LE - žrijeb: Partizan u Albaniji, Arsenal na Marakani!

Partizan će igrati sa Dinamom iz Kijeva, Jang Bojsom i albanskim Skenderbegom, a Crvena zvezda sa Arsenalom, BATE Borisovim i Kelnom u grupnoj fazi Lige Evrope. Henrik Larson i Erik Abidal određivali su sudbinu "večitih" na žrebu u Monte Karlu na kojem su crno-beli dobili nezgodnu grupu bez velikih imena, a crveno-beli upali u jaku konkurenciju u kojoj se izdvaja jedno ime - Arsenal! Partizan: Nimalo atraktivno, ali može da se prođe! Odluka pala u Grimaldi forumu u Monte Karlu.  Zvezda: Arsenal stiže na Marakanu! Ishod žreba u Monte Karlu i tri zagarantovana spektakla na Marakani!

Fudbal 25.08.2017 | 13:45
LE - žrijeb: Partizan u Albaniji, Arsenal na Marakani!
Žreb u Grimaldi forumu smestio je šampiona Srbije u grupu B zajedno sa vicešampionima Ukrajine i Švajcarske, ali i sa trećeplasiranim timom prošlogodišnjeg albanskog prvenstva.

Partizan je prošao nešto bolje nego večiti rival, a svima iz Humske ostaje da se nadaju da će žalba Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) biti uspešna i da prvi meč neće igrati pred praznim tribinama, zbog incidenata u prethodnom delu kvalifikacija.

S druge strane, vicešampion naše zemlje dobio je daleko teži posao u grupi H, pošto će igrati sa londonskim Arsenalom, petoplasiranim timom u Premijer ligi u sezoni za nama, šampionom Belorusije, kao i petoplasiranom ekipom nemačke Bundeslige. 

Kao veoma zanimljiva ističe se grupa D, gde su Milan, bečka Austrija, Rijeka i AEK, kao i grupa E gde su Olimpik iz Liona, Everton, Atalanta i Apolon.

U grupi C su Braga, Ludogorec, Hofenhajm i Basakšehir, dok će skopski Vardar igrati sa Zenitom iz Sankt Peterburga, Real Sosijedadom i Rosenborgom.

Borbe u najmasovnijem evropskom takmičenju startuju 14. septembra i traju do 7. decembra, dok je veliko finale zakazano za naredni maj na stadionu Olimpika iz Liona. 

Partizan opet tamo gde mu je i mesto. Među ponajboljim ekipama Starog kontinenta. A tu će odmeriti snage sa Dinamom iz Kijeva (Ukrajina), Jang Bojsom (Švajkcarska) i Skenderbegom (Albanija), pošto je žrebom u Monte Karlu svrstan u Grupu B.

Na prvi pogled, nimalo atraktivni protivnici, što ima svojih prednosti, jer deluje da ekipa Miroslava Đukića ima čemu da se nada i može da dočeka proleće u Evropi.

Ovo je crno-belima osmo učešće u grupnoj fazi Lige Evrope. Dosad su jednom uspeli da prezime (sezona 2004/2005, kad su dobacili do šesnaestine finala), a jednom su ih doslovce sekunde delile do takvog podviga (pre dve godine).

Crno-bele je na žrebu u Grimaldi forumu u Monaku predstavljala delegacija u sastavu: predsednik Milorad Vučelić, potpredsednik Vladimir Vuletić, generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev i administartivac zadužen za odnose sa UEFA, Nenad Danilović.

Zanimljivo je da se Dinamo u Ligu Evrope prešaltao tako što ga je u kvalifikacijama za Ligu šampiona izbacio upravo Jang Bojs, čiji dres nosi nekadašnji fudbaler crno-belih, Miralem Sulejmani. A da je Skenderbeg u poslednjem eliminacionom kolu izbacio zagrebački Dinamo.

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u grupi E Lige Evrope sa Arsenalom, Bate Borisovom i Kelnom. To je ishod žreba u Monte Karlu. Reklo bi se da je naš viceprvak mogao da prođe i bolje, ali igraće protiv timova koji garantuju krcatu Marakanu.

Crveno-beli su možda dobili i najjačeg rivala iz prvog šešira. O timu Arsena Vengera ne treba trošiti reči, jedan od favorita u ovom takmičenju i redovan učesnik Lige šampiona. Sigurno je da su navijači Crvene zvezde sa osmehom na licu dočekali nove susrete sa Kelnom. Biće to idealna prilika da tim Vladana Milojevića osveti generaciju  iz 1989.godine. Prošle sezone su bili peti u Bundes ligi. Jedan od najjačih aduta Jarčeva je Miloš Jojić.

Bate Borisov je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je bio slabiji od Slavija iz Praga. Ipak, beloruski šampion je preko Olesandrije stigao do Liga Evrope. Za BATE igrajuMirko Ivanić i Nemanja Milunović.

Crvena zvezda će u Ligi Evrope startovati 14.septembra. Drugo kolo je na programu dve sedmice kasnije. Zatim sledi pauza do 19.oktobra, kada je na programu treće kolo, dok je četvrto zakazano za 2.novembar.

Peta runda se igra 23.novembra, a zavesa na prv u fazu se spušta 7.decembra.

Dva prvoplasirana tima iz svake od 12 grupa obezbediće plasman u nokaut fazu, gde će im se pridružiti osam trećeplasiranih timova iz grupa Lige šampiona.

Grupe Lige Evrope:

Grupa A:
1. Viljareal
2. Makabi Tel Aviv
3. Astana
4. Slavija Prag

Grupa B:
1. Dinamo Kijev
2. Jang Bojs
3. Partizan
4. Skenderbeg

Grupa C:
1. Braga
2. Ludogorec
3. Hofenhajm
4. Basakšehir

Grupa D:
1. Milan
2. Austrija Beč
3. Rijeka
4. AEK

Grupa E:
1. Olimpik Lion
2. Everton
3. Atalanta
4. Apolon

Grupa F:
1. Kopenhagen
2. Lokomotiva Moskva
3. Šerif Tiraspolj
4. Zlin

Grupa G:
1. Viktorija Plzenj
2. Steaua
3. Hapoel Ber Ševa
4. Lugano

Grupa H:
1. Arsenal
2. BATE Borisov
3. Keln
4. Crvena zvezda

Grupa I:
1. Salcburg
2. Olimpik Marsej
3. Vitorija Gimaraeš
4. Konjaspor

Grupa J:
1. Atletik Bilbao
2. Herta Berlin
3. Zorja Luganjsk
4. Estersund

Grupa K:
1. Lacio
2. Nica
3. Zulte Varegem
4. Vitese

Grupa L:
1. Zenit
2. Real Sosijedad
3. Rosenborg
4. Vardar

Kalendar grupne faze Lige Evrope:

Prvo kolo 14. septembar
Drugo kolo 28. septembar
Treće kolo 19. oktobar
Četvrto kolo 2. novembar
Peto kolo 23. novembar
Šesto kolo 7. decembar

Finale Lige Evrope je na programu 16. maja 2018. u Lionu.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Igor

25.08.2017 12:28

Bolje je igrati sa Arsenalom i Kelnom, nego sa timovima iz Ukrajine i Albanije!

ODGOVORITE