Тезић: Циљ Звезде је нокаут фаза Лиге Европе!

Генерални директор Црвене звезде Звезда Терзић задовољан је жребом за Лигу Европе и најавјује борбу за пролаз у нокаут фазу.  Арсенал је фаворит! Наш циљ је пролеће у Европи! "Верујем у овај тим и Владана Милојевића", поручио генерални директор Звезде.  Милојевић о жребу: Добра група! "Свака екипа има своје врлине и мане и ми ћемо их проучити", сталожен је тренер Црвене звезде после жреба за групу Лиге Европе.

Фудбал 25.08.2017 | 16:15
Тезић: Циљ Звезде је нокаут фаза Лиге Европе!
Арсенал, Келн и БАТЕ Борисов. На први поглед, пролазна група Лиге Европе за Црвену звезду, али далеко од тога да неће бити тешко...

Звездан Терзић је био задовољан жребом у Монте Карлу.

"Задовољан сам јер са прижељкивао великане, што је био и циљ у овим квалификацијама. Биће спектакл, долази нам светски великан Арсенал, Келн буди неке лепо емоције и успомене, док са БАТЕ Борисовим може да се игра. Све ово подсећа на неко лепо време, када је Звезда била велика", рекао је Терзић у укључењу за ТВ Арена спорт.

Жребом у Монаку одлучено је да ће најтрофејнији српски клуб играти са лондонским Арсенолом, немачким Келном и болуриским шампионом БАТЕ Борисовим.

"Наш циљ је пласман у нокаут фазу Лиге Европе и то је оно чему Црвена звезда мора да тежи. Верујем у наше момке и тренера Владана Милојевића јер су показали колико вреде у мечевима за нама. Такође, велико хвала навијачима – који су још једном показали да су најбољи на свету", јасан је Терзић.

У сезони 1978/79, Звезда је стигла до финала тадашњег Купа УЕФА (1:1 и 0:1 против Борусије Менхенгладбах), а један од клубова које је успут прескочила, био је управо Арсенал.

"Добро памтим генерацију 78/79. И она није изгледала моћно, али је озбиљним и дисциплинованим приступом дошла до финала. Верујем у овај тим и тренера Милојевића, показали су да могу да се 'побију' са много квалитетнијим екипама него што је наша. Уз подршку наших фантастичних навијача можемо много", оптимиста је Терзић.

На питање хоће ли црвено-бели доводити додатна појачања за групну фазу такмичења у преосталих неколико дана прелазног рока, Терзић није био конкретан.

"Сада само размишљамо о дербију са Партизаном у недељу".

За разлику од генералног директора, почасни председник црвено-белих, легендарни Драган Џајић, није био баш расположен.

"Звезда није имала среће у жребу, добили смо изузетно јаке противнике, али шта је - ту је, мора да се игра. Очекивао сам лакши жреб", поручио је Џајић за ТВ Арена Спорт.

"Противници су атрактивни. За Звезду је најважније што је ушла у групу и за почетак ће бити довољно да победи неке од ових тимова. Наговештај је такав да Звезда може да створи добар тим", додао је некадашњи фудбалер и функционер црвено-белих, трећа "Звездина звезда".

Црвено-беле најпре чека вечити дерби на Маракани са Партизаном, у недељу од 19 часова, док такмичење у Европи стартује седмог септембра.

"Сада смо концентрисани на дерби, то је наша највећа утакмица и желимо да остваримо добар резултат. Што се тиче појачања отом-потом, видећемо – имамо још четири радна дана да проценимо шта и како", закључио је Терзић.

Као и увек од доласка у Црвену звезду, тако и после жреба за групе Лиге Европе. Без "јаких" речи Владан Милојевић коментарисао је предстојеће ривале - Арсенал, Келн и БАТЕ Борисов.

Оно што је битно, тренер црвено-белих је задовољан.

"Увек се у групи нађу нешто лакши и нешто тежи противници. Мислим да је добра група, да су противици јаки што је и нормално за ову фазу такмичења. Све екипе имају квалитет чим су дошле до овде, чак и оне наизглед слабије екипе су на путу до Лиге Европе избациле неког фаворита. Свака екипа има своје врлине и мане и ми ћемо их проучити. Звезда заслужује да игра Лигу Европе, заслужује да одмери снаге са јачим противницима. Многи наши играчи до данас нису осетили такве мечеве, поготово млади играчи, и то је правац у којем Звезда и жели да иде", изјавио је Милојевић за клупски сајт.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар