Ovo će biti Barsin ''Drim tim'!

Pakleni foto finiš prelaznog roka za 434. 000. 000 evra! Dolaskom Dembelea je krenula lavina.

Fudbal 27.08.2017 | 22:30
Ovo će biti Barsin ''Drim tim'!
Kakav nas foto finiš prelaznog čeka u Kataloniji! Celo leto je Barselona srljala iz problema u problem, izgledalo je da je izgubila moć i uticaj na fudbalskoj pijaci, a posle odlaska Nejmara je delovalo da je ceo klub počeo da puca po šavovima...

Međutim, Blaugrana je imala jasno fokusirane ciljeve na kojima je radila nedeljama i mesecima. I uspela je da pripremi teren za paklenu završnicu fudbalske pijace.

Juče je Barsa dovela najskupljeg igrača u klupskoj istoriji pošto je Borusiji platila 105.000.000 evra za Usmana Dembelea i obavezala se na isplatu još 42.000.000 evra kroz eventualne bonuse. I to je samo početak transfer ludila na Kamp Nou.

Do kraja prelaznog roka, Barsina namera je dovede još Filipea Kutinja i Anhela Di Mariju. Dakle, obojicu, iako se do sada spekulisalo da dolazak jednog isključuje kupovinu drugog i obrnuto. Ovo je komplikovana misija, ali izvodljiva u poslednjih pet dana prelaznog roka.

Kutinjo je zatražio od Liverpula da ga ne uvrsti u sastav za Ligu šampiona i insistira na transferu. Sinoć je održan sastanak Liverpulovih čelnika sa Kutinjovim menadžerima i još jednom su zastupnici Brazilca saopštili tvrdu volju igrača da pređe u Barselonu. Redsi su do sada odbili tri ponude Katalonaca, ali sada je na stolu i četvrta koja iznosi 120.000.000 evra fiksno plus 30.000.000 kroz bonuse. Liverpul je pod sve većim pritiskom i ovo je ponuda koju će američki vlasnici najverovatnije prihvatiti. Nema im druge s obzirom da je igrač čvrsto rešio da ode u Kataloniju...

Sa kupovinama Kutinja, Dembelea, Paulinja, Semeda i Deulofeua, Barsa bi došla na ukupno potrošenih 307.000.000 evra za obeštećenja. I to bez bonusa! Ako bi se ostvarili bonusi iz ovih transfera, onda bi to bilo dodatnih 77.000.000 evropskih novčanica. Ukupno 384.000.000 evra. Tako da onih 222.000.000 evra zarađenih od Nejmara sada ne deluju kao bogatstvo koje je teško potrošiti...

Ali ni ti nije kraj, pošto klub radi i na dovođenju Di Marije po izričitom diktatu Lea Mesijakoji insistira na dovođenju zemljaka. Iako su Barsa i PSŽ u neprijateljskim odnosima, na kraju bi mogao da prevlada opšti interes. Barselona je već dogovorila uslove sa DiMarijom i čeka da popuste Sveci. Francuskom klubu je neophodna jedna velika prodaja poput Di Marije zbog finansijskog fer-pleja ako dovedu Mbapea. A to je jako blizu. Čim dođe Mbape, otvaraju se vrata za prodaju Di Marije. Obeštećenje od 50.000.000 evra bi na kraju moglo da ih zadovolji.

Barsa je skrckala zarađeni novac od prodaje Nejmara, ali ima još kapaciteta. S obzirom da je pre prodaje Brazilca bila spremna da izdvoji oko 100.000.000 evra za pojačanja, to je nije dovoljno novca da se dovedu Kutinjo i Di Marija. Ali nova finansijska injekcija može da usledi od prodaja Rafinje u Milan i Andrea Gomeša u Juventus ili neki drugi zainteresovani klub. Pare nisu problem, para ima... Na kraju bi ceo prelazni rok mogao da košta Katalonce basnoslovnih 434.000.000 evra!

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar