"Žule" u euforiji: Pokazali smo ko je gazda u rupi!

Povratnik u redove Crvene zvezde "otvorio dušu" nakon što je sa svojim saigračima ostvario sjajan rezultat - plasman u Ligu Evrope koji je ovaj tim čekao deset godina.  Stojković: 2007. sam skupljao lopte Milijašu! Bek Crvene zvezde Filip Stojković kaže da je Zvezda posle deset godina vraćena tamo gde joj je mesto, u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Fudbal 25.08.2017 | 14:00
"Žule" u euforiji: Pokazali smo ko je gazda u rupi!
Nije bilo lošeg pojedinca u redovima Crvene zvezde u pobedi nad Krasnodarom, a teško je i odabrati najboljeg; u konkurenciju za "igrača utakmice" definitivno ulazi i Filip Stojković, uprkos tome što je, mišljenja je nemački arbitar, skrivio penal na deset minuta do kraja...

Sigurno da mu je u tom trenutku bilo teško, ali nikako taj potez nije mogao da poništi sve one fantastične startove, blokove i prodore u ostatku meča.

Nakon utakmice, u izjavi za RTS, još u naletu adrenalina - govorio je iskreno.

"Zbog ovoga smo se svi mi vratili, zbog svih ovih navijača, ovo je za njih. Došli su u našu rupu, na našu Maru (Marakana prim. aut.), a mi smo im pokazali ko je gazda!", poručio je sjajni desni bek Crvene zvezde.

Kasnije, u razgovoru sa novinarima, prisetio se i nekih drugih detalja, pa tako na pitanje gde je bio pre deset godina kada je Zvezda prethodno igrala grupnu fazu odgovara...

"Sećam se tačno, skupljao sam lopte Milijašu i ekipi".

Sudija?

"Ne znam šta je svirao i šta je video, sećam ga se iz Cvajte, u Nemačkoj je odlično kotiran, ali sada i nije bitno...".

Srbija će imati dva predstavnika u LE pošto se plasirao i Partizan.

"Presrećan sam što Srbija ima dva predstavnika, a videćemo za dva dana ko je bolji".



Savladan je Krasnodar, nadoknađen zaostatak iz prvog meča i radovalo se 50.000 ljudi na stadionu "Rajko Mitić".

Do poslednjih desetak minuta sve je izgledalo idealno, prednost od 2:0 i dobra igra. Onda se desila sporna situacija koja je mogla da preokrene tok dvomeča, penal za Krasnodar.

"Sad mi je trener Kosanović rekao da sam ja izborio loptu, da je čovek pao preko mene i da je sudija svirao penal. Kaže da nije bio penal, nisam pogledao lično snimak, ali verujem treneru Kosanoviću na tome što mi je rekao zato što se on pozabavio time", rekao je Stojković novinarima posle utakmice. 

Kada je Zvezda poslednji put igrala Ligu Evrope, bek crveno-belih pamti gde je bio. 

"Pre deset godina, 2007, bio sam na... skupljao sam lopte Milijašu i ekipi na severu tačno se sećam!", kaže kroz smeh Stojković. 

Pre utakmice, Vladan Milojević i njegovi igrači su pozvali navijače da dođu, stadion je brzo rasprodat, a fudbaleri su se na terenu odužili dobrom igrom i opravdali poverenje. 

"Očekivali smo pun stadion, tako da šta da kažem, najbolji su na svetu, pokazali su i večeras to. Vodili su nas kroz celu utakmicu bodrili i podigli nas kad smo malo i mi pali tako da sam presrećan što imam iza sebe i celog tima ovakve navijače", napominje popularni Žule koji kaže da je nemački sudija Tobijas Štiler vodio susret dobro do završnice meča. 

"Ja mislim da je sudija vodio utakmicu fenomenalno do tog penala, posle toga... ne znam šta mu se desilo! Sećam se, sudio mi je Cvajtu prošle godine, kotira se kao odličan sudija u Nemačkoj ali poslednjih deset minuta da ne znam šta je svirao i šta je video, ali nema veze, mi smo prošli dalje, a on neka svira šta hoće", raspoloženo će bek Zvezde. 

Pobedom nad Videotonom je u grupnu fazu LE prošao i Partizan, a dvema ekipama u nedelju predstoji međusobni okršaj u domaćem prvenstvu. 

"Presrećan sam što Srbija ima dva predstavnika u Evropi, ali eto za dva, tri dana, ne znam koliko imamo da se pripremimo do Partizana, da se odmerimo i vidimo ko je bolji u Srbiji", kaže Filip Stojković.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar