Sale: Takve stvari ne smiju da se ponavljaju na EP-u!

Aleksandar Đorđević, selektor našeg nacionalnog tima, zadovoljan je trijumfom nad Grčkom, ali kaže da ima stvari koje ne smeju da se ponavljaju na Evrobasketu.

Košarka 26.08.2017 | 15:30
Sale: Takve stvari ne smiju da se ponavljaju na EP-u!
"Odigrali smo jako dobrih 38 minuta, fizički izdržali i pored skraćene rotacije i mogu da kažem da sam sa dosta stvari zadovoljan. Pored Nedovića i Kalinića, koje muče povrede, morali smo da odmorimo i Lučića i Jovića koji su bili izuzetno opterećeni u seriji dosadašnjih pripremnih mečeva", rekao je Đorđević.

Srbija je takmičenje na 'Akropolis kupu' u Atini završila sa dva trijumfa i porazom od Gruzije, a tačku na pripreme za Evropsko prvenstvo stavila je pobedom nad domaćinom Grčkom. 

"Ove tri utakmice u Atini bile su idealne za broj igrača koje smo planirali da rotiramo, ali i ovako, u skraćenom sastavu, odigrali smo muški, izdržali i na kraju sačuvali pobedu. Naravno da smo morali mnogo mirnije da privedemo utakmicu kraju posle 14 razlike u završnici. Nije smelo da bude toliko driblinga, toliko brzih, ishitrenih šuteva. O tome smo pričali sa igračima odmah posle utakmice, oni to znaju i takve stvari ne smeju da nam se ponavljaju na Šampionatu“, zaključio je Đorđević. 

'Orlovi' se u toku dana vraćaju u Beograd, gde će trenirati do polaska u Istanbul, koji je zakazan za 30. avgust. 

Prvu utakmicu na Evropskom šampionatu srpski košarkaši odigraće u petak 1. septembra od 16 sati protiv Letonije, slede dueli sa Rusijom (2. septembar, 16 sati), Turskom (4. septembar, 20 sati), Velikom Britanijom (5. septembar, 16 sati), a takmičenje u grupi D završavaju protiv Belgije (7. septembar, 16.15). 

Po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe plasiraće se u osminu finala.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar