SP: Spisak Španije za Italiju...

Dijego Kosta je bivši, ali David Vilja još nije! Debitovaće mladi Suso.  Vilja posle tri godine u reprezentaciji! Selektor fudbalske reprezentacije Španije Hulen Lopetegi pozvao je Davida Vilju u ekipu za utakmice protiv Italije i Lihtenštajna u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Fudbal 26.08.2017 | 09:15
SP: Spisak Španije za Italiju...
Đulen Lopetegi je morao nešto da menja, Dijego Kosta je celo leto van trenažnog procesa. Doduše, ako neko ima dovoljan broj napadača na raspolaganju onda je to Španije. Samo što niko nije očekivao da će selektor Crvene furije za utakmice sa Italijom i Lihtenštajnom reaktivirati 35-godišnjeg Davida Vilju.

Za takvog asa očigledno  prepreku ne predstavlja ni to što već tri godine igra u MLS ligi, znatno slabijoj od vrhunskog evropskog fudbala. Pa ni to što se pre te tri godine i povukao iz reprezentacije.  Ipak je to čovek koji je na 97 uzakmica za Španiju postigao 59 golova što ga čini najboljim strelcom u istoriji zemlje.

Premijerni poziv za najjaču selekciju uručen je i Milanovom vezisti Susu. Iz U21 selekcije u seniore su promovisani Saul Njigez, Marko Asensio i Đerar Deulofeu, ali svi su oni već imali prilike da iskuse.

Selektor Španije Hulen Lopategi saopštio je spisak od 26 igrača za predstojeće mećeve kvalifikacija za Mundijal u Rusiji protiv Italije i Lihtenštajna, 2. i 5. septembra, na kojem se nalazi i ime iskusnog Davida Vilje.

On je pozvan u državni tim prvi put od 2014. godine, odnosno od Svetskog prvenstva u Brazilu, kada je Španija eliminisana u grupnoj fazi takmičenja.

"On dolazi iz američke MLS lige i to ne možemo da promenimo. Moramo da verujemo našim instinktima. Pozvali smo ga jer mislimo da može da pomogne. Prilikom saopštavanja sledećeg spiska donećemo odluku na osnovu igara i učinka igrača", rekao je Lopetegi.

Vilja je sa "crvenom furijom" osvojio Evropsko prvenstvo 2008. godine i Svetsko prvenstvo dve godine kasnije. Najbolji je strelac španske reprezentacije sa 59 golova u 97 utakmica.

Vilja je pozvan umesto Dijega Koste, koji ne igra za Čelsi, posle sukoba sa upravom kluba. U ekipi neće biti još jednog igrača londonskih "plavaca" Markosa Alonsa, ali je pozvan njegov saigrač Alvaro Morata, kao i golman Mančester junajteda David de Hea.

Fudbaleri Španije igraju 2. septembra na "Santjago Bernabeu" u Madridu protiv Italije u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Obe ekipe imaju po 16 bodova u Grupi G.

Prvoplasirane ekipe plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo, dok će osam drugoplasiranih igrati u baražu.

Golmani: David de Hea (Mančester junajted), Pep Rejna (Napoli), Kepa (Atletik Bilbao);

Odbrambeni fudbaleri: Đordi Alba (Barselona), Cezar Aspilikueta (Čelsi), Mark Bartra(Borusija Dortmund), Dani Karvahal (Real Madrid), Naćo (Real Madrid), Naćo Monreal(Arsenal), Đerar Pike (Barselona), Serhio Ramos (Real Madrid);

Vezisti: Isko (Real Madrid), Tijago Alkantara (Bajern Minhen), Serhio Buskets (Barselona),Suso (Milan), David Silva (Mančester Siti), Andres Inijesta (Barselona), Saul Njigez(Atletiko Madrid), Koke (Atletiko Madrid);

Napadači: Marko Asensio (Real Madrid), Jago Aspas (Selta), Vitolo (Las Palmas), Alvaro Morata (Čelsi), Pedro (Čelsi), David Vilja)

Subota, 2. septembra:

18.00: Albanija - Lihtenštajn
20.45: Izrael - Makedonija
20.45: Španija - Italija

Utorak, 5. septembra:

20.45: Makedonija - Albanija
20.45: Italija - Izrael
20.45: Lihtenštajn - Izrael

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar