LE: Dinamo (K) i Salcburg lako, ispali PAOK i Legija!

Sjajni Ivanić sačuvao BATE! U grupnu fazu Lige Evrope idu i Makabi, odnosno Plzenj.  BATE slavi Ivanića! Nekadašnji fudbaler Vojvodine sa dva gola doneo preokret u Ukrajini. Švedski Estersunds "izbacio" PAOK, Makabi se provukao protiv Altaha. . .

Fudbal 24.08.2017 | 21:10
LE: Dinamo (K) i Salcburg lako, ispali PAOK i Legija!
Dinamo Kijev i Red Bul Salcburg rutinski su izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a tamo na iznenađenje mnogih, neće biti Legije iz Varšave i solunskog PAOK-a. Ukrajinski velikan na svom terenu je savladao portugalski Maritimo sa 3:1, a u prvom meču nije bilo golova.

Kijevski klub je praktično za samo dva minuta u prvom poluvremenu završio ceo posao. Najpre je u 33. minutu Denis Garmaš zatresao mrežu Maritima, a onda je i Mikola Morožik uradio to isto. Portugalcima je bilo jasno da nemaju šta da traže.

Tačku na trijumf najtrofejnijeg ukrajinskog kluba stavio je Derlis Gonzalez u 61. minutu.



Još lakši posao imao je Red Bul u Salcburgu koji je savladao šampiona Rumunije Vitorul sa 4:0. U prvom meču bilo je „samo“ 3:1 za Austrijance.

Munas Dabur je već u sedmom minutu doveo domaće vođstvo, a duplirao ga je Fredrik Gulbrandsen u završnici drugog poluvremena. Valon Beriša je u 52. minutu iz penala postavio konačan rezultat.

Legija u Tiraspolu nije uspela da savlada Šerif i domogne se grupne faze. Bilo je samo 0:0, a moldavski tim prošao je dalje zahvaljujući remiju od 1:1 u prvom meču. Poljski velikan imao je igrača manje od 39. minuta kada je drugi žuti karton zaradio Mihal Pazdan.

Upravi PAOK-a Aleksandar Stanojević nije bio dovoljno dobar, dobio je otkaz posle samo dva takmičarska meča, a solunski klub večeras je izgleda platio ceh takvoj odluci.
Švedski Estersunds na svom terenu je slavio sa 2:0 u revanšu plej-ofa i prošao dalje, jer je u prvoj utakmici izgubio sa 3:1 u Solunu.

A koban po grčku ekipu bio je vezista Saman Godos koji je bio dvostruki strelac u 70.  i 77. minutu.

Sjajnu partiju pružio je nekadašnji igrač Vojvodine Mirko Ivanić koji je postigao oba gola za pobedu beloruskog BATE Borisova od 2:1 protiv domaće ukrajinske Oleksandrije. I to je za samo tri minuta dva puta zatresao mrežu za preokret i prolaz dalje, s obzirom da je u prvom meču bilo 1:1. 



Viktorija Plzenj prvi je od 22 tima koji se kroz kvalifikacije domogao grupne faze Lige Evrope!

Češki vicešampion remizirao je bez golova sa kiparskim AEK-om iz Larnake i tako sačuvao prednost iz prve utakmice, kada je bilo 3:1.

Plzenj nije uspeo da se domogne Lige šampiona, pošto je u kvalifikacijama za ovo takmičenje eliminisan od Steaue, ali se brzo oporavio, u međuvremenu upisao tri pobede u prvenstvu i prošlog četvrtka savladao AEK.

Kolar je propustio najbolju priliku za goste kada je ušao u šesnaesterac i poslao loptu pola metra od stative, a onda su usledile prilike domaćina, međutim, bez egzekucije.

Najopasniji po gol Hruške bio je Talemese, koji je imao nekoliko dobrih prilika, međutim, češki golman i njegova odbrana sačuvali su mrežu i priključili se grupi od 10 poraženih u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, koji takođe čekaju žreb Lige Evrope u petak.

To su Kopenhagen, Steaua, Jang Bojs, Nica, Astana, Hofenhajm, Rijeka, Hapoel Ber Ševa, Istanbul Bašakšehir i Slavija Prag.

Direktno su se u Ligu Evrope preko domaćih takmičenja plasirali Arsenal, Lion, Viljareal, Lacio, Sosijedad, Lokomotiva Moskva, Herta, Keln, Gimaraeš, Atalanta, Varegem, Zorja, Konjaspor, Vitese, Zlin i Lugano (ukupno 16 timova).

REZULTATI:

AEK Larnaka - Viktorija Plzenj*0:0 (prva utakmica 1:3)

Dinamo Kijev* - Maritimo 3:1 (prva 0:0)

Makabi Tel Aviv* - Altah 2:2 (prva 1:0)

Oleksandrija - BATE Borisov* 1:2 (prva 1:1)

Estersunds* - PAOK 2:0 (prva 1:3)

Šerif* - Legija 0:0 (1:1)

Salcburg* - Vitorul 4:0 (prva 3:1)

Zenit - Utreht 1:0, u toku su produžeci (prva 0:1)

Fenerbahče - Vardar 19.30 (0:2)

Suduva - Ludogorec 19.30 (0:2)

AEK Atina - Briž 20.00 (0:0)

Midtjiland - Apolon 20.00 (2:3)

Skenderbeg - Dinamo Zagreb 20.00 (1:1)

Videoton - Partizan 20.00 (0:0)

Atletik Bilbao - Panatinaikos 20.45 (3:2)

Braga - Hafnarfjordur 20.45 (2:1)

Olimpik Marsej - Domžale 20.45 (1:1)

Rozenborg - Ajaks 20.45 (1:0)

Škendija - Milan 20.45 (0:6)

Crvena zvezda - Krasnodar 21.00 (2:3)

Hajduk - Everton 21.00 (0:2)

Austrija - Osijek 21.05 (2:1)

*ide u grupnu fazu Lige Evrope

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar