Мишић: Синдикат под притиском

Предсједница Савеза синдиката РС Ранка Мишић најавила је да ће наредног мјесеца бити извршена анализа примјене Закона о раду у РС, који би требало кориговати или чак усвојити нови закон.

Република Српска 25.08.2017 | 14:43
Мишић: Синдикат под притиском
Мишићева је истакла да постојећи закон није довео до новог запошљавања, грађани одлазе из РС, а иако је донесен под притиском, није настављен аранжман с ММФ-ом.

Када је у питању Закон о раду, додала је да ће се анализирати његова примјена како би се утврдило шта то није изводљиво или шта је потребно мијењати.

Она је нагласила да се сви синдикати деценијама боре за права радника, али да је то дуготрајан и тежак процес.

"Желимо да 25 година рада Савеза синдиката Републике Српске обиљежимо радно, због чега смо организовали ову конференцију, као и да са колегама из земаља региона размијенимо мишљења и искуства јер имају нове или измијењене законе о раду", додала је Мишићева, која тврди да неки од послодаваца и политичари врше "страшан притисак на синдикат".

Она је позвала социјалне партнере да са Савезом синдиката потпишу општи, а у реалном сектору грански колективни уговор.

(БН)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

МК

25.08.2017 12:47

ТЕБЕ ЈЕ ОДАВНО ТРЕБАЛО СКИНУТИ СА ТЕ ФУНКЦИЈЕ И НЕЗНАМ КАКО ИМАШ ОБРАЗА ПРЕДСТАВЉАТИ СИНДИКАТ КАДА СВИ ЗНАМО ОД КОГА ПРИМАШ ПЛАВЕ КОВЕРТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

25.08.2017 13:47

Знасе од кога прима плаве коверте ко бајаги прави радницке буне та мисицка је лопов веци од свих водеци политицара у рс тато је стално на исто функцији њу треба сто прије смјенути.

Name

Игор

26.08.2017 12:01

Мисицка ти у сваком тренутку мозе заврсити посао у дрзавној фирми у Бањалуци - Електрокрајина, Водовод ... Ста то говори ?!

Name

ДЕГОТХИА

25.08.2017 12:54

"ЛАЖЕМО СЕ ЛАЖЕМО - ШТА ИСТИНА ЈЕ САН ИЛИ ЈАВА" ДРИГАРИЦА МИШИЋ ЈЕ НЕКАДА БИЛА НАСТАВНИЦА НЕЧЕГА И НИЈЕ НИШТА ИМАЛА. ДАНАС ЈЕ ОНА ГОСПОЂА МИШИЋ СА ПЛАТОМ ЕВРОПСКОГ СИНДИКАЛЦА И ДОСТИГЛА ЈЕ СВОЈЕ АМБИЦИЈЕ !!! КАКАВ ЗАКОН О РАДУ У РЕПУБЛИЦИ У КОЈОЈ ЦАРУЈУ ПРАВИЛА ДИВЉЕГ ЗАПАДА - А ШЕРИФ ЈЕ ПОБЈЕГАО !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

25.08.2017 12:54

ДАНАС ЈЕ УЖИВАЊЕ БИТИ У СИНДИКАТУ. НИШТА НЕ РАДЕ САМО СЕ ПРОВОДЕ. КОГА ОНИ ШТИТЕ ТО БУДАЛА САМО НЕ ВИДИ. ЧЛАНОВИ СИНДИКАТА СУ САМО ЗА ЊИХОВО ДОБРО. НАРОДЕ ОПАМЕТИ СЕ КО ВИШЕ ОВУ ДОТИЧНУ МОЖЕ ГЛЕДАТИ АКО ЈЕ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛОГ БОРЦА ДАЈ ТЕ ЈОЈ ШТО ЈОЈ ПРИПАДА И НЕКА ЈЕ ЂАВО НОСИ. ДА ЈОЈ НИЈЕ БИЛО ЧЕДЕ ВОЛАША НИКАД ТУ НЕБИ СЈЕДИЛА .ЛОЦИРАНА ЈЕ И ЊЕНИ УЖИ КРУГОВИ ЈЕ БИРАЈУ ЗАТО ШТО ЈЕ И ЊИМА ДОБРО .ДОТИЧНА ДЈЕЛИ СВОИМ ПРИСТАЛИЦАМА СКУПОЦИЈЕНЕ ПОКЛОНЕ А ВИ НАРОДЕ ПЉУЦКАЈТЕ ЈОШ ДВАДЕСЕТ ГОДИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц

25.08.2017 13:25

РАНКА МИСИЦ ЈЕ ДОЗИВОТНИ ДУСЕБРИЗНИК СИНДИКАТА ПО НАРЕДЕЊУ ДОДИКА.ОНА ЈЕ ГЛАВНА КАРИКА УНИСТЕЊА.НЕКА ОБУЦЕ ФАРМЕРКЕ , МАЈИЦУ И ПОНРСЕ ЗАСТАВУ, А ВИ ЗАЊОМ КАО БРАВИ 100 метара и доста.НЕМА МИРА СТО СЕ РАМКА НЕ ЗБАЦИ ДА НЕЗНА ГДЈЕ СУ СИНДИКАТИ,АЛИ ВИ СТЕ ЈЕ БИРАЛИ И ИЗАБРАЛИ, ГЊАТИЦА ОНОГ ОД 200 кг.на конопац

Name

НИКЕ

25.08.2017 13:28

Прес слузба компаније НИКЕ обавјестава јавност да буде мирна и да дадне подрску насем промотеру Мисиц. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

25.08.2017 13:50

Ста је Вама, па Ранка је велику борац за радницка права и бас се бори за раднике ксо и за сада у вези Правклника...

Name

РАЈНА

25.08.2017 13:43

Ова плава госпођа, замјеница Министарства рада и борачко инвалидске заштите РС, жена која се хвали да Закон о раду зна напамет, гора је од куге из средњег вијека. Она и онај министар звани јел сам пошо или сам дошо , који ни својим наочалама несуди, укинули су и оно мало помоћи које је ово министарство годишње признавало борцима И, ИИ , ИИИ и ИВ категрије која се углавном тражила за храну и лијекове. срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има

25.08.2017 14:02

Да Ранка буде стални предсједник синдиката јер даје и добте резулзате.

Name

ДЕГОТХИА

25.08.2017 14:18

ПА ТА ПОМОЋНИЦА НЕКАДА ДАВНО КАДА ЈЕ СТУДИРАЛА ПРАВО СВЕ ЈЕ УЧИЛА НАПАМЕТ... И ТАКВА ЈЕ И ОСТАЛА... ОНА НЕШТО КАД НАУЧИ НАПАМЕТ - ТО ЈЕ БЕТОН... А ДА ЛИ ОНА НЕШТО РАЗУМИЈЕ ОД ТОГА, Е ТО ЈЕ ПИТАЊЕ ЗА 1.000 ДОЛАРА... У КОМБИНАЦИЈИ СА МИНИСТРОМ КОЈИ ЈЕ НЕСУЂЕНИ МАШИНАЦ ОНИ СУ КОМА ЗА СВЕ ОНЕ ОКО ЊИХ КОЈИ НИСУ ЧЛАНОВИ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ МАЛОГ ЂОКИЦЕ...

Name

Р

25.08.2017 16:05

РАНКА ЗНА СВЕ, СТО ЈЕ БУБАЛА НАПАМЕТ ТО ЈР ЗАБОРАВИЛА.САДА БУБАЈУ ЊУ КАКО ДА СМИСЛИ УНИСТРЊЕ РАДНИЦКЕ КЛАСЕ А ПОМАЗЕ ЈОЈ ПРИАТЕЉ ТУРАЊАНИН ЗА ВЈЕРЕ.ОНИ КОЈИ УЦЕ НА ПАМЕТ НЕ МОГУ СЕ СЈЕТИТИ СТА СУ УЦИЛИ ДОК ЈЕ НЕВУДАРИ ГРЕДА ПО ГЛАВИ.А ОВАЈ У НАОЦАРМА САВАНОВИЦ АКО СЕ ТАКО ЗОВЕ ЈЕР ЈЕ ТА ЦИЈЕЛА ПОРОДИЦА ПРОСЛА КРОЗ МИНИСТАРСКЕ И ДИРЕКТОРСКЕ ФУНКЦИЈЕ НЕЗНА ГДЈЕ СЕ НАЛАЗИ ДА МУ ЦОВЈРК ЕКСЕР ОД 20цм ЗАКУЦА У ГЛАВУ.НЕЗНАМ ЗНА ЛИ КАДА ЈЕ ГЛАДАН КАДА ЈЕ СИТ.ОН ЈЕДЕ ДА БИ ЗИВЈЕО.ТАКВА БАГРА ТРЕБА ВЛАДИ И ВЛАДАРУ ДА МЛАТЕ СА ЊИМА КАКО ИМ ОДГОВАРА И ИМАЈУ ПОКРИЦЕ.ЈРДИНО ОФИЦИР ГЛУХСКОВИЦ ЗНА СТА РАДИ ЗА СЕБЕ ЛОПОВ КОЈИ ЈЕ ТОЛИКО УСИЉЕН ДА МУ НРЦЕ НА ДОБРО ИЗИЦИ.

Name

W

25.08.2017 17:49

А јесу ову Ранку Мишић честили за сахрану радника одмором.Бас је добила боју образа какви јој и јесу црни као да се намазати ималином за војничке ЦОКУЛЕ.СРАМ ЈЕ БИЛО СУНЦА И МЈРСЕЦА НЕ ВИДЈЕЛА

Name

Перо Ситуација

25.08.2017 18:01

Ви што нападате Ранкиу и Савез синдиката РС, не смијете од свог послодавца ни диати.Овај форум вам дође као издувни вентил и то је разумљиво. Питајте раднике који су у синдикату колико више права имају од вас неорганизованих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ССРС=Ранка Мишић

26.08.2017 12:39

Тако је. Ја сам се изборила за сва ваша права. Бићу доживотно предсједница, обезбједила сам све бенефите мојим послушним предсједницима а они ме вјерно бирају и подржавају. Повећала сам вам минималац на 395! Шта хоћете више? Јавим вам се поново 2021 када буду избори у ССРС...

Name

ре овај доле

26.08.2017 18:49

Жао ми је што си тако злобан и острашћен. Злоба је опасна, било би добро да мало дођеш к себи, не ваља ти то.