Naingolan: Zbogom Belgijo, od sada samo Roma!

Sjajni vezista stavio tačku na reprezentativne nastupe nakon što je ponovo izostavljen sa spiska selektora Roberta Martineza.

Fudbal 27.08.2017 | 12:15
Naingolan: Zbogom Belgijo, od sada samo Roma!
Rađa Naingolan poručio je da se povlači iz reprezentacije, nakon što ga je selektor Belgije Roberto Martinez još jednom izostavio sa spiska.

Vezista Rome je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, a prošlog i ovog ljeta odbio je brojne ponude daleko imućnijih klubova od "vučice", prije svega Čelsija i Mančester junajteda, kako bi potpisao novi ugovor sa Rimljanima.

Ipak, popularni "Nindža" izostavljen je sa spiska reprezentativaca Belgije za predstojeće duele sa Gibraltarom i Grčkom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Selektor me zvao u 11 časova (sat prije nego što će biti objavljen spisak) i rekao mi kako je stekao utisak da nisam bio dovoljno fokusiran na dres 'crvenih đavola' tokom kvalifikacionih mečeva odigranih u junu. Htio sam da eksplodiram kada sam to čuo", rekao je Naingolan.

Navodno je Martinez bio izuzetno ljut na njega kada je zakasnio na taktički trening uoči meča sa Estonijom.

"Nije to pominjao, ali pričali smo samo minut, ne više od toga. Za taj trening, čekao sam lift 37 sekundi i zakasnio. Kasnili su i neki drugi igrači, nisam ja bio sam", bio je ljutit fudbaler Rome.

"Sada završavam sa reprezentativnim fudbalom. Zaista, nema više smisla. Zvao je Jurija Tilemansa koji sjedi na klupi i odigra nekoliko minuta za Monako. Kada je Martinez izabran za selektora, rekao je da reprezentativci moraju igrati na najjačim takmičenjima. Sada, kada je Aksel Vitsel otišao u Kini, odjednom ta odluka više ne važi. Sve je to u redu, ali ja moram da pojačam svoju igru? Ma dajte...", poručio je Naingolan.

Naingolan je i ranije imao problema sa selektorima. Prije dolaska Martineza, sukobio se i sa Markom Vilmotsom, zbog čega nije igrao na Mundijalu 2014. godine u Brazilu.

Navodno, izbačen je zbog pušenja u hotelskoj sobi, a onda i tokom leta u avionu.

"Nema smisla da nastavim sa reprezentativnim fudbalom. Odigrao sam 52 utakmice za Romu, gdje smo prošle godine osvojili drugo mjesto. Uvijek dajem sve od sebe, radim s timom, ali uvijek postoji neki razlog zašto me izostave sa spiska reprezentacije. Ne želim više da se to dešava. Odustajem! Imam 29 godina i ne žele me više u timu. Žao mi je, ali tako je kako je", zaključio je Naingolan i dodao za kraj:

"Primoran sam na ovakvu odluku. U redu, od sada sve dajem za Romu!"

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar