НАТО: Оптужбе на рачун Русије

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг оптужио је Русију да "угрожава стабилност и безбједност у Европи својим агресивним понашањем".

Свијет 25.08.2017 | 09:32
НАТО: Оптужбе на рачун Русије
"Ми смо активно сарађивали како бисмо изградили стратешко партнерство са Русијом" послије периода Хладног рата, рекао је Столтенберг на конференцији о одбрани и миру у Италији, преноси АФП.

"Међутим, агресивно понашање Русије је нарушило стабилност и безбједност у Европи", додао је он.

Столтенберг је навео да руска "илегална анексија Крима" представља "први случај да је послије Другог свјетског рата нека европска земља узела силом територију друге земље".

"Русија наставља да дестабилизује источну Украјину. То је конфликт у којем је готово 10.000 Украјинаца убијено и то је у огромној мјери промијенило безбједносни контекст", казао је он.



Шеф НАТО је, ипак, додао да он не жели конфронтацију са Русијом и да снажно вјерује у дијалог. Он је такође казао да ће НАТО послати два посматрача да присуствују заједничкој војној вјежби Русије и Бјелорусије "Запад 17", након што их је Минск позвао, преноси АП .

Војна вежба "Запад 17" одржаће се од 14. до 20. септембра на територији Бјелорусије, а долази у вријеме затегнутих односа измедју Русије и САД.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ста казес луторе

25.08.2017 08:07

А како је Косово узето...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јенс Гебелс

25.08.2017 08:25

(1) Агресовно понашање Русије: Видим да Русија агресивно стационира снаге око Њемачке, Француске, Британске и Америчке границе преко својих слуга Пољске, Шпаније, Белгије и Канаде и Мексика. (2) Анексија Крима: Када ти генерални секретар НАТО-а, без да трепне, у лице каже како је анексија "први случај да је послије Другог свјетског рата нека европска земља узела силом територију друге земље" онда схватиш да му је презиме Гебелс а не Столтенберг! Па ко је БОМБАРДОВАО Србију, силом јој ОТЕО дио територије и претворио га у НАРКО-ДРЖАВУ? САД и њене слуге у НАТО-у! (3) Дестабилизација Украјине: Прије пуча који су САД и њене слуге у НАТО-у организовали у Украјини 2013., Украјина је имала своје проблеме, али је земља сада у стању распада: На чело су постављени истински нацисти и окорели криминалци (са подршком поменутих сила), задужење државе је од тада нагло скочило и наставља да вртоглаво расте, привредна активност је почела стрмоглаво да опада, отпочет је рат са руском мањином на истоку земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пустите Га.

25.08.2017 09:38

Тако ти је то,када даса говори са мозгом другога ,он је само луткица ,која се само поддписује где му нареде.

Name

Јенс Гебелс

25.08.2017 10:10

Да, он јесте луткица којој господари диктирају шта ће рећи и чинити. Али то га не пере од (су)одговорности. Као што није опрала ни војнике који су у концентрационим логорима извршавали наредбе па опет (неки и по старе дане) били изведени пред лице правде.