Тексас на удару снажног урагана

Пред налетом урагана Харви, председник САД Доналд Трамп настоји да ситуацију држи под контролом - за разлику од својих претходника који нису адекватно одговорили на урагане Катрина и Ендрју.

Свијет 26.08.2017 | 08:01
Тексас на удару снажног урагана
Невоље везане за ураган већ су почеле - три крузера не могу да се врате у луку у Тексасу, затворену због олује.

Трамп је, у поруци објављеној на Твитеру, охрабрио "све који су на путањи урагана Харви да следе савете и налоге својих локалних и државних званичника".

"Наставићемо да пратимо ураган Харви, као и припремљеност и напоре које у одговору на њега пружају државни, локални и федерални званичници", навео је Трамп на тој друштвеној мрежи.

Он је пожелео срећу свима који се нађу на предвиђеној путањи опасне олује треће категорије, док су његови помоћници дистрибуирали фотографије на којима Трамп држи брифинг у Овалном кабинету и најављује да ће идуће недеље посетити опасну зону, преноси АФП.

Ураган назван Харви најснажнија је олуја у последњих најмање 10 година која је јутрос погодила територију Тексаса, доневши олујни ветар и кишу, а званичници су упозорили да се очекују "поплаве катастрофалних размера".



"Око" урагана је погодило област 48 километара североисточно од града Корпус Кристи, преноси АП.

Десетине хиљада људи напустиле су ту област бежећи од урагана, а из приобалног градића Рокпорт који се нашао на путу урагана приштижу извештаји о штети, али за сада нема извештаја о повређенима или жртвама.

Невоље везане за ураган почеле су и раније, па је тако компанија "Карнивал Корп" саопштила да три њена крузера нису могла да се врате у луку Галвстон у Тексасу, која је затворена уочи налета Харвија.

Два брода - "Карнивал фридом" и "Карнивал вејлор" упутиће се ка Њу Орлеансу, где ће се снабдети, а путници ће тамо моћи да се искрцају, али им је компанија саветовала да то не раде, најавивши да ће се бродови вратити у Галвстон чим то буде изводљиво, преноси Ројтерс.

Трећи брод, "Карнивал бриз", продужиће боравак у Косумелу, у Мексику, а ка Галвстону ће кренути овог викенда, саопштила је иста компанија.

Даља заказана крстарења сва три брода биће скраћена, а путницима ће трошкови бити рефундирани.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сарајлија .

26.08.2017 08:17

Какви људи такво и вријеме .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

26.08.2017 08:44

САД ту сотонску империју ЗЛА,може само господ Бог или Ким Џонг Ун,да заустави!!! И шта сад ће САД да прети господу Богу,због овог послатог Урагана???Мада ће пре господ Бог да интервенише и избрише то ЗЛО звано УСА,са планете,како би омогућио остатку света на планети нормалан и безбрижан живот...

ОДГОВОРИТЕ