Сале: Такве ствари не смију да се понављају на ЕП-у!

Александар Ђорђевић, селектор нашег националног тима, задовољан је тријумфом над Грчком, али каже да има ствари које не смеју да се понављају на Евробаскету.

Кошарка 26.08.2017 | 15:30
Сале: Такве ствари не смију да се понављају на ЕП-у!
"Одиграли смо јако добрих 38 минута, физички издржали и поред скраћене ротације и могу да кажем да сам са доста ствари задовољан. Поред Недовића и Калинића, које муче повреде, морали смо да одморимо и Лучића и Јовића који су били изузетно оптерећени у серији досадашњих припремних мечева", рекао је Ђорђевић.

Србија је такмичење на 'Акрополис купу' у Атини завршила са два тријумфа и поразом од Грузије, а тачку на припреме за Европско првенство ставила је победом над домаћином Грчком. 

"Ове три утакмице у Атини биле су идеалне за број играча које смо планирали да ротирамо, али и овако, у скраћеном саставу, одиграли смо мушки, издржали и на крају сачували победу. Наравно да смо морали много мирније да приведемо утакмицу крају после 14 разлике у завршници. Није смело да буде толико дриблинга, толико брзих, исхитрених шутева. О томе смо причали са играчима одмах после утакмице, они то знају и такве ствари не смеју да нам се понављају на Шампионату“, закључио је Ђорђевић. 

'Орлови' се у току дана враћају у Београд, где ће тренирати до поласка у Истанбул, који је заказан за 30. август. 

Прву утакмицу на Европском шампионату српски кошаркаши одиграће у петак 1. септембра од 16 сати против Летоније, следе дуели са Русијом (2. септембар, 16 сати), Турском (4. септембар, 20 сати), Великом Британијом (5. септембар, 16 сати), а такмичење у групи Д завршавају против Белгије (7. септембар, 16.15). 

По четири првопласиране репрезентације из сваке групе пласираће се у осмину финала.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар