutku bio je zaista neverovatan. Tačku na veliki i važan trijumf Nerazura stavio je Matijas Vesino posle još jednog dobrog dodavanja Perišića.

Inače, ovo je Interu bila prva pobeda u ligi na Olimpiku posle čak devet godina.

Olimpiko je eksplodirao u 15. minutu, kada je Edin Džeko na asistenciju, a koga drugog nego „nindže“ Naingolana, zatresao mrežu i pokazao da itekako namerava da ponovi u golgeterskom smislu prošlu sezonu.

A samo dva minuta pre toga Antonio Kandreva je uspeo da uradi neverovatnu stvar - promašio je prazan gol sa svega nekoliko metara!

I delovalo je nakon gola Džeka da Roma manje-više rutinski kontroliše situaciju na terenu. A pet minuta pre kraja prvog poluvremena Naingolan je pogodio stativu.

SERIJA A, treće kolo:

Benevento – Bolonja 0:1 (0:0)
/Donsah 55/

Đenova – Juventus 2:4 (2:2)
/Pjanić 1 autogol, Galabinov 7 penal – Dibala 14, 45+3, 90+2, Kvadrado 62/

Roma – Inter 1:3 (1:0)
/Džeko 15 - Ikardi 66, 76, Većino 87/

nedjelja:

Torino – Sasuolo (18.00)
Milan – Kaljari
Kjevo – Lacio (20.45)
Krotone – Verona
Fiorentina – Sampdoria
Napoli – Atalanta
Spal – Udineze

TABELA: Juventus (+1) 6, Inter (+1) 6, Bolonja (+1) 4, Milan 3, Napoli 3, Sampdoria 3, Kjevo 3, Roma (+1) 3, Torino 1, Sasuolo 1, Spal 1, Lacio 1, Đenova (+1) 1, Udineze 0, Atalanta 0, Verona 0 , Krotone 0, Fiorentina 0, Kaljari 0 Benevento (+1) 0

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar