Prve žrtve uragana u Teksasu

Najmanje osam osoba poginulo je u uraganu "Harvi" koji je danas zahvatio američku saveznu državu Teksas.

Svijet 26.08.2017 | 22:06
Prve žrtve uragana u Teksasu
Lokalni zvaničnik Čarls Bužan izjavio je da je od lokalne policije dobio podatke da je park za kamp prikolice "Pionir" u gradu Port Aranzasu potpuno uništen. Nije poznato da li je svih osam prijavljenih smrtnih slučajeva iz kampa ili drugih delova grada.
 
- Pre policije moramo da pošaljemo teže mašine u raščišćavanje - rekao je Bužan.

Meštanima nekoliko priobalnih gradova i oblasti preporučeno je da se evakuišu u unutrašnjost, ali je najmanje 5.000 ljudi ostalo u ugroženom području.

Uragan "Harvi" zahvatio je jutros obalu američke savezne države Teksas kao oluja kategorije četiri na Safir-Simpsonovoj skali što je najjače u proteklih deset godina.

Uragan je kopneni deo Teksasa zahvatio severoistočno od mesta Korpus Kristi sa udarima vetra jačine 209 kilometara na čas.

Meteorolozi predviđaju da će se oluja u narednim danima sporo kretati preko Teksasa i Luizijane uz jake kišne padavine. Tokom dana uragan je oslabio na kategoriju jedan.

Prva žrtva urgana Harvi

Jedna osoba poginula je u požaru u jednoj kući kada je uragan Harvi protutnjao kroz Rokport u američkoj saveznoj državi Teksas tokom noći, izjavio je danas gradonačelnik tog grada Čarls Vaks.

On nije pružio detaljnije informacije o žrtvi, preneo je Rojters.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar