Тата Хорхе преговара, "лисац" Рајола би такође...!

Мино Рајола као да осећа да је дошао тренутак да Лионел Меси напусти Барселону. Ево о чему се ради. . .

Фудбал 26.08.2017 | 14:00
Тата Хорхе преговара, "лисац" Рајола би такође...!
Да је до њега, не сумњамо, Лионел Меси би до данас променио бар пет клубова. Можда и више.

Али (срећом?), екстравагантни менаџер неких од највећих звезда светског фудбала, Италијан Мино Рајола, не заступа омаленог чаробњака из Барселоне па је тако у ситуацији само да му понуди савет преко медија.

А, није тешко погодити да му је саветовао да одмах оде из Барсе, у коју је као 13-годишњак дошао са поремећајем хормона раста и у чијем је дресу током наредних 17 година постао апсолутни клупски и не само клупски рекордер у више "дисциплина".

Најбољи стрелац у историји Примере, који је у Каталонији учествовао у освајању 29 трофеја, и даље оклева да потпише нови уговор са клубом с којим има уговор само до наредног лета. Другим речима, иако је већ сада доступан уплатом "излазне клаузуле" у висини од 300 милиона евра, Меси ће у јануару бити слободан да потпише за било који клуб, а онда у јулу наредне године оде као слободан играч.

Свестан ситуације, а можда и прилике да поред Леовог оца Хорхеа и сам постане његов заступник на тржишту играча, Рајола је мадридској "Марки" рекао…

"Играо као меси мора да проба и неке нове изазове у новом клубу и докаже колико је велики", рекао је Рајола, јер ваљда Меси неће бити довољно велики ако и заврши каријеру тамо где је све почело.

Барселона је донекле успела да се опорави од очигледно непланираног растанка са Нејмаром, после којег је платила 120 (а можда и 150) милиона евра за Османа Дембелеа, међутим питање је да ли ће овај трансфер сам по себи бити довољан да натера Месија да се до краја каријере (сада има 30 година) веже новим уговором за Барселону и пристане на "излазну клаузулу" која ће га учинити практично недодирљивим за остале клубове.

До тада, навијачи Барсе неће мирно спавати, а Рајола то јако добро осећа...

Тата, шта кажу?

Више извора из Енглеске и Шпаније ових дана писало је о Месијевој жељи да се опроба негде другде и да пажљиво слуша све детаље које му (опет наводно) отац Хорхе преноси из његових телефонских разговора са бившим фудбалером и директором Барселоне, већ дуго директором фудбала у Манчестер ситију, Ћикијем Бегеристајном.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар