Uštede na prevozu 725.000 maraka

Savjet ministara BiH utvrdio je juče Prijedlog zakona o dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, kojim se predviđa naknada sudijama i tužiocima za odvojeni život.

Bosna i Hercegovina 25.08.2017 | 11:17
Uštede na prevozu 725.000 maraka
''Tako će predsjednik suda i glavni tužilac imati pravo na troškove smještaja u visini propisanoj podzakonskim aktom za rukovodioca institucije, a sudije i  tužioci u visini predviđenoj za ostale rukovodeće državne službenike. Sudije i tužioci imaće pravo i na naknadu za odvojeni život pod uslovom i u visini utvrđenoj podzakonskim aktom za zaposlene u institucijama BiH'', navodi se.

Dodaje se da će pravo na topli obrok i naknadu troškova prevoza, osim sudija i tužilaca imati i stručno osoblje.

Savjet ministara je donio i odluku o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i prevoz s posla u institucijama BiH, na osnovu koji će biti ostvarena godišnja ušteda u budžetu od oko 725.000 maraka.

Odluka će se primjenjivati od 1. oktobra ove godine.

Ministri su primili k znanju informaciju Direkcije za evropske integracije o pripremi odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, a izostalo je razmatranje izgradnje pelješkog mosta.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mate

25.08.2017 11:03

Ala velike ustede na obicnim radnicima,a sto se ne napravi revizija odvojeni zivota,naknada za stanarinu i vikend prevoza,pa sta ima onih koji su kupili stanove po Sarajevu i Istocnom Sarajevu a uzivaju ta "prava"zasto savjetnicima Ministara ne ukini naknadu za prevoz jer vecina putuje sluzbenim autom kuci,tu bi bila znatno veca usteda

ODGOVORITE
Name

X

25.08.2017 11:17

Mate apsolutno si u pravu,odvojen zivot 300 km stsnovanje takođe 300 km i prevoz zavisi iz kog grada dolazi ali krece se od 150-280 k.i sve to zajedno jad se spoji niko od njih nema ispod 700 km mjesecno,pa tolika je moja plaća

Name

Topal obrok Ladan burek

25.08.2017 11:33

Odvojeniji je život onih koji rade 12 sati dnevno x šest dana sedmicno bez godišnjeg odmora i sl.

ODGOVORITE