Ово ће бити Барсин ''Дрим тим'!

Паклени фото финиш прелазног рока за 434. 000. 000 евра! Доласком Дембелеа је кренула лавина.

Фудбал 27.08.2017 | 22:30
Ово ће бити Барсин ''Дрим тим'!
Какав нас фото финиш прелазног чека у Каталонији! Цело лето је Барселона срљала из проблема у проблем, изгледало је да је изгубила моћ и утицај на фудбалској пијаци, а после одласка Нејмара је деловало да је цео клуб почео да пуца по шавовима...

Међутим, Блауграна је имала јасно фокусиране циљеве на којима је радила недељама и месецима. И успела је да припреми терен за паклену завршницу фудбалске пијаце.

Јуче је Барса довела најскупљег играча у клупској историји пошто је Борусији платила 105.000.000 евра за Усмана Дембелеа и обавезала се на исплату још 42.000.000 евра кроз евентуалне бонусе. И то је само почетак трансфер лудила на Камп Ноу.

До краја прелазног рока, Барсина намера је доведе још Филипеа Кутиња и Анхела Ди Марију. Дакле, обојицу, иако се до сада спекулисало да долазак једног искључује куповину другог и обрнуто. Ово је компликована мисија, али изводљива у последњих пет дана прелазног рока.

Кутињо је затражио од Ливерпула да га не уврсти у састав за Лигу шампиона и инсистира на трансферу. Синоћ је одржан састанак Ливерпулових челника са Кутињовим менаџерима и још једном су заступници Бразилца саопштили тврду вољу играча да пређе у Барселону. Редси су до сада одбили три понуде Каталонаца, али сада је на столу и четврта која износи 120.000.000 евра фиксно плус 30.000.000 кроз бонусе. Ливерпул је под све већим притиском и ово је понуда коју ће амерички власници највероватније прихватити. Нема им друге с обзиром да је играч чврсто решио да оде у Каталонију...

Са куповинама Кутиња, Дембелеа, Паулиња, Семеда и Деулофеуа, Барса би дошла на укупно потрошених 307.000.000 евра за обештећења. И то без бонуса! Ако би се остварили бонуси из ових трансфера, онда би то било додатних 77.000.000 европских новчаница. Укупно 384.000.000 евра. Тако да оних 222.000.000 евра зарађених од Нејмара сада не делују као богатство које је тешко потрошити...

Али ни ти није крај, пошто клуб ради и на довођењу Ди Марије по изричитом диктату Леа Месијакоји инсистира на довођењу земљака. Иако су Барса и ПСЖ у непријатељским односима, на крају би могао да превлада општи интерес. Барселона је већ договорила услове са ДиМаријом и чека да попусте Свеци. Француском клубу је неопходна једна велика продаја попут Ди Марије због финансијског фер-плеја ако доведу Мбапеа. А то је јако близу. Чим дође Мбапе, отварају се врата за продају Ди Марије. Обештећење од 50.000.000 евра би на крају могло да их задовољи.

Барса је скрцкала зарађени новац од продаје Нејмара, али има још капацитета. С обзиром да је пре продаје Бразилца била спремна да издвоји око 100.000.000 евра за појачања, то је није довољно новца да се доведу Кутињо и Ди Марија. Али нова финансијска ињекција може да уследи од продаја Рафиње у Милан и Андреа Гомеша у Јувентус или неки други заинтересовани клуб. Паре нису проблем, пара има... На крају би цео прелазни рок могао да кошта Каталонце баснословних 434.000.000 евра!

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар