Krasnodar i Zenit spremaju veliki trejd!

Smolov za Dzjubu! Svako ima svoje ambicije i planove.

Fudbal 28.08.2017 | 09:00
Krasnodar i Zenit spremaju veliki trejd!
Nadali su se navijači Krasnodara, a posebno trener Igor Šalimov da bi Fedor Smolov mogao da bude čovek odluke u dvomeču sa Crvenom zvezdom i tas na vagi prevage u borbi za Ligu Evrope. Povreda je učinila svoje, kao i premalo vremena za ulazak u formu, pa se Smolov u dva susreta jedva video. Posebno u Beogradu, gde su ga Vujadin Savić i Abraham Frimpong potpuno zaustavili. Eliminacija iz Evrope ugasila je i ambiciju najboljeg strelca ruskog šampionata i spreman je za promenu sredine, a Zenit je spreman da napravi veliki trejd u samom finišu prelaznog roka. Fedor Smolov za Artema Dzjubu!

Kako navodi ruski Sport Ekspres sve četiri strane (Zenit, Krasnodar, Smolov i Dzjuba) iskazali su interesovanje da se ovaj posao završi, s tim što oba napadača zahtevaju određene garancije novih poslodavaca. 

Od dolaska Roberta Manćinija na Zenitovo kormilo Dzjuba je potpuno ispao iz sistema i ne uklapa se u novu klupsku filozofiju - igru sa brzim krilima i napadačima koji nisu klasični „razbijači“. Kako su se Andrej Kokorin i Sebastijan Drijusi uklopili u sistem, Dzjubazahteva promenu sredine, odnosno prelazak u klub gde bi postao prva zvezda. A u Krasnodaru bi svakako to bio, posebno odlaskom Smolova. 

Što se Fedora Smolova tiče, Krasnodar mu je sve dalji, pošto ove sezone neće igrati Evropu, a u godini kada će se svi boriti za svoje mesto pod suncem zbog kasnijih reprezentativnih obaveza na Mundijalu u Rusiji, Smolov želi da igra bar Ligu Evrope. 

Međutim, postavlja se pitanje kakvu bi ulogu imao Smolov kod Manćinija. Pošto su Kokorin i Drijusi proigrali i dobro povezali redove, u ovom trenutku najrealnija je selidba na klupu, što je upravo ono što Smolov želi da izbegne. Zbog toga pregovori i dalje traju, a Smolov želi garancije da će dobiti jednaku šansu kao i preostala dvojica golgetera u Zenitu. 

Ukoliko se to ne bude desilo, teško je da će se i razmena dogoditi. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar