"Сличај" Крушчица" под истрагом

Омбудсмани Босне и Херцеговине отворили су предмет због дешавања у мјесту Крушчица код Витеза.

Босна и Херцеговина 25.08.2017 | 15:22
"Сличај" Крушчица" под истрагом
"У вези догађаја у мјесту Крушчица код Витеза у ноћи са 23-ег на 24-ти август када су према наводима објављеним у медијима, на основу изјава очевидаца, специјалци МУП-а Средњобосанског кантона повриједили више жена које су блокадом пута жељеле спријечити градњу мини хидроцентрала у овом мјесту Институција Омбудсмана за људска права Босне и Херцеговине отворила је еx оффицио предмет у којем ће испитати све околности овог случаја", каже се у саопштењу.

Омбудсмани Босне и Херцеговине, како је саопштено, преиспитаће и поступак добијања дозвола за мини хидроцентрале са тачке заштите околиша и интереса локалног становништва.

Даље се наводи да ће у складу са законом о Омбудсману за људска права Босне и Херцеговине и правилима поступања, омбудсмани провести истрагу, а уколико утврде евентуална кршења људских права поступити у складу са својим надлежностима".

Мјештани крушчице код Витеза покушали су да спријече градњу мини хидроцентрале, али их је уз, како тврде, употребу силе, специјала уклонила с тог мјеста.

(Агенције) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јој

25.08.2017 13:30

Будала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

25.08.2017 14:53

Ти си. Нико ти твоја права неце дати ако се сам за њих не изборис. Ако неко има право да ту направи мини-хидроцентралу у приватном власниству, онда су то људи који ту зиве. Тај тајкун нека прави ту централу уз своју куцу гдје зиви.

Name

100

26.08.2017 08:43

Ови нису добили паре које су им обецали а вецина села Јест

ОДГОВОРИТЕ