Наинголан: Збогом Белгијо, од сада само Рома!

Сјајни везиста ставио тачку на репрезентативне наступе након што је поново изостављен са списка селектора Роберта Мартинеза.

Фудбал 27.08.2017 | 12:15
Наинголан: Збогом Белгијо, од сада само Рома!
Рађа Наинголан поручио је да се повлачи из репрезентације, након што га је селектор Белгије Роберто Мартинез још једном изоставио са списка.

Везиста Роме је један од најбољих играча на својој позицији, а прошлог и овог љета одбио је бројне понуде далеко имућнијих клубова од "вучице", прије свега Челсија и Манчестер јунајтеда, како би потписао нови уговор са Римљанима.

Ипак, популарни "Нинџа" изостављен је са списка репрезентативаца Белгије за предстојеће дуеле са Гибралтаром и Грчком у квалификацијама за Свјетско првенство 2018. године у Русији.

"Селектор ме звао у 11 часова (сат прије него што ће бити објављен списак) и рекао ми како је стекао утисак да нисам био довољно фокусиран на дрес 'црвених ђавола' током квалификационих мечева одиграних у јуну. Хтио сам да експлодирам када сам то чуо", рекао је Наинголан.

Наводно је Мартинез био изузетно љут на њега када је закаснио на тактички тренинг уочи меча са Естонијом.

"Није то помињао, али причали смо само минут, не више од тога. За тај тренинг, чекао сам лифт 37 секунди и закаснио. Каснили су и неки други играчи, нисам ја био сам", био је љутит фудбалер Роме.

"Сада завршавам са репрезентативним фудбалом. Заиста, нема више смисла. Звао је Јурија Тилеманса који сједи на клупи и одигра неколико минута за Монако. Када је Мартинез изабран за селектора, рекао је да репрезентативци морају играти на најјачим такмичењима. Сада, када је Аксел Витсел отишао у Кини, одједном та одлука више не важи. Све је то у реду, али ја морам да појачам своју игру? Ма дајте...", поручио је Наинголан.

Наинголан је и раније имао проблема са селекторима. Прије доласка Мартинеза, сукобио се и са Марком Вилмотсом, због чега није играо на Мундијалу 2014. године у Бразилу.

Наводно, избачен је због пушења у хотелској соби, а онда и током лета у авиону.

"Нема смисла да наставим са репрезентативним фудбалом. Одиграо сам 52 утакмице за Рому, гдје смо прошле године освојили друго мјесто. Увијек дајем све од себе, радим с тимом, али увијек постоји неки разлог зашто ме изоставе са списка репрезентације. Не желим више да се то дешава. Одустајем! Имам 29 година и не желе ме више у тиму. Жао ми је, али тако је како је", закључио је Наинголан и додао за крај:

"Приморан сам на овакву одлуку. У реду, од сада све дајем за Рому!"

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар