"Sličaj" Kruščica" pod istragom

Ombudsmani Bosne i Hercegovine otvorili su predmet zbog dešavanja u mjestu Kruščica kod Viteza.

Bosna i Hercegovina 25.08.2017 | 15:22
"Sličaj" Kruščica" pod istragom
"U vezi događaja u mjestu Kruščica kod Viteza u noći sa 23-eg na 24-ti avgust kada su prema navodima objavljenim u medijima, na osnovu izjava očevidaca, specijalci MUP-a Srednjobosanskog kantona povrijedili više žena koje su blokadom puta željele spriječiti gradnju mini hidrocentrala u ovom mjestu Institucija Ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine otvorila je ex officio predmet u kojem će ispitati sve okolnosti ovog slučaja", kaže se u saopštenju.

Ombudsmani Bosne i Hercegovine, kako je saopšteno, preispitaće i postupak dobijanja dozvola za mini hidrocentrale sa tačke zaštite okoliša i interesa lokalnog stanovništva.

Dalje se navodi da će u skladu sa zakonom o Ombudsmanu za ljudska prava Bosne i Hercegovine i pravilima postupanja, ombudsmani provesti istragu, a ukoliko utvrde eventualna kršenja ljudskih prava postupiti u skladu sa svojim nadležnostima".

Mještani kruščice kod Viteza pokušali su da spriječe gradnju mini hidrocentrale, ali ih je uz, kako tvrde, upotrebu sile, specijala uklonila s tog mjesta.

(Agencije) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Joj

25.08.2017 13:30

Budala.

ODGOVORITE
Name

Hm

25.08.2017 14:53

Ti si. Niko ti tvoja prava nece dati ako se sam za njih ne izboris. Ako neko ima pravo da tu napravi mini-hidrocentralu u privatnom vlasnistvu, onda su to ljudi koji tu zive. Taj tajkun neka pravi tu centralu uz svoju kucu gdje zivi.

Name

100

26.08.2017 08:43

Ovi nisu dobili pare koje su im obecali a vecina sela Jest

ODGOVORITE