Đurđević hrabro izabrao Atinu!

Kao što nije sumnjao u sebe ni kada je "kao dete Crvene zvezde" potpisao za Partizan, tako se mladi Kraljevčanin ni godinu dana kasnije nije preterano osvrtao na moguće reakcije navijača Olimpijakosa.

Fudbal 25.08.2017 | 17:15
Đurđević hrabro izabrao Atinu!
Uroš Đurđević (23) došao je u Partizan prošlog leta kao slobodan igrač nakon ne baš uspešnih epizoda u Viteseu i Palermu i kao igrač koji se, navodno, mučio da pronađe novi klub.

Godinu dana kasnije, nakon što je u najvažnijoj utakmici ove generacije crno-belih postigao dva gola i asistirao, potvrdio je ono što se manje-više znalo od početka sezone 2017/18 - da neće ostati u Humskoj.

Mondu je iz pouzdanih izvora bliskih strelcu 35 golova za Partizan u prethodnih godinu dana potvrđeno da će on u narednih dan-dva i zvanično postati igrač grčkog Olimpijakosa (iako je imao i drugih ponuda), koji ga je dugo skautirao, ali i čekao da posao oko plasmana u Ligu šampiona bude obavljen do kraja.

Veličina kluba, učešće u Ligi šampiona i relativno mala udaljenost od Beograda (što mu je bilo važno utoliko što mu je supruga trudna), neki su od razloga zbog kojih se popularni Đuka odlučio za Atinu.

Igrom slučaja, šampion Grčke na putu ka najjačem evropskom takmičenju eliminisao je između ostalog i Partizan, čiji je sportski direktor Ivica Iliev izgleda spremno dočekao rastanak sa najboljim strelcem tima utoliko što je još u Felčutu najavio transfer "bombu nad bombama".

Koliko će šampion Srbije zaraditi na ovom transferu u ovom trenutku nije poznato, mada su se od ranije pominjale sume od dva i po do tri i po miliona evra.

"Proveo sam prelepe trenutke u Partizanu, osvojio sve sto se može osvojiti: titulu, kup, zvanje najboljeg strelca... Evo i kao šlag na tortu ulazak u grupnu fazu Lige Evrope. Drago mi je što sam pomogao Partizanu u svemu tome, da sam doprineo golovima i zalaganjem. Mislim da je vreme za sledeći korak u mojoj karijeri i da je sad pravi čas da se oprobam i dokazem u inostranstvu", rekao je Đurđević u četvrtak uveče u Mađarskoj, nakon blistave igre u pobedi nad Videotonom od 0:4.

"U narednih par dana ću potpisati za novi klub. Hvala Partizanu na svemu! Mislim da sam se odužio na pravi način. Zauvek će biti u mom srcu", dodao je Kraljevčanin koji je od dolaska u Humsku morao da ruši ovdašnje stereotipe, jer je kao tinejdžer nastupao za mlađe kategorije Crvene zvezde.

Upravo zbog toga, bio je vruće dočekan u Pireju pred revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Olimpijakosa i Partizana, kada je 50-ak članova tvrdog navijačkog jezgra "Gate 7" uzvikivalo i uvrede na Đurđevićev račun.

Ipak, ukoliko i na "Karaiskakisu" bude tresao mreže tempom kojim je to radio u Humskoj, naročito dok je igrao u tandemu sa Leonardom da Silvom Souzom koji je takođe napustio klub ovog leta, Đurđević će brzo postati miljenik atinske publike koja se navikla na srpske golgetere.

Jedan od onih koji su tresli mreže u crveno-belom dresu je i aktuelni šef službe skauta Olimpijakosa za Balkan, Darko Kovačević, koji je nezvanično bio najizričitiji u tome da je Đurđević pravo pojačanje za ekipu koju s klupe predvodi Besnik Haši, trener albanskog porekla rodom sa Kosova.

Grčki mediji pomno su u četvrtak pratili utakmicu na "Pončo areni", Đurđevićevi golovi pojavili su se na svim vodećim sportskim portalima u toj zemlji, a potom je i preneta njegova izjava o odlasku iz Partizana, međutim kolege iz Atine ogradile su se rečima da se radi samo o izveštajima iz Srbije i da, prema njihovim saznanjima, nije bilo pregovora sa vlasnikom klubaVangelisom Marinakisom.

Ovaj 650 miliona evra "teški" brodovlasnik koji je u međuvremenu kupio i engleski Notingem Forest, navodno, ne sumnja u Kovačevićeve procene, pa ukoliko je tačno da je Đurđević bio "prvi pik" nekadašnjeg centarfora Crvene zvezde, Real Sosijedada, Lacija, Juventusa, Olimpijakosa i reprezentacije Jugoslavije onda je i malo verovatno da "nije bilo pregovora između dva kluba i Đurđevićevog menadžera.

Partizanova zarada od transfera (leto 2017.)

5,1 - Nikola Milenković (Fiorentina)

4,0 - Leonardo (Al Ahli)

2,5/3,5 - Đurđević (Olimpijakos)*

1,7 - Nemanja Mihajlović (Hanover)

1,5 - Dušan Vlahović (Fiorentina)

14,8/15,8 - ukupan prihod

*napomena: zvezdicom je označen transfer koji još nije potvrđen

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar