NATO: Optužbe na račun Rusije

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg optužio je Rusiju da "ugrožava stabilnost i bezbjednost u Evropi svojim agresivnim ponašanjem".

Svijet 25.08.2017 | 09:32
NATO: Optužbe na račun Rusije
"Mi smo aktivno sarađivali kako bismo izgradili strateško partnerstvo sa Rusijom" poslije perioda Hladnog rata, rekao je Stoltenberg na konferenciji o odbrani i miru u Italiji, prenosi AFP.

"Međutim, agresivno ponašanje Rusije je narušilo stabilnost i bezbjednost u Evropi", dodao je on.

Stoltenberg je naveo da ruska "ilegalna aneksija Krima" predstavlja "prvi slučaj da je poslije Drugog svjetskog rata neka evropska zemlja uzela silom teritoriju druge zemlje".

"Rusija nastavlja da destabilizuje istočnu Ukrajinu. To je konflikt u kojem je gotovo 10.000 Ukrajinaca ubijeno i to je u ogromnoj mjeri promijenilo bezbjednosni kontekst", kazao je on.



Šef NATO je, ipak, dodao da on ne želi konfrontaciju sa Rusijom i da snažno vjeruje u dijalog. On je takođe kazao da će NATO poslati dva posmatrača da prisustvuju zajedničkoj vojnoj vježbi Rusije i Bjelorusije "Zapad 17", nakon što ih je Minsk pozvao, prenosi AP .

Vojna vežba "Zapad 17" održaće se od 14. do 20. septembra na teritoriji Bjelorusije, a dolazi u vrijeme zategnutih odnosa izmedju Rusije i SAD.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sta kazes lutore

25.08.2017 08:07

A kako je Kosovo uzeto...

ODGOVORITE
Name

Јенс Гебелс

25.08.2017 08:25

(1) Агресовно понашање Русије: Видим да Русија агресивно стационира снаге око Њемачке, Француске, Британске и Америчке границе преко својих слуга Пољске, Шпаније, Белгије и Канаде и Мексика. (2) Анексија Крима: Када ти генерални секретар NATO-a, без да трепне, у лице каже како је анексија "први случај да је послије Другог свјетског рата нека европска земља узела силом територију друге земље" онда схватиш да му је презиме Гебелс а не Столтенберг! Па ко је БОМБАРДОВАО Србију, силом јој ОТЕО дио територије и претворио га у НАРКО-ДРЖАВУ? САД и њене слуге у НАТО-у! (3) Дестабилизација Украјине: Прије пуча који су САД и њене слуге у НАТО-у организовали у Украјини 2013., Украјина је имала своје проблеме, али је земља сада у стању распада: На чело су постављени истински нацисти и окорели криминалци (са подршком поменутих сила), задужење државе је од тада нагло скочило и наставља да вртоглаво расте, привредна активност је почела стрмоглаво да опада, отпочет је рат са руском мањином на истоку земље.

ODGOVORITE
Name

Pustite Ga.

25.08.2017 09:38

Tako ti je to,kada dasa govori sa mozgom drugoga ,on je samo lutkica ,koja se samo poddpisuje gde mu narede.

Name

Јенс Гебелс

25.08.2017 10:10

Да, он јесте луткица којој господари диктирају шта ће рећи и чинити. Али то га не пере од (су)одговорности. Као што није опрала ни војнике који су у концентрационим логорима извршавали наредбе па опет (неки и по старе дане) били изведени пред лице правде.