ЛЕ - жријеб: Партизан у Албанији, Арсенал на Маракани!

Партизан ће играти са Динамом из Кијева, Јанг Бојсом и албанским Скендербегом, а Црвена звезда са Арсеналом, БАТЕ Борисовим и Келном у групној фази Лиге Европе. Хенрик Ларсон и Ерик Абидал одређивали су судбину "вечитих" на жребу у Монте Карлу на којем су црно-бели добили незгодну групу без великих имена, а црвено-бели упали у јаку конкуренцију у којој се издваја једно име - Арсенал! Партизан: Нимало атрактивно, али може да се прође! Одлука пала у Грималди форуму у Монте Карлу.  Звезда: Арсенал стиже на Маракану! Исход жреба у Монте Карлу и три загарантована спектакла на Маракани!

Фудбал 25.08.2017 | 13:45
ЛЕ - жријеб: Партизан у Албанији, Арсенал на Маракани!
Жреб у Грималди форуму сместио је шампиона Србије у групу Б заједно са вицешампионима Украјине и Швајцарске, али и са трећепласираним тимом прошлогодишњег албанског првенства.

Партизан је прошао нешто боље него вечити ривал, а свима из Хумске остаје да се надају да ће жалба Европској фудбалској унији (УЕФА) бити успешна и да први меч неће играти пред празним трибинама, због инцидената у претходном делу квалификација.

С друге стране, вицешампион наше земље добио је далеко тежи посао у групи Х, пошто ће играти са лондонским Арсеналом, петопласираним тимом у Премијер лиги у сезони за нама, шампионом Белорусије, као и петопласираном екипом немачке Бундеслиге. 

Као веома занимљива истиче се група Д, где су Милан, бечка Аустрија, Ријека и АЕК, као и група Е где су Олимпик из Лиона, Евертон, Аталанта и Аполон.

У групи Ц су Брага, Лудогорец, Хофенхајм и Басакшехир, док ће скопски Вардар играти са Зенитом из Санкт Петербурга, Реал Сосиједадом и Росенборгом.

Борбе у најмасовнијем европском такмичењу стартују 14. септембра и трају до 7. децембра, док је велико финале заказано за наредни мај на стадиону Олимпика из Лиона. 

Партизан опет тамо где му је и место. Међу понајбољим екипама Старог континента. А ту ће одмерити снаге са Динамом из Кијева (Украјина), Јанг Бојсом (Швајкцарска) и Скендербегом (Албанија), пошто је жребом у Монте Карлу сврстан у Групу Б.

На први поглед, нимало атрактивни противници, што има својих предности, јер делује да екипа Мирослава Ђукића има чему да се нада и може да дочека пролеће у Европи.

Ово је црно-белима осмо учешће у групној фази Лиге Европе. Досад су једном успели да презиме (сезона 2004/2005, кад су добацили до шеснаестине финала), а једном су их дословце секунде делиле до таквог подвига (пре две године).

Црно-беле је на жребу у Грималди форуму у Монаку представљала делегација у саставу: председник Милорад Вучелић, потпредседник Владимир Вулетић, генерални директор Милош Вазура, спортски директор Ивица Илиев и администартивац задужен за односе са УЕФА, Ненад Даниловић.

Занимљиво је да се Динамо у Лигу Европе прешалтао тако што га је у квалификацијама за Лигу шампиона избацио управо Јанг Бојс, чији дрес носи некадашњи фудбалер црно-белих, Миралем Сулејмани. А да је Скендербег у последњем елиминационом колу избацио загребачки Динамо.

Фудбалери Црвене звезде играће у групи Е Лиге Европе са Арсеналом, Бате Борисовом и Келном. То је исход жреба у Монте Карлу. Рекло би се да је наш вицепрвак могао да прође и боље, али играће против тимова који гарантују крцату Маракану.

Црвено-бели су можда добили и најјачег ривала из првог шешира. О тиму Арсена Венгера не треба трошити речи, један од фаворита у овом такмичењу и редован учесник Лиге шампиона. Сигурно је да су навијачи Црвене звезде са осмехом на лицу дочекали нове сусрете са Келном. Биће то идеална прилика да тим Владана Милојевића освети генерацију  из 1989.године. Прошле сезоне су били пети у Бундес лиги. Један од најјачих адута Јарчева је Милош Јојић.

Бате Борисов је испао из квалификација за Лигу шампиона пошто је био слабији од Славија из Прага. Ипак, белоруски шампион је преко Олесандрије стигао до Лига Европе. За БАТЕ играјуМирко Иванић и Немања Милуновић.

Црвена звезда ће у Лиги Европе стартовати 14.септембра. Друго коло је на програму две седмице касније. Затим следи пауза до 19.октобра, када је на програму треће коло, док је четврто заказано за 2.новембар.

Пета рунда се игра 23.новембра, а завеса на прв у фазу се спушта 7.децембра.

Два првопласирана тима из сваке од 12 група обезбедиће пласман у нокаут фазу, где ће им се придружити осам трећепласираних тимова из група Лиге шампиона.

Групе Лиге Европе:

Група А:
1. Виљареал
2. Макаби Тел Авив
3. Астана
4. Славија Праг

Група Б:
1. Динамо Кијев
2. Јанг Бојс
3. Партизан
4. Скендербег

Група Ц:
1. Брага
2. Лудогорец
3. Хофенхајм
4. Басакшехир

Група Д:
1. Милан
2. Аустрија Беч
3. Ријека
4. АЕК

Група Е:
1. Олимпик Лион
2. Евертон
3. Аталанта
4. Аполон

Група Ф:
1. Копенхаген
2. Локомотива Москва
3. Шериф Тираспољ
4. Злин

Група Г:
1. Викторија Плзењ
2. Стеауа
3. Хапоел Бер Шева
4. Лугано

Група Х:
1. Арсенал
2. БАТЕ Борисов
3. Келн
4. Црвена звезда

Група И:
1. Салцбург
2. Олимпик Марсеј
3. Виторија Гимараеш
4. Коњаспор

Група Ј:
1. Атлетик Билбао
2. Херта Берлин
3. Зорја Лугањск
4. Естерсунд

Група К:
1. Лацио
2. Ница
3. Зулте Варегем
4. Витесе

Група Л:
1. Зенит
2. Реал Сосиједад
3. Росенборг
4. Вардар

Календар групне фазе Лиге Европе:

Прво коло 14. септембар
Друго коло 28. септембар
Треће коло 19. октобар
Четврто коло 2. новембар
Пето коло 23. новембар
Шесто коло 7. децембар

Финале Лиге Европе је на програму 16. маја 2018. у Лиону.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

25.08.2017 12:28

Боље је играти са Арсеналом и Келном, него са тимовима из Украјине и Албаније!

ОДГОВОРИТЕ