PL BiH: Poraz Bijeljinaca, het-trik Bilbije!

Dva puta je Vitez izjednačavao protiv Zrinjskog, ali nije mogao da zaustavi sjajnog Nemanju Bilbiju koji je het-trikom donio pobjedu svojoj ekipi!

Fudbal 26.08.2017 | 19:30
PL BiH: Poraz Bijeljinaca, het-trik Bilbije!
Mladost Doboj Kakanj još jednom je pokazala da će ove sezone igrati ozbiljnu ulogu. Nakon tri pobjede u prva tri kola, ekipa iz kaknja kod Doboja upisala je remi i poraz, međutim u nedjelju se vratila na pobjednički kolosjek.

Fudbaleri Mladosti sa 3:0 savladali su na svom terenu bijeljinski Radnik i ostali prvi vrhu tabele, odnosno na drugom mjestu, iza Zrinjskog.

Nije mnogo prilika bilo poslije pogotka Hiroša u 24. minutu, a onda je Mladost u samo četiri minute, od 83. do 87. riješila pitanje pobjednika. Dilaver i Lazić bili su strijelci za ubjedljivu pobjedu Mladosti.

Nemanja Bilbija! Banjalučanin je bio prvo ime meča u Vitezu gdje je Zrinjski na kraju odnio sva tri boda u meču šestog kola Premijer lige BiH.

Bilbija je postigao tri gola, a Zrinjski odnio isto toliko bodova pobjedom 3:2 u Vitezu kojom je zadržao prvo mjesto na tabeli.

Nakon pokušaja Galića na otvaranju meča i nekoliko izvedenih kornera Zrinjski je do vođstva stigao u 17. minutu. Todorović je ubacio a Bilbija bio strijelac za 1:0.

Zrinjski je bio bolji u prvom poluvremenu, napadao, međutim nije iskoristio te šanse i to im se osvetilo u 45. minutu. Zukić je izjednačio na 1:1, nakon asistencije Bibića.

Mogao je Vitez i do vođstva na početku drugog dijela, ali je Mamić previše oklijevao, a nakon petnaestak minuta igre bez pravih prilika ponovo je na scenu stupio Nemanja Bilbija.

Istina, Todorović je završio najveći dio posla, odlično probio po lijevoj strani i centrirao za Bilbiju kojem nije bilo teško da glavom pošalje loptu u mrežu za 2:1.

Domaći se ipak nisu predavali i u 68. minutu stigli su do novog izjednačenja. Asistent kod prvog gola Viteza Bibić ovog puta bio je strijelac.

U 72. minutu ponovo je „puklo“ na desnom boku odbrane Viteza, rezervista Handžić je probio i ubacio, a Bilbija postigao svoj het-trik za pobjedu 3:2!

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

U subotu:

Mladost DK - Radnik Bijeljina 3:0 (1:0)

/Hiroš 24, Dilaver 83, lazić 87/

NK Vitez – Zrinjski 2:3 (1:1)

/Zukić 45, Bibić 68 - Bilbija 17, 62, 72/

Željezničar - Široki Brijeg (20:00)

U nedelju:

Čelik Zenica - Sloboda Tuzla (17:00)

GOŠK Gabela - Krupa (17:00)

Borac - Sarajevo (20:00)

TABELA: Zrinjski (+1) 15, Mladost (+1)  13, Željezničar 12, Radnik 8+1) 10, Široki Brijeg 9, Borac 9, Krupa 6, GOŠK 6, Sarajevo 4, Sloboda 4, Čelik 3, Vitez (+1) 1.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar