Скинута деценијска клетва - Звезда је у Лиги Европе!

Црвена звезда савладала је Краснодар у феноменалном мечу на стадиону Рајко Митић и пласирала се у групну фазу Лиге Европе – 2:1 (1:0)! Славље на "Маракани": Европо, Звезда се вратила! Црвена звезда ће играти у групној фази Лиге Европе! Захваљујући погоцима Немање Радоњића и Гелора Канге надокнађена је предност Краснодара из првог меча. Сјајна партија играча Владана Милојевића! Шест минута драме за крај - нека свако дрхти од Црвене звезде! Српски вицешампион надиграо скупоцени састав из Краснодара и дошао до једне од важнијих победа у новијој историји - 2:1.

Фудбал 24.08.2017 | 23:17
Скинута деценијска клетва - Звезда је у Лиги Европе!
Тактички, фудбалски и духом - у сва три поменута сегмента Звезда је у потпуности била боља од скупоценог ривала из Краснодара и заслужено иде у Лигу Европе!

Захваљујући погоцима Немање Радоњића у шестом, односно голчини Гелора Канге после десет секунди фудбала у другом полувремену - Црвена звезда је "поништила" краснодарски пораз (2:3) и обрадовала 50.720 навијача који су веровали у њих.

Блага неизвесност у феноменалном мечу вицешампиона Србије била је присутна само у последњих десет минута меча када су Руси смањили из дискутабилног пенала Гранквиста, да би исти играч на муке ставио Милана Борјана који је херојском одбраном у надокнади времена сачувао гол.

Биће то прва европска јесен за црвено-беле после пуне деценије током које су се снови о групној фази у једно од два најјача међународна такмичења завршавали у квалификацијама.

Екипа Владана Милојевића, која је ушла и изашла храбро из овог двомеча, то је и заслужила.

После равно СТО минута фудбала на "крцатом" стадиону "Рајко Митић":

ЗВЕЗДА - КРАСНОДАР 2:1 (1:0)
/Радоњић 7', Канга 46' - Гранквист п 81'/

Јесен ће на стадиону Рајко Митић после десет година чекања поново бити европска! За то се још једном фантастичном партијом на својој фудбалској шкољци потрудила Црвена звезда, која је у реванш утакмици плеј-офа за улазак у Лигу Европе у свим сегментима игре надиграла скупоцени Краснодар и оставила га без учешћа у еврокуповима ове сезоне - 2:1 (1:0).

Минимални заостак из прве утакмице (2:3) није представљао никакву врсту оптерећења за играче српског вицешампиона, који су одиграли најквалитетнији и најзрелији меч у досадашњем току сезоне и учинили оно што ниједан фудбалски познавалац, па ни највернији навијач Црвене звезде, није очекивао да би могло да се догоди. Феноменалним головима Немање Радоњића и Гелора Канге на колена су бацили на папиру квалитетнијег противника, који је у завршници меча из више него дискутабилног једанаестерца успео да стигне до резултатски ипак неважног поготка.

Ова екипа Владана Милојевића још једном је показала да нема никакав проблем са еуфоријом на почетку утакмице. Свих 50 и кусур хиљада грла на стадиону Рајко Митић црвено-бели су претворили у своју снагу, полетели су на крилима пуног стадиона и експресно повели преко Немање Радоњића, чији је фитиљ горео неколико утакмица, а онда је стигао до краја баш када је требало - за потпуну експлозију Звездине публике у седмом минуту.

Прочитао је добро стратег црвено-белих противника, изузетно офанзивном формацијом, са тројицом брзањаца Милићем, Радоњићем и Срнићем иза Боаћија, успео је да унесе немир у стамени штоперски тандем противника и натера га да паничи. Добра 23 минута требало је ужасно брзом Вандерсону да побегне домаћој одбрани, успео је тада да пронађеКлаесона, али је Стојковић срећом по црвено-беле био на месту.

Успео је тада Краснодар на кратко да преузме контролу игре, искористи благи пад домаћина, али само десетак минута. У финишу првог полувремена поново су прорадиле Звездине контре, а једну од њих умало је у гол претворио Ричмонд Боаћи, који се одлично наместио на левицу, али је лопта уместо у мрежи завршила на стативи. Какав би то капитал био за српског вицешампиона...

Ипак, оно што није учинио Боаћи, јесте невероватни Гелор Канга који је на самом старту другог полувремена опалио као из катапулта са 30 метара и једним од најлепших голова у новијој историји стадиона Рајко Митић крунисао своју, али и одличну игру осталих саиграча.

Звездини играчи су након постигнутих голова падали у потпуну еуфорију, што је изузетно одговорни немачки судија Тобијас Штилер казнио жутим картонима, али су се врло брзо враћали на своје позиције, па нису дозволили лукавим офанзивницима Краснодара да то искористе и претворе у опасне нападе. Да није било једанаестеца у 81. минуту Немац би, по општем мишљењу, добио прелазну оцену, овако је бацио сенку на врло добро вођење утакмице. 

Сјајни голови дали су велику дозу самопоуздања Милојевићевим изабраницима, који су у дефанзиви одлично покривали линије, а брзим контранападима и дугим лоптама до очаја доводили високо постављену последњу линију Краснодара.

Милојевић је поново погодио са свим потезима, на право место ставио Мичела Доналда, који је капитенски водио Звезду у европску јесен, а Канга је поново добио готово све дуеле са противничким везистима, док су Славољуб Срнић и Немања Милић још једном показали да су његови одани ратници. Погинули су за сваку лопту. Немања Радоњић је на десном боку упропастио Петрова, којем је у више наврата „продао“ различите врсте дриблинга.

Међу навијачима Звезде постојала је одређена бојазан за игру штоперског тандемаСавић-Фримпонг, пре свега због дефанзивца из Гане, али је он био један од оних који су вечерас одиграли готово без грешке. Примљени погодак у 82. минуту након стартаСтојковића само је подиграо тензију на нашем највећем стадиону, али су црвено-бели успели да одоле пред налетима гостију и дођу до једне од најважнијих победа у новијој историји.

Праву драму гледали смо у надокнади времена. Невероватно како је главни судија Штилерсам закувао меч серијом чудних одлука, као да је намерно на моменте помагао Краснодару да приђе мрежи црвено-белих и продужио утакмицу за шест минута. Најбољу шансу за изједначење имао је Гранквист у трећем минуту, када је пуцао из близине, али јеБорјан херојски сачувао мрежу и одвео Звезду у групну фазу Лиге Европе. Први пут после 10 година!

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - КРАСНОДАР 2:1 (1:0)
/Радоњић 7, Канга 46 - Гранквист 82. пенал/

Стадион: Рајко Митић;
Гледалаца: 50.720;
Судија: Тобијас Штилер (Немачка);

Црвена звезда (4-4-1-1): Борјан - Родић (од 51. Гобељић), Савић, Фримпонг, Стојковић - Доналд, Срнић - Милић (од 70. Рачић), Канга - Радоњић (од 77. Пешић) - Боаћи;

Краснодар (4-3-3): Синицин - Петров, Гранквист, Мартинович, Рамирез - Мамајев (од 59. Переира), Каборе (од 46. Жигулев), Газински - Вандерсон, Клаесон, Смолов (од 65. Иван).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

К.К Рокосовски

25.08.2017 00:30

Ако бог да среце Да се врате дани, Славни дани насе прослостииии Да и деца наса Маракани Радују се светској титули

ОДГОВОРИТЕ