ЛЕ: Ево и распореда Партизана и Звезде...

Партизан прву гост, па дочекује Динамо! Одређени су термини утакмица Партизана у Лиги Европе. У првој ће црно-бели гостовати у Швајцарској, потом дочекује кијевски Динамо. Гостовање у Украјини 7. децембра! Звезда креће и завршава код куће! Уколико не буде накнадних промена, црвено-бели ће најатрактивнију утакмицу - против Арсенала у Београду - играти 19. октобра.

Фудбал 25.08.2017 | 16:45
ЛЕ: Ево и распореда Партизана и Звезде...
Почиње нова европска турнеја Партизана.

Црно-бели су поново у Лиге Европе, у групи у којој "може да се игра са сваким", како оцењују из Партизановог табора и у којој би могао да се направи искорак у односу на последње учешће у групној фази Лиге Европе (онај несрећни меч против Аугзбурга 10. децембра 2015. године).

Након што је сазнао противнике, Партизан је добио и распоред одигравања утакмица у Б групи Лиге Европе.

Прву, 14. септембра, Партизан ће играти против Јанг Бојса у Швајцарској, а потом ће, 28. септембра, дочекати кијевски Динамо (ако остане на снази ранија казна УЕФА - без публике).

Затим следи "вруће" гостовање у Албанији, екипи Скендербега (19. октобар), а у наредном колу, 2. новембра, Партизан ће узвратити домаћинство албанском тиму.

У претпоследњем колу, 23. новембра, Партизан дочекује Јанг Бојс, а у последњем, 7. децембра, гостоваће у Кијеву.

Осим високоризичног дуела са Скендербегом, није повољно ни то што ће са Динамом у Кијеву играти тек 7. децембра, због, разуме се, временских прилика на истоку Европе.

Прва прилика за бодове на европској сцени ове сезоне указаће се Партизану у Берну. УЕФА је, одмах после жребања група, направила и распоред утакмица Лиге Европе, на основу којих је познато да ће првак Србије такмичење у Групи Б почети на гостовању Јанг Бојсу.

Прву утакмицу у Београду екипа Мирослава Ђукића играће 28. септембра против Динама из Кијева, тима из првог шешира. И то, како сад ставри стоје, пред празним трибинама, јер је Парном ваљку остало да одради још један меч суспензије због дешавања на сусретима против Будућности и Олимпијакоса у квалификацијама за Лигу шампиона. Уз напомену да су из Хумске 1 најавили жалбу, па се надају да ће УЕФА да је уважи и дозволи навијачима да уживо гледају сусрет са Украјинцима.

У Партизану су се надали да би баш тај први меч на свом стадиону могли да играју против Скендербега, како не би било повода за нове инциденте, међутим, вољом жреба одлучено је да у два везане рунде, трећој и четвртој, Саша Илић и другови одмере снаге са представником Албаније.

За 23. новембар заказан је дуел са Јанг Бојсом код куће, кад ће се пред Гробарима појавити и некадашњи репрезентативац Миралем Сулејмани, док последњи сусрет групне фазе, можда вредан и пролећа у Европи, црно-бели играју 7. децембра у Кијеву.

Уколико не буде било промена, Црвена звезда ће такмичење у Лиги Европе и почети и завршити на домаћем терену.

Црвена звезда ће нову одисеју у Лиги Европе почети као домаћин против БАТЕ Борисова!

Дакле, 14.септембра на Маракани гостоваће белоруски шампион, што ће бити добра прилика да тим Владана Милојевића настави одличан низ резултата на Маракани. Рекло би се да Црвена звезда има добар распоред, пошто у другом колу гостује Келну. Тај дуел је заказан за 28.септембар.

Уз добру игру и мало среће наш вицешампион би из та два дуела могао да освоји четири бода... И да ухвати залет за супер спектакл. Да, 19.октобар биће црвеним словом обележен у свим календарима Делија. Тада на Рајко Митић стиже Арсенал, реванш је две седмице касније на Емирејтсу.

Звезда ће гостовати на Емирејтсу 23.новембра, а у последњем колу на Маракану стиже Келн. Могао би то да буде одлучујући дуел. Или се бар тако надамо.

Лига Европе, распоред Партизана и Звезде:
прво коло, 14. септембар:
Јанг Бојс – Партизан
Црвена звезда – БАТЕ Борисов

друго коло, 28. септембар:
Партизан – Динамо Кијев
Келн – Црвена звезда

треће коло, 19. октобар:
Скендербег – Партизан
Црвена звезда – Арсенал

четврто коло, 2. новембар:
Партизан – Скендербег
Арсенал – Црвена звезда

пето коло, 23. новембар:
Партизан – Јанг Бојс
БАТЕ Борисов – Црвена звезда

шесто коло, 7. децембар:
Динамо Кијев – Партизан
Црвена звезда – Келн

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

25.08.2017 15:05

О, не! Зар опет тај Фљамуртари?

ОДГОВОРИТЕ