Краснодар и Зенит спремају велики трејд!

Смолов за Дзјубу! Свако има своје амбиције и планове.

Фудбал 28.08.2017 | 09:00
Краснодар и Зенит спремају велики трејд!
Надали су се навијачи Краснодара, а посебно тренер Игор Шалимов да би Федор Смолов могао да буде човек одлуке у двомечу са Црвеном звездом и тас на ваги преваге у борби за Лигу Европе. Повреда је учинила своје, као и премало времена за улазак у форму, па се Смолов у два сусрета једва видео. Посебно у Београду, где су га Вујадин Савић и Абрахам Фримпонг потпуно зауставили. Елиминација из Европе угасила је и амбицију најбољег стрелца руског шампионата и спреман је за промену средине, а Зенит је спреман да направи велики трејд у самом финишу прелазног рока. Федор Смолов за Артема Дзјубу!

Како наводи руски Спорт Експрес све четири стране (Зенит, Краснодар, Смолов и Дзјуба) исказали су интересовање да се овај посао заврши, с тим што оба нападача захтевају одређене гаранције нових послодаваца. 

Од доласка Роберта Манћинија на Зенитово кормило Дзјуба је потпуно испао из система и не уклапа се у нову клупску филозофију - игру са брзим крилима и нападачима који нису класични „разбијачи“. Како су се Андреј Кокорин и Себастијан Дријуси уклопили у систем, Дзјубазахтева промену средине, односно прелазак у клуб где би постао прва звезда. А у Краснодару би свакако то био, посебно одласком Смолова. 

Што се Федора Смолова тиче, Краснодар му је све даљи, пошто ове сезоне неће играти Европу, а у години када ће се сви борити за своје место под сунцем због каснијих репрезентативних обавеза на Мундијалу у Русији, Смолов жели да игра бар Лигу Европе. 

Међутим, поставља се питање какву би улогу имао Смолов код Манћинија. Пошто су Кокорин и Дријуси проиграли и добро повезали редове, у овом тренутку најреалнија је селидба на клупу, што је управо оно што Смолов жели да избегне. Због тога преговори и даље трају, а Смолов жели гаранције да ће добити једнаку шансу као и преостала двојица голгетера у Зениту. 

Уколико се то не буде десило, тешко је да ће се и размена догодити. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар