СП: Списак Шпаније за Италију...

Дијего Коста је бивши, али Давид Виља још није! Дебитоваће млади Сусо.  Виља после три године у репрезентацији! Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Хулен Лопетеги позвао је Давида Виљу у екипу за утакмице против Италије и Лихтенштајна у квалификацијама за Светско првенство у Русији 2018. године.

Фудбал 26.08.2017 | 09:15
СП: Списак Шпаније за Италију...
Ђулен Лопетеги је морао нешто да мења, Дијего Коста је цело лето ван тренажног процеса. Додуше, ако неко има довољан број нападача на располагању онда је то Шпаније. Само што нико није очекивао да ће селектор Црвене фурије за утакмице са Италијом и Лихтенштајном реактивирати 35-годишњег Давида Виљу.

За таквог аса очигледно  препреку не представља ни то што већ три године игра у МЛС лиги, знатно слабијој од врхунског европског фудбала. Па ни то што се пре те три године и повукао из репрезентације.  Ипак је то човек који је на 97 узакмица за Шпанију постигао 59 голова што га чини најбољим стрелцом у историји земље.

Премијерни позив за најјачу селекцију уручен је и Милановом везисти Сусу. Из У21 селекције у сениоре су промовисани Саул Њигез, Марко Асенсио и Ђерар Деулофеу, али сви су они већ имали прилике да искусе.

Селектор Шпаније Хулен Лопатеги саопштио је списак од 26 играча за предстојеће мећеве квалификација за Мундијал у Русији против Италије и Лихтенштајна, 2. и 5. септембра, на којем се налази и име искусног Давида Виље.

Он је позван у државни тим први пут од 2014. године, односно од Светског првенства у Бразилу, када је Шпанија елиминисана у групној фази такмичења.

"Он долази из америчке МЛС лиге и то не можемо да променимо. Морамо да верујемо нашим инстинктима. Позвали смо га јер мислимо да може да помогне. Приликом саопштавања следећег списка донећемо одлуку на основу игара и учинка играча", рекао је Лопетеги.

Виља је са "црвеном фуријом" освојио Европско првенство 2008. године и Светско првенство две године касније. Најбољи је стрелац шпанске репрезентације са 59 голова у 97 утакмица.

Виља је позван уместо Дијега Косте, који не игра за Челси, после сукоба са управом клуба. У екипи неће бити још једног играча лондонских "плаваца" Маркоса Алонса, али је позван његов саиграч Алваро Мората, као и голман Манчестер јунајтеда Давид де Хеа.

Фудбалери Шпаније играју 2. септембра на "Сантјаго Бернабеу" у Мадриду против Италије у квалификацијама за Мундијал у Русији. Обе екипе имају по 16 бодова у Групи Г.

Првопласиране екипе пласираће се директно на Светско првенство, док ће осам другопласираних играти у баражу.

Голмани: Давид де Хеа (Манчестер јунајтед), Пеп Рејна (Наполи), Кепа (Атлетик Билбао);

Одбрамбени фудбалери: Ђорди Алба (Барселона), Цезар Аспиликуета (Челси), Марк Бартра(Борусија Дортмунд), Дани Карвахал (Реал Мадрид), Наћо (Реал Мадрид), Наћо Монреал(Арсенал), Ђерар Пике (Барселона), Серхио Рамос (Реал Мадрид);

Везисти: Иско (Реал Мадрид), Тијаго Алкантара (Бајерн Минхен), Серхио Бускетс (Барселона),Сусо (Милан), Давид Силва (Манчестер Сити), Андрес Инијеста (Барселона), Саул Њигез(Атлетико Мадрид), Коке (Атлетико Мадрид);

Нападачи: Марко Асенсио (Реал Мадрид), Јаго Аспас (Селта), Витоло (Лас Палмас), Алваро Мората (Челси), Педро (Челси), Давид Виља)

Субота, 2. септембра:

18.00: Албанија - Лихтенштајн
20.45: Израел - Македонија
20.45: Шпанија - Италија

Уторак, 5. септембра:

20.45: Македонија - Албанија
20.45: Италија - Израел
20.45: Лихтенштајн - Израел

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар