Прве жртве урагана у Тексасу

Најмање осам особа погинуло је у урагану "Харви" који је данас захватио америчку савезну државу Тексас.

Свијет 26.08.2017 | 22:06
Прве жртве урагана у Тексасу
Локални званичник Чарлс Бужан изјавио је да је од локалне полиције добио податке да је парк за камп приколице "Пионир" у граду Порт Аранзасу потпуно уништен. Није познато да ли је свих осам пријављених смртних случајева из кампа или других делова града.
 
- Пре полиције морамо да пошаљемо теже машине у рашчишћавање - рекао је Бужан.

Мештанима неколико приобалних градова и области препоручено је да се евакуишу у унутрашњост, али је најмање 5.000 људи остало у угроженом подручју.

Ураган "Харви" захватио је јутрос обалу америчке савезне државе Тексас као олуја категорије четири на Сафир-Симпсоновој скали што је најјаче у протеклих десет година.

Ураган је копнени део Тексаса захватио североисточно од места Корпус Кристи са ударима ветра јачине 209 километара на час.

Метеоролози предвиђају да ће се олуја у наредним данима споро кретати преко Тексаса и Луизијане уз јаке кишне падавине. Током дана ураган је ослабио на категорију један.

Прва жртва ургана Харви

Једна особа погинула је у пожару у једној кући када је ураган Харви протутњао кроз Рокпорт у америчкој савезној држави Тексас током ноћи, изјавио је данас градоначелник тог града Чарлс Вакс.

Он није пружио детаљније информације о жртви, пренео је Ројтерс.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар