ЛЕ: Динамо (К) и Салцбург лако, испали ПАОК и Легија!

Сјајни Иванић сачувао БАТЕ! У групну фазу Лиге Европе иду и Макаби, односно Плзењ.  БАТЕ слави Иванића! Некадашњи фудбалер Војводине са два гола донео преокрет у Украјини. Шведски Естерсундс "избацио" ПАОК, Макаби се провукао против Алтаха. . .

Фудбал 24.08.2017 | 21:10
ЛЕ: Динамо (К) и Салцбург лако, испали ПАОК и Легија!
Динамо Кијев и Ред Бул Салцбург рутински су изборили пласман у групну фазу Лиге Европе, а тамо на изненађење многих, неће бити Легије из Варшаве и солунског ПАОК-а. Украјински великан на свом терену је савладао португалски Маритимо са 3:1, а у првом мечу није било голова.

Кијевски клуб је практично за само два минута у првом полувремену завршио цео посао. Најпре је у 33. минуту Денис Гармаш затресао мрежу Маритима, а онда је и Микола Морожик урадио то исто. Португалцима је било јасно да немају шта да траже.

Тачку на тријумф најтрофејнијег украјинског клуба ставио је Дерлис Гонзалез у 61. минуту.



Још лакши посао имао је Ред Бул у Салцбургу који је савладао шампиона Румуније Виторул са 4:0. У првом мечу било је „само“ 3:1 за Аустријанце.

Мунас Дабур је већ у седмом минуту довео домаће вођство, а дуплирао га је Фредрик Гулбрандсен у завршници другог полувремена. Валон Бериша је у 52. минуту из пенала поставио коначан резултат.

Легија у Тирасполу није успела да савлада Шериф и домогне се групне фазе. Било је само 0:0, а молдавски тим прошао је даље захваљујући ремију од 1:1 у првом мечу. Пољски великан имао је играча мање од 39. минута када је други жути картон зарадио Михал Паздан.

Управи ПАОК-а Александар Станојевић није био довољно добар, добио је отказ после само два такмичарска меча, а солунски клуб вечерас је изгледа платио цех таквој одлуци.
Шведски Естерсундс на свом терену је славио са 2:0 у реваншу плеј-офа и прошао даље, јер је у првој утакмици изгубио са 3:1 у Солуну.

А кобан по грчку екипу био је везиста Саман Годос који је био двоструки стрелац у 70.  и 77. минуту.

Сјајну партију пружио је некадашњи играч Војводине Мирко Иванић који је постигао оба гола за победу белоруског БАТЕ Борисова од 2:1 против домаће украјинске Олександрије. И то је за само три минута два пута затресао мрежу за преокрет и пролаз даље, с обзиром да је у првом мечу било 1:1. 



Викторија Плзењ први је од 22 тима који се кроз квалификације домогао групне фазе Лиге Европе!

Чешки вицешампион ремизирао је без голова са кипарским АЕК-ом из Ларнаке и тако сачувао предност из прве утакмице, када је било 3:1.

Плзењ није успео да се домогне Лиге шампиона, пошто је у квалификацијама за ово такмичење елиминисан од Стеауе, али се брзо опоравио, у међувремену уписао три победе у првенству и прошлог четвртка савладао АЕК.

Колар је пропустио најбољу прилику за госте када је ушао у шеснаестерац и послао лопту пола метра од стативе, а онда су уследиле прилике домаћина, међутим, без егзекуције.

Најопаснији по гол Хрушке био је Талемесе, који је имао неколико добрих прилика, међутим, чешки голман и његова одбрана сачували су мрежу и прикључили се групи од 10 поражених у плеј-офу квалификација за Лигу шампиона, који такође чекају жреб Лиге Европе у петак.

То су Копенхаген, Стеауа, Јанг Бојс, Ница, Астана, Хофенхајм, Ријека, Хапоел Бер Шева, Истанбул Башакшехир и Славија Праг.

Директно су се у Лигу Европе преко домаћих такмичења пласирали Арсенал, Лион, Виљареал, Лацио, Сосиједад, Локомотива Москва, Херта, Келн, Гимараеш, Аталанта, Варегем, Зорја, Коњаспор, Витесе, Злин и Лугано (укупно 16 тимова).

РЕЗУЛТАТИ:

АЕК Ларнака - Викторија Плзењ*0:0 (прва утакмица 1:3)

Динамо Кијев* - Маритимо 3:1 (прва 0:0)

Макаби Тел Авив* - Алтах 2:2 (прва 1:0)

Олександрија - БАТЕ Борисов* 1:2 (прва 1:1)

Естерсундс* - ПАОК 2:0 (прва 1:3)

Шериф* - Легија 0:0 (1:1)

Салцбург* - Виторул 4:0 (прва 3:1)

Зенит - Утрехт 1:0, у току су продужеци (прва 0:1)

Фенербахче - Вардар 19.30 (0:2)

Судува - Лудогорец 19.30 (0:2)

АЕК Атина - Бриж 20.00 (0:0)

Мидтјиланд - Аполон 20.00 (2:3)

Скендербег - Динамо Загреб 20.00 (1:1)

Видеотон - Партизан 20.00 (0:0)

Атлетик Билбао - Панатинаикос 20.45 (3:2)

Брага - Хафнарфјордур 20.45 (2:1)

Олимпик Марсеј - Домжале 20.45 (1:1)

Розенборг - Ајакс 20.45 (1:0)

Шкендија - Милан 20.45 (0:6)

Црвена звезда - Краснодар 21.00 (2:3)

Хајдук - Евертон 21.00 (0:2)

Аустрија - Осијек 21.05 (2:1)

*иде у групну фазу Лиге Европе

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар