Уштеде на превозу 725.000 марака

Савјет министара БиХ утврдио је јуче Приједлог закона о допунама Закона о платама и другим накнадама у судским и тужилачким институцијама на нивоу БиХ, којим се предвиђа накнада судијама и тужиоцима за одвојени живот.

Босна и Херцеговина 25.08.2017 | 11:17
Уштеде на превозу 725.000 марака
''Тако ће предсједник суда и главни тужилац имати право на трошкове смјештаја у висини прописаној подзаконским актом за руководиоца институције, а судије и  тужиоци у висини предвиђеној за остале руководеће државне службенике. Судије и тужиоци имаће право и на накнаду за одвојени живот под условом и у висини утврђеној подзаконским актом за запослене у институцијама БиХ'', наводи се.

Додаје се да ће право на топли оброк и накнаду трошкова превоза, осим судија и тужилаца имати и стручно особље.

Савјет министара је донио и одлуку о висини, начину и поступку остваривања права на накнаду за превоз на посао и превоз с посла у институцијама БиХ, на основу који ће бити остварена годишња уштеда у буџету од око 725.000 марака.

Одлука ће се примјењивати од 1. октобра ове године.

Министри су примили к знању информацију Дирекције за европске интеграције о припреми одговора на питања из Упитника Европске комисије, а изостало је разматрање изградње пељешког моста.

Извор: Глас Српске

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мате

25.08.2017 11:03

Ала велике устеде на обицним радницима,а сто се не направи ревизија одвојени зивота,накнада за станарину и викенд превоза,па ста има оних који су купили станове по Сарајеву и Истоцном Сарајеву а узивају та "права"засто савјетницима Министара не укини накнаду за превоз јер вецина путује слузбеним аутом куци,ту би била знатно веца устеда

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

25.08.2017 11:17

Мате апсолутно си у праву,одвојен зивот 300 км стсновање такође 300 км и превоз зависи из ког града долази али креце се од 150-280 к.и све то заједно јад се споји нико од њих нема испод 700 км мјесецно,па толика је моја плаћа

Name

Топал оброк Ладан бурек

25.08.2017 11:33

Одвојенији је живот оних који раде 12 сати дневно x шест дана седмицно без годишњег одмора и сл.

ОДГОВОРИТЕ