Легионари вс УЕФА - нацисти, свиња и 50.000 €!

У Пољској не јењава рат транспарентима и казнама између варшавске Легије и челника УЕФА, после нове казне од 50. 000 евра и затварања стадиона.

Фудбал 27.08.2017 | 09:00
Легионари вс УЕФА - нацисти, свиња и 50.000 €!
Сукоб 'Легионара' и Европске фудбалске федерације траје већ неколико година, а Пољаци не одустају од своје намере да сваки пут одговоре УЕФА, сматрајући да се Кућа фудбала 'иживљава' над њиховим клубом.

На последњем транспаретну, УЕФА је приказана као свиња која броји паре од казни Легији, док у 'шеширу' испред ње стоје куглице само са грбом клуба из Варшаве. 

"Дисциплински поступак се односи на пиротехнику и недозвољени транспарент на претходној уткамици са молдавским клубом Шериф Тираспол. Клуб је одмах затражио образложење казне. Чим га добијемо, размотрићемо да се жалимо", саопштила је Легија на сајту клуба. 

Рат транспарентима по принципу "ми транспарент, ви нама казну, ми вама транспарент да сте свиње", избио је пошто су почетком августа навијачи Легије подсетили на годишњицу Варшавског устанка из 1944. године на утакмици са Астаном огромним транспарентом – где је приказан војник Хитлеровог Вермахта како држи пиштољ уперен у главу дечака са капом са црвено-белом пољском заставом.

Транспарент је пратио напис да су у Варшавском устанку немачки фашисти убили 160.000 цивила, међу њима хиљаде деце, а иако је УЕФА дала дозволу навијачима Легије да одају пошту жртвама Варшавског устанка, није знала и изненадило је да ће то учинити баш таквим транспарентом.

Легију је УЕФА казнила новчано са 35.000 евра, које су одмах решили да прикупе сами навијачи, а европским фудбалским челницима узвратили су већ на 4. утакмици квалификација за Лигу Европе транспарентом са огромном свињом која држи лоптице за жребање уз потпис : "а 35.000 иде..."

За свињу и прави ватромет који су око транспарента приредили пољски навијачи УЕФА је сада казнила Легију затварањем трибина за наредну уткамицу и са 50.000 евра, јављају пољски медији, а цела Пољска с нестрпљењем чека како ће одговорити пољски навијачи чим их пусте на трибину.

Транспарент са УЕФА свињом чека спреман да га навијачи пригодно извуку још од 2014. године, када су га показали први пут бесни због одлуке да поништи победу Легије над Селтиком у квалификацијама за Лигу шампиона јер је у игру ушао играч који није имао право наступа.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар