Тавамба: Европа додатна инспирација пред дерби!

Фудбалер Партизана Леандре Тавамба рекао је да је срећан због убедљиве победе против Видеотона (4:0) и пласмана у групну фазу Лиге Европе.

Фудбал 25.08.2017 | 15:00
Тавамба: Европа додатна инспирација пред дерби!
Фудбалери Партизана пласирали су се у групну фазу Лиге Европа пошто су у реваншу плеј-офа у мађарском Фелчуту победили Видеотон са 4:0.

Тавамба је постигао водећи гол, Сејдуба Сума је удвостручио предност, а двоструки стрелац био је Урош Ђурђевић.

"Знали смо да је утакмица важна, овакве прилике се ретко пружају. Срећан сам због резултата, који ће бити велика инспирација пред дерби и утакмице у групи. Када су овакве утакмице у питању, важно је дати гол на време, а нама је то успело", рекао је Тавамба новинарима у Фелчуту. 

Партизан ће у недељу од 19 часова на стадиону "Рајко Митић" играти против Црвене звезде у Суперлиги Србије. 

"Биће то нова мотивација за мене, јер сам последњи пут на том стадиону оставио одличан утисак и сада ћу бити мотивисанији да против Црвене звезде одиграм и боље него прошли пут како бисмо победили", додао је Тавамба. 

Одбрамбени фудбалер Партизана Бојан Остојић рекао је да је екипа веровала у пласман у Лигу Европа. 

"После 0:0 у Београду знали смо да је то било одмеравање снага за оно што ће се вечерас догодити. Знали смо шта желимо, ово је била велика утакмица са великим улогом, али показали смо да можемо. Надам се да ћемо овако носити црно-бели дрес и у Лиги Европа", рекао је он. 

Остојић је кроз шалу захвалио судији утакмице Ендруу Маринеру што га није искључио на почетку утакмице, после једног старта.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар