"Жуле" у еуфорији: Показали смо ко је газда у рупи!

Повратник у редове Црвене звезде "отворио душу" након што је са својим саиграчима остварио сјајан резултат - пласман у Лигу Европе који је овај тим чекао десет година.  Стојковић: 2007. сам скупљао лопте Милијашу! Бек Црвене звезде Филип Стојковић каже да је Звезда после десет година враћена тамо где јој је место, у групну фазу европског такмичења.

Фудбал 25.08.2017 | 14:00
"Жуле" у еуфорији: Показали смо ко је газда у рупи!
Није било лошег појединца у редовима Црвене звезде у победи над Краснодаром, а тешко је и одабрати најбољег; у конкуренцију за "играча утакмице" дефинитивно улази и Филип Стојковић, упркос томе што је, мишљења је немачки арбитар, скривио пенал на десет минута до краја...

Сигурно да му је у том тренутку било тешко, али никако тај потез није могао да поништи све оне фантастичне стартове, блокове и продоре у остатку меча.

Након утакмице, у изјави за РТС, још у налету адреналина - говорио је искрено.

"Због овога смо се сви ми вратили, због свих ових навијача, ово је за њих. Дошли су у нашу рупу, на нашу Мару (Маракана прим. аут.), а ми смо им показали ко је газда!", поручио је сјајни десни бек Црвене звезде.

Касније, у разговору са новинарима, присетио се и неких других детаља, па тако на питање где је био пре десет година када је Звезда претходно играла групну фазу одговара...

"Сећам се тачно, скупљао сам лопте Милијашу и екипи".

Судија?

"Не знам шта је свирао и шта је видео, сећам га се из Цвајте, у Немачкој је одлично котиран, али сада и није битно...".

Србија ће имати два представника у ЛЕ пошто се пласирао и Партизан.

"Пресрећан сам што Србија има два представника, а видећемо за два дана ко је бољи".



Савладан је Краснодар, надокнађен заостатак из првог меча и радовало се 50.000 људи на стадиону "Рајко Митић".

До последњих десетак минута све је изгледало идеално, предност од 2:0 и добра игра. Онда се десила спорна ситуација која је могла да преокрене ток двомеча, пенал за Краснодар.

"Сад ми је тренер Косановић рекао да сам ја изборио лопту, да је човек пао преко мене и да је судија свирао пенал. Каже да није био пенал, нисам погледао лично снимак, али верујем тренеру Косановићу на томе што ми је рекао зато што се он позабавио тиме", рекао је Стојковић новинарима после утакмице. 

Када је Звезда последњи пут играла Лигу Европе, бек црвено-белих памти где је био. 

"Пре десет година, 2007, био сам на... скупљао сам лопте Милијашу и екипи на северу тачно се сећам!", каже кроз смех Стојковић. 

Пре утакмице, Владан Милојевић и његови играчи су позвали навијаче да дођу, стадион је брзо распродат, а фудбалери су се на терену одужили добром игром и оправдали поверење. 

"Очекивали смо пун стадион, тако да шта да кажем, најбољи су на свету, показали су и вечерас то. Водили су нас кроз целу утакмицу бодрили и подигли нас кад смо мало и ми пали тако да сам пресрећан што имам иза себе и целог тима овакве навијаче", напомиње популарни Жуле који каже да је немачки судија Тобијас Штилер водио сусрет добро до завршнице меча. 

"Ја мислим да је судија водио утакмицу феноменално до тог пенала, после тога... не знам шта му се десило! Сећам се, судио ми је Цвајту прошле године, котира се као одличан судија у Немачкој али последњих десет минута да не знам шта је свирао и шта је видео, али нема везе, ми смо прошли даље, а он нека свира шта хоће", расположено ће бек Звезде. 

Победом над Видеотоном је у групну фазу ЛЕ прошао и Партизан, а двема екипама у недељу предстоји међусобни окршај у домаћем првенству. 

"Пресрећан сам што Србија има два представника у Европи, али ето за два, три дана, не знам колико имамо да се припремимо до Партизана, да се одмеримо и видимо ко је бољи у Србији", каже Филип Стојковић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар