Tata Horhe pregovara, "lisac" Rajola bi takođe...!

Mino Rajola kao da oseća da je došao trenutak da Lionel Mesi napusti Barselonu. Evo o čemu se radi. . .

Fudbal 26.08.2017 | 14:00
Tata Horhe pregovara, "lisac" Rajola bi takođe...!
Da je do njega, ne sumnjamo, Lionel Mesi bi do danas promenio bar pet klubova. Možda i više.

Ali (srećom?), ekstravagantni menadžer nekih od najvećih zvezda svetskog fudbala, Italijan Mino Rajola, ne zastupa omalenog čarobnjaka iz Barselone pa je tako u situaciji samo da mu ponudi savet preko medija.

A, nije teško pogoditi da mu je savetovao da odmah ode iz Barse, u koju je kao 13-godišnjak došao sa poremećajem hormona rasta i u čijem je dresu tokom narednih 17 godina postao apsolutni klupski i ne samo klupski rekorder u više "disciplina".

Najbolji strelac u istoriji Primere, koji je u Kataloniji učestvovao u osvajanju 29 trofeja, i dalje okleva da potpiše novi ugovor sa klubom s kojim ima ugovor samo do narednog leta. Drugim rečima, iako je već sada dostupan uplatom "izlazne klauzule" u visini od 300 miliona evra, Mesi će u januaru biti slobodan da potpiše za bilo koji klub, a onda u julu naredne godine ode kao slobodan igrač.

Svestan situacije, a možda i prilike da pored Leovog oca Horhea i sam postane njegov zastupnik na tržištu igrača, Rajola je madridskoj "Marki" rekao…

"Igrao kao mesi mora da proba i neke nove izazove u novom klubu i dokaže koliko je veliki", rekao je Rajola, jer valjda Mesi neće biti dovoljno veliki ako i završi karijeru tamo gde je sve počelo.

Barselona je donekle uspela da se oporavi od očigledno neplaniranog rastanka sa Nejmarom, posle kojeg je platila 120 (a možda i 150) miliona evra za Osmana Dembelea, međutim pitanje je da li će ovaj transfer sam po sebi biti dovoljan da natera Mesija da se do kraja karijere (sada ima 30 godina) veže novim ugovorom za Barselonu i pristane na "izlaznu klauzulu" koja će ga učiniti praktično nedodirljivim za ostale klubove.

Do tada, navijači Barse neće mirno spavati, a Rajola to jako dobro oseća...

Tata, šta kažu?

Više izvora iz Engleske i Španije ovih dana pisalo je o Mesijevoj želji da se oproba negde drugde i da pažljivo sluša sve detalje koje mu (opet navodno) otac Horhe prenosi iz njegovih telefonskih razgovora sa bivšim fudbalerom i direktorom Barselone, već dugo direktorom fudbala u Mančester sitiju, Ćikijem Begeristajnom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar