Tezić: Cilj Zvezde je nokaut faza Lige Evrope!

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezda Terzić zadovoljan je žrebom za Ligu Evrope i najavjuje borbu za prolaz u nokaut fazu.  Arsenal je favorit! Naš cilj je proleće u Evropi! "Verujem u ovaj tim i Vladana Milojevića", poručio generalni direktor Zvezde.  Milojević o žrebu: Dobra grupa! "Svaka ekipa ima svoje vrline i mane i mi ćemo ih proučiti", staložen je trener Crvene zvezde posle žreba za grupu Lige Evrope.

Fudbal 25.08.2017 | 16:15
Tezić: Cilj Zvezde je nokaut faza Lige Evrope!
Arsenal, Keln i BATE Borisov. Na prvi pogled, prolazna grupa Lige Evrope za Crvenu zvezdu, ali daleko od toga da neće biti teško...

Zvezdan Terzić je bio zadovoljan žrebom u Monte Karlu.

"Zadovoljan sam jer sa priželjkivao velikane, što je bio i cilj u ovim kvalifikacijama. Biće spektakl, dolazi nam svetski velikan Arsenal, Keln budi neke lepo emocije i uspomene, dok sa BATE Borisovim može da se igra. Sve ovo podseća na neko lepo vreme, kada je Zvezda bila velika", rekao je Terzić u uključenju za TV Arena sport.

Žrebom u Monaku odlučeno je da će najtrofejniji srpski klub igrati sa londonskim Arsenolom, nemačkim Kelnom i boluriskim šampionom BATE Borisovim.

"Naš cilj je plasman u nokaut fazu Lige Evrope i to je ono čemu Crvena zvezda mora da teži. Verujem u naše momke i trenera Vladana Milojevića jer su pokazali koliko vrede u mečevima za nama. Takođe, veliko hvala navijačima – koji su još jednom pokazali da su najbolji na svetu", jasan je Terzić.

U sezoni 1978/79, Zvezda je stigla do finala tadašnjeg Kupa UEFA (1:1 i 0:1 protiv Borusije Menhengladbah), a jedan od klubova koje je usput preskočila, bio je upravo Arsenal.

"Dobro pamtim generaciju 78/79. I ona nije izgledala moćno, ali je ozbiljnim i disciplinovanim pristupom došla do finala. Verujem u ovaj tim i trenera Milojevića, pokazali su da mogu da se 'pobiju' sa mnogo kvalitetnijim ekipama nego što je naša. Uz podršku naših fantastičnih navijača možemo mnogo", optimista je Terzić.

Na pitanje hoće li crveno-beli dovoditi dodatna pojačanja za grupnu fazu takmičenja u preostalih nekoliko dana prelaznog roka, Terzić nije bio konkretan.

"Sada samo razmišljamo o derbiju sa Partizanom u nedelju".

Za razliku od generalnog direktora, počasni predsednik crveno-belih, legendarni Dragan Džajić, nije bio baš raspoložen.

"Zvezda nije imala sreće u žrebu, dobili smo izuzetno jake protivnike, ali šta je - tu je, mora da se igra. Očekivao sam lakši žreb", poručio je Džajić za TV Arena Sport.

"Protivnici su atraktivni. Za Zvezdu je najvažnije što je ušla u grupu i za početak će biti dovoljno da pobedi neke od ovih timova. Nagoveštaj je takav da Zvezda može da stvori dobar tim", dodao je nekadašnji fudbaler i funkcioner crveno-belih, treća "Zvezdina zvezda".

Crveno-bele najpre čeka večiti derbi na Marakani sa Partizanom, u nedelju od 19 časova, dok takmičenje u Evropi startuje sedmog septembra.

"Sada smo koncentrisani na derbi, to je naša najveća utakmica i želimo da ostvarimo dobar rezultat. Što se tiče pojačanja otom-potom, videćemo – imamo još četiri radna dana da procenimo šta i kako", zaključio je Terzić.

Kao i uvek od dolaska u Crvenu zvezdu, tako i posle žreba za grupe Lige Evrope. Bez "jakih" reči Vladan Milojević komentarisao je predstojeće rivale - Arsenal, Keln i BATE Borisov.

Ono što je bitno, trener crveno-belih je zadovoljan.

"Uvek se u grupi nađu nešto lakši i nešto teži protivnici. Mislim da je dobra grupa, da su protivici jaki što je i normalno za ovu fazu takmičenja. Sve ekipe imaju kvalitet čim su došle do ovde, čak i one naizgled slabije ekipe su na putu do Lige Evrope izbacile nekog favorita. Svaka ekipa ima svoje vrline i mane i mi ćemo ih proučiti. Zvezda zaslužuje da igra Ligu Evrope, zaslužuje da odmeri snage sa jačim protivnicima. Mnogi naši igrači do danas nisu osetili takve mečeve, pogotovo mladi igrači, i to je pravac u kojem Zvezda i želi da ide", izjavio je Milojević za klupski sajt.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar