Mišić: Sindikat pod pritiskom

Predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić najavila je da će narednog mjeseca biti izvršena analiza primjene Zakona o radu u RS, koji bi trebalo korigovati ili čak usvojiti novi zakon.

Republika Srpska 25.08.2017 | 14:43
Mišić: Sindikat pod pritiskom
Mišićeva je istakla da postojeći zakon nije doveo do novog zapošljavanja, građani odlaze iz RS, a iako je donesen pod pritiskom, nije nastavljen aranžman s MMF-om.

Kada je u pitanju Zakon o radu, dodala je da će se analizirati njegova primjena kako bi se utvrdilo šta to nije izvodljivo ili šta je potrebno mijenjati.

Ona je naglasila da se svi sindikati decenijama bore za prava radnika, ali da je to dugotrajan i težak proces.

"Želimo da 25 godina rada Saveza sindikata Republike Srpske obilježimo radno, zbog čega smo organizovali ovu konferenciju, kao i da sa kolegama iz zemalja regiona razmijenimo mišljenja i iskustva jer imaju nove ili izmijenjene zakone o radu", dodala je Mišićeva, koja tvrdi da neki od poslodavaca i političari vrše "strašan pritisak na sindikat".

Ona je pozvala socijalne partnere da sa Savezom sindikata potpišu opšti, a u realnom sektoru granski kolektivni ugovor.

(BN)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

MK

25.08.2017 12:47

TEBE JE ODAVNO TREBALO SKINUTI SA TE FUNKCIJE I NEZNAM KAKO IMAŠ OBRAZA PREDSTAVLJATI SINDIKAT KADA SVI ZNAMO OD KOGA PRIMAŠ PLAVE KOVERTE.

ODGOVORITE
Name

Simo

25.08.2017 13:47

Znase od koga prima plave koverte ko bajagi pravi radnicke bune ta misicka je lopov veci od svih vodeci politicara u rs tato je stalno na isto funkciji nju treba sto prije smjenuti.

Name

Igor

26.08.2017 12:01

Misicka ti u svakom trenutku moze zavrsiti posao u drzavnoj firmi u Banjaluci - Elektrokrajina, Vodovod ... Sta to govori ?!

Name

DEGOTHIA

25.08.2017 12:54

"LAŽEMO SE LAŽEMO - ŠTA ISTINA JE SAN ILI JAVA" DRIGARICA MIŠIĆ JE NEKADA BILA NASTAVNICA NEČEGA I NIJE NIŠTA IMALA. DANAS JE ONA GOSPOĐA MIŠIĆ SA PLATOM EVROPSKOG SINDIKALCA I DOSTIGLA JE SVOJE AMBICIJE !!! KAKAV ZAKON O RADU U REPUBLICI U KOJOJ CARUJU PRAVILA DIVLJEG ZAPADA - A ŠERIF JE POBJEGAO !!!

ODGOVORITE
Name

BOBA

25.08.2017 12:54

DANAS JE UŽIVANJE BITI U SINDIKATU. NIŠTA NE RADE SAMO SE PROVODE. KOGA ONI ŠTITE TO BUDALA SAMO NE VIDI. ČLANOVI SINDIKATA SU SAMO ZA NJIHOVO DOBRO. NARODE OPAMETI SE KO VIŠE OVU DOTIČNU MOŽE GLEDATI AKO JE PORODICA POGINULOG BORCA DAJ TE JOJ ŠTO JOJ PRIPADA I NEKA JE ĐAVO NOSI. DA JOJ NIJE BILO ČEDE VOLAŠA NIKAD TU NEBI SJEDILA .LOCIRANA JE I NJENI UŽI KRUGOVI JE BIRAJU ZATO ŠTO JE I NJIMA DOBRO .DOTIČNA DJELI SVOIM PRISTALICAMA SKUPOCIJENE POKLONE A VI NARODE PLJUCKAJTE JOŠ DVADESET GODINA.

ODGOVORITE
Name

C

25.08.2017 13:25

RANKA MISIC JE DOZIVOTNI DUSEBRIZNIK SINDIKATA PO NAREDENJU DODIKA.ONA JE GLAVNA KARIKA UNISTENJA.NEKA OBUCE FARMERKE , MAJICU I PONRSE ZASTAVU, A VI ZANJOM KAO BRAVI 100 metara i dosta.NEMA MIRA STO SE RAMKA NE ZBACI DA NEZNA GDJE SU SINDIKATI,ALI VI STE JE BIRALI I IZABRALI, GNJATICA ONOG OD 200 kg.na konopac

Name

NIKE

25.08.2017 13:28

Pres sluzba kompanije NIKE obavjestava javnost da bude mirna i da dadne podrsku nasem promoteru Misic. Hvala.

ODGOVORITE
Name

Ma

25.08.2017 13:50

Sta je Vama, pa Ranka je veliku borac za radnicka prava i bas se bori za radnike kso i za sada u vezi Pravklnika...

Name

RAJNA

25.08.2017 13:43

Ova plava gospođa, zamjenica Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite RS, žena koja se hvali da Zakon o radu zna napamet, gora je od kuge iz srednjeg vijeka. Ona i onaj ministar zvani jel sam pošo ili sam došo , koji ni svojim naočalama nesudi, ukinuli su i ono malo pomoći koje je ovo ministarstvo godišnje priznavalo borcima I, II , III i IV kategrije koja se uglavnom tražila za hranu i lijekove. sramota.

ODGOVORITE
Name

Ima

25.08.2017 14:02

Da Ranka bude stalni predsjednik sindikata jer daje i dobte rezulzate.

Name

DEGOTHIA

25.08.2017 14:18

PA TA POMOĆNICA NEKADA DAVNO KADA JE STUDIRALA PRAVO SVE JE UČILA NAPAMET... I TAKVA JE I OSTALA... ONA NEŠTO KAD NAUČI NAPAMET - TO JE BETON... A DA LI ONA NEŠTO RAZUMIJE OD TOGA, E TO JE PITANJE ZA 1.000 DOLARA... U KOMBINACIJI SA MINISTROM KOJI JE NESUĐENI MAŠINAC ONI SU KOMA ZA SVE ONE OKO NJIH KOJI NISU ČLANOVI SOCIJALISTIČKE PARTIJE MALOG ĐOKICE...

Name

R

25.08.2017 16:05

RANKA ZNA SVE, STO JE BUBALA NAPAMET TO JR ZABORAVILA.SADA BUBAJU NJU KAKO DA SMISLI UNISTRNJE RADNICKE KLASE A POMAZE JOJ PRIATELJ TURANJANIN ZA VJERE.ONI KOJI UCE NA PAMET NE MOGU SE SJETITI STA SU UCILI DOK JE NEVUDARI GREDA PO GLAVI.A OVAJ U NAOCARMA SAVANOVIC AKO SE TAKO ZOVE JER JE TA CIJELA PORODICA PROSLA KROZ MINISTARSKE I DIREKTORSKE FUNKCIJE NEZNA GDJE SE NALAZI DA MU COVJRK EKSER OD 20cm ZAKUCA U GLAVU.NEZNAM ZNA LI KADA JE GLADAN KADA JE SIT.ON JEDE DA BI ZIVJEO.TAKVA BAGRA TREBA VLADI I VLADARU DA MLATE SA NJIMA KAKO IM ODGOVARA I IMAJU POKRICE.JRDINO OFICIR GLUHSKOVIC ZNA STA RADI ZA SEBE LOPOV KOJI JE TOLIKO USILJEN DA MU NRCE NA DOBRO IZICI.

Name

W

25.08.2017 17:49

A jesu ovu Ranku Mišić čestili za sahranu radnika odmorom.Bas je dobila boju obraza kakvi joj i jesu crni kao da se namazati imalinom za vojničke COKULE.SRAM JE BILO SUNCA I MJRSECA NE VIDJELA

Name

Pero Situacija

25.08.2017 18:01

Vi što napadate Rankiu i Savez sindikata RS, ne smijete od svog poslodavca ni diati.Ovaj forum vam dođe kao izduvni ventil i to je razumljivo. Pitajte radnike koji su u sindikatu koliko više prava imaju od vas neorganizovanih.

ODGOVORITE
Name

SSRS=Ranka Mišić

26.08.2017 12:39

Tako je. Ja sam se izborila za sva vaša prava. Biću doživotno predsjednica, obezbjedila sam sve benefite mojim poslušnim predsjednicima a oni me vjerno biraju i podržavaju. Povećala sam vam minimalac na 395! Šta hoćete više? Javim vam se ponovo 2021 kada budu izbori u SSRS...

Name

re ovaj dole

26.08.2017 18:49

Žao mi je što si tako zloban i ostrašćen. Zloba je opasna, bilo bi dobro da malo dođeš k sebi, ne valja ti to.