ПЛ БиХ: Пораз Бијељинаца, хет-трик Билбије!

Два пута је Витез изједначавао против Зрињског, али није могао да заустави сјајног Немању Билбију који је хет-триком донио побједу својој екипи!

Фудбал 26.08.2017 | 19:30
ПЛ БиХ: Пораз Бијељинаца, хет-трик Билбије!
Младост Добој Какањ још једном је показала да ће ове сезоне играти озбиљну улогу. Након три побједе у прва три кола, екипа из какња код Добоја уписала је реми и пораз, међутим у недјељу се вратила на побједнички колосјек.

Фудбалери Младости са 3:0 савладали су на свом терену бијељински Радник и остали први врху табеле, односно на другом мјесту, иза Зрињског.

Није много прилика било послије поготка Хироша у 24. минуту, а онда је Младост у само четири минуте, од 83. до 87. ријешила питање побједника. Дилавер и Лазић били су стријелци за убједљиву побједу Младости.

Немања Билбија! Бањалучанин је био прво име меча у Витезу гдје је Зрињски на крају однио сва три бода у мечу шестог кола Премијер лиге БиХ.

Билбија је постигао три гола, а Зрињски однио исто толико бодова побједом 3:2 у Витезу којом је задржао прво мјесто на табели.

Након покушаја Галића на отварању меча и неколико изведених корнера Зрињски је до вођства стигао у 17. минуту. Тодоровић је убацио а Билбија био стријелац за 1:0.

Зрињски је био бољи у првом полувремену, нападао, међутим није искористио те шансе и то им се осветило у 45. минуту. Зукић је изједначио на 1:1, након асистенције Бибића.

Могао је Витез и до вођства на почетку другог дијела, али је Мамић превише оклијевао, а након петнаестак минута игре без правих прилика поново је на сцену ступио Немања Билбија.

Истина, Тодоровић је завршио највећи дио посла, одлично пробио по лијевој страни и центрирао за Билбију којем није било тешко да главом пошаље лопту у мрежу за 2:1.

Домаћи се ипак нису предавали и у 68. минуту стигли су до новог изједначења. Асистент код првог гола Витеза Бибић овог пута био је стријелац.

У 72. минуту поново је „пукло“ на десном боку одбране Витеза, резервиста Ханџић је пробио и убацио, а Билбија постигао свој хет-трик за побједу 3:2!

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 6. КОЛО:

У суботу:

Младост ДК - Радник Бијељина 3:0 (1:0)

/Хирош 24, Дилавер 83, лазић 87/

НК Витез – Зрињски 2:3 (1:1)

/Зукић 45, Бибић 68 - Билбија 17, 62, 72/

Жељезничар - Широки Бријег (20:00)

У недељу:

Челик Зеница - Слобода Тузла (17:00)

ГОШК Габела - Крупа (17:00)

Борац - Сарајево (20:00)

ТАБЕЛА: Зрињски (+1) 15, Младост (+1)  13, Жељезничар 12, Радник 8+1) 10, Широки Бријег 9, Борац 9, Крупа 6, ГОШК 6, Сарајево 4, Слобода 4, Челик 3, Витез (+1) 1.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар