Ђурђевић храбро изабрао Атину!

Као што није сумњао у себе ни када је "као дете Црвене звезде" потписао за Партизан, тако се млади Краљевчанин ни годину дана касније није претерано освртао на могуће реакције навијача Олимпијакоса.

Фудбал 25.08.2017 | 17:15
Ђурђевић храбро изабрао Атину!
Урош Ђурђевић (23) дошао је у Партизан прошлог лета као слободан играч након не баш успешних епизода у Витесеу и Палерму и као играч који се, наводно, мучио да пронађе нови клуб.

Годину дана касније, након што је у најважнијој утакмици ове генерације црно-белих постигао два гола и асистирао, потврдио је оно што се мање-више знало од почетка сезоне 2017/18 - да неће остати у Хумској.

Монду је из поузданих извора блиских стрелцу 35 голова за Партизан у претходних годину дана потврђено да ће он у наредних дан-два и званично постати играч грчког Олимпијакоса (иако је имао и других понуда), који га је дуго скаутирао, али и чекао да посао око пласмана у Лигу шампиона буде обављен до краја.

Величина клуба, учешће у Лиги шампиона и релативно мала удаљеност од Београда (што му је било важно утолико што му је супруга трудна), неки су од разлога због којих се популарни Ђука одлучио за Атину.

Игром случаја, шампион Грчке на путу ка најјачем европском такмичењу елиминисао је између осталог и Партизан, чији је спортски директор Ивица Илиев изгледа спремно дочекао растанак са најбољим стрелцем тима утолико што је још у Фелчуту најавио трансфер "бомбу над бомбама".

Колико ће шампион Србије зарадити на овом трансферу у овом тренутку није познато, мада су се од раније помињале суме од два и по до три и по милиона евра.

"Провео сам прелепе тренутке у Партизану, освојио све сто се може освојити: титулу, куп, звање најбољег стрелца... Ево и као шлаг на торту улазак у групну фазу Лиге Европе. Драго ми је што сам помогао Партизану у свему томе, да сам допринео головима и залагањем. Мислим да је време за следећи корак у мојој каријери и да је сад прави час да се опробам и доказем у иностранству", рекао је Ђурђевић у четвртак увече у Мађарској, након блиставе игре у победи над Видеотоном од 0:4.

"У наредних пар дана ћу потписати за нови клуб. Хвала Партизану на свему! Мислим да сам се одужио на прави начин. Заувек ће бити у мом срцу", додао је Краљевчанин који је од доласка у Хумску морао да руши овдашње стереотипе, јер је као тинејџер наступао за млађе категорије Црвене звезде.

Управо због тога, био је вруће дочекан у Пиреју пред реванш меч 3. кола квалификација за Лигу шампиона између Олимпијакоса и Партизана, када је 50-ак чланова тврдог навијачког језгра "Гате 7" узвикивало и увреде на Ђурђевићев рачун.

Ипак, уколико и на "Караискакису" буде тресао мреже темпом којим је то радио у Хумској, нарочито док је играо у тандему са Леонардом да Силвом Соузом који је такође напустио клуб овог лета, Ђурђевић ће брзо постати миљеник атинске публике која се навикла на српске голгетере.

Један од оних који су тресли мреже у црвено-белом дресу је и актуелни шеф службе скаута Олимпијакоса за Балкан, Дарко Ковачевић, који је незванично био најизричитији у томе да је Ђурђевић право појачање за екипу коју с клупе предводи Бесник Хаши, тренер албанског порекла родом са Косова.

Грчки медији помно су у четвртак пратили утакмицу на "Пончо арени", Ђурђевићеви голови појавили су се на свим водећим спортским порталима у тој земљи, а потом је и пренета његова изјава о одласку из Партизана, међутим колеге из Атине оградиле су се речима да се ради само о извештајима из Србије и да, према њиховим сазнањима, није било преговора са власником клубаВангелисом Маринакисом.

Овај 650 милиона евра "тешки" бродовласник који је у међувремену купио и енглески Нотингем Форест, наводно, не сумња у Ковачевићеве процене, па уколико је тачно да је Ђурђевић био "први пик" некадашњег центарфора Црвене звезде, Реал Сосиједада, Лација, Јувентуса, Олимпијакоса и репрезентације Југославије онда је и мало вероватно да "није било преговора између два клуба и Ђурђевићевог менаџера.

Партизанова зарада од трансфера (лето 2017.)

5,1 - Никола Миленковић (Фиорентина)

4,0 - Леонардо (Ал Ахли)

2,5/3,5 - Ђурђевић (Олимпијакос)*

1,7 - Немања Михајловић (Хановер)

1,5 - Душан Влаховић (Фиорентина)

14,8/15,8 - укупан приход

*напомена: звездицом је означен трансфер који још није потврђен

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар